reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2008

Sylwia85,
Idźcie przez życie z dobrocią w sercu,
Otoczeni ludźmi, których kochacie,
Silni poczuciem bezpieczeństwa i szczęścia - nierozłączni!
Z okazji rocznicy ślubu, wszystkiego wszystkiego najlepszego.....

obraczka.jpg

reklama
Witajcie.

Wybaczcie, że ja od razu wyskoczę z pytaniem - jak radzicie sobie bez przewijaków? My jeszcze mamy i cały czas korzystamy, ale pewnie niedługo trzeba będzie pożegnać się z nim. Najbardziej nie wyobrażam sobie kremowania po kąpieli i wycierania pupy. Na stojąco nie problem założyć pieluchę, ale jak umyć dokładnie ganiając za dzieckiem po całym mieszkaniu?? :szok: Przecież ona nie ustoi minutę w jednym miejscu.

Witam znów jako pierwsza,

I chyba jedyna, która przez ostatnie dni udziela się najczęściej :tak:

Do nas dziś przyjeżdża przyjaciel, ma zostać na noc, więc się odstresujemy i zajmiemy czymś innym niż rozmyślaniem, jak bardzo nam się dłuży do tego spotkania z właścicielami domku :sorry:, a dłuuuuuuuży się strasznie, chciałabym mieć podpisaną chociaż już umowę przedwstępną, wtedy byłabym już spokojniejsza :tak:

kwiateczek, bidulko, to pewnie zmiana klimatu dała się we znaki, kuruj się...fajnie, że chociaż potańczyliście, że Mały zrozumiał, że rodzicom jest to potrzebne ;-):-)

ja się tak wyluzowałam w niedzielę... R opiekował się Matim, a my z koleżanką raczyłyśmy się winkiem....

witam
u nas ostatnio (od 3 dni) kłopoty z zasypianiem jakbym wiedziała to bym nie jechała do babki, bo mały mi zasypiał miedzy 19:3 a 20 a moja babka w ogól,e podejścia do dzieci nie ma i co mi usnął to od razu tv włączała że budził sie momentalnie i od tego czasu ululac go za chiny ludowe nie my jeszcze mogę... żeby jeszcze pospał dlużej, ale gdzie tam przed 6 pobudka i od sameg rana psoci...

Nasz Mati też miał dzisiaj ciężką noc...budził się , wił po łóżeczku, wołał tata, mama....także ja też dziś w nie najlepszej formie...

Witam.
Dziubek ,Anusiasac- mi tam termin obojętny bo ja nigdzie nie wyjeżdżam w tym roku. Na początku sierpnia jest święto kaszy ( tak, tak festyn na całego), dzieci miały by się czym zająć bo pewnie były by jakieś atrakcje . Dziubek jednak zajęta na początku sierpnia, więc inny termin dowolny, wybrany przez was.
Migotka- ja nie miałam wcale przewijaka ( pszebieraka;-)). Najpierw Miku spał ze mną , przewijałam go na łóżku, potem gdzie sie dało. On by gdzieś koło 5 miesiąca już na nim i tak nie wytzrymał, bo on się zaczał turlać i odtad przewijanie to latanie po dywanie. Tak samo jest po kąpieli, nie dało by sie go utrzrymać w miejscu.

U nas noc koszmarna, wycie, piski, nie wiem co mu było. Dałam mu po raz pierwszy rybę, myslałam, ze moze brzuch, ale to nie był płacz z bólu .

Reszte napiszę potem bo Młody przyszedł z śmierdzacą pieluchą.

Migotka, o przewijaku już dawno zapomniałam, od kąd Ami zrobiła się bardzo aktywna, a dość szybko to nastąpiło, przewijak leżący na łóżeczku miałam chyba przez 3 pierwsze miesiące, potem Amelcia tak się przekręcała, że zrezygnowałam i przewijałam jak Szopek na łóżku, po kąpieli też kładziemy Ami na łóżku i robię wszystko wokół niej, ma przestrzeń do ganiania po łóżku i wogóle...stwierdzam, że przewijaki to niepotrzebny wydatek, choć pomocny przy najmłodszych paro miesięcznych dzieciaczkach, który odciąża poprostu kręgosłup Mamy :tak:. Po kąpieli Amelcie kładziemy na takim cudeńku, które dostała od mojej siostry IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja dzieci | FABLER | Podkładka do przewijania

witajcie dziewczyny

u mnie noc przespana ale mam problem z Adasiem nie wiem co mu jest ale od 3 dni urzadza cos w stylu histeri zaczyna plakac i to tak alkby ktos mu cos robil rzuca sie po dywanie rzuca zabawkami nie da sie wziasc na rece wygina sie i placze... dzisiaj robil to wszystko na raz w koncu chyba ze 3 razy zwymiotowal od placzu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie wiem czy moze go cos boli?? czy poprostu dostaje histeri??

a tak po za tym jestem zmeczona i jakas slaba dzisiaj dostalam @@@ i od wczoraj sie odchudzam tzn trzymam dietke i narazie wytrzymuje ale jak sobie wspomne cos typu dobre jedzonko to mnie skreca..:confused2::sorry::sorry::sorry:

Oj, to ja Wam powiem, że bez pszebieraka :-D sobie na razie nie wyobrażam. Ja mam taki stolik z Ikei i jak do tej pory to jedna z najpotrzebniejszych rzeczy w naszym domu :-p Mała przyzwyczaiła się, że na przewijaku leży grzecznie. Dzięki temu przewijanie i oporządzanie po kąpieli to chwilka. Za to przewijanie w innych miejscach lub w wózku to koszmar - zaraz histeria i walka.

Kamilka, a zęby Adasiowi nie idą? A może testuje Twoją wytrzymałość?

panna migotka wlasnie wyszly mu wszystkie zeby tzn 3 i 4 przebily sie i wychodza sobie teraz ... ale wczoraj i dzis to az pietra mialam:(:-:)-:)-(

kamilka, no to zaczyna się testowanie Was, walka o swoje, czyli o to na ile może sobie pozwolić, u nas jest już od jakiegoś czasu takie testowanie, najlepiej w takiej chwili odwrócić uwagę pokazując coś innego, nie uspokajać na siłę, nie tulić, nie brać na ręcę, bo i tak się wyrwie...zajmij Go czymś pokazując np, coś za oknem, to pomaga :tak:...i jeszcze jedno, chwalić za to, że się uspokoił, nie ganić za to, że zachowuje się źle, bo w takim amoku i tak nic do niego nie dotrze :tak:

reklama
My pozbylismy sie pszebieraka miesiac temu.Mielismy taki z ikei z polka na pieluchy, bardzo wygodny. Niestety Ania strasznie wierzga przy zmianie pieluchy niezaleznie od tego gdzie sie ja polozy :angry:Obecnie przewijak (taki z gabki w ceratce) lezy na stole ale bardzo rzadko z niego korzystam.
Szkoda, ze pszebierakowa z nami juz nie pisze :-p

Dzis bylam na bazarku gdzie moja rodzina ma stoiska z owocami. Ania byla w siodmym niebie.Przekladala owoce i pomidory, podkradala winogrona, zbierala kamyczki z ziemi, chodzila po kaluzy. Oczywiscie jak po godzinie chcialam jechac do domu bo ona byla glodna i spiaca to byla znow histeria

Do góry