Lilka455
Fanka BB :)
Tez, dziś zaczęłam 23. Koszmary ciąży u mnie są normąO matko, u mnie jeszcze sennie ale dziś zaczynam dopiero 23 tydzien. a u Was które tyg dziewczyny?
Ogółem dobrze mi się śpi ale jakieś koszmary zaczynam mieć odnośnie ciąży![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Tez, dziś zaczęłam 23. Koszmary ciąży u mnie są normąO matko, u mnie jeszcze sennie ale dziś zaczynam dopiero 23 tydzien. a u Was które tyg dziewczyny?
Ogółem dobrze mi się śpi ale jakieś koszmary zaczynam mieć odnośnie ciąży![]()
Poproś lekarza o magnes ja codziennie pije szklankę i nie mam twardniejacego brzucha ani skurczu, a do tego jest super na zaparcia. W pierwszej ciąży pilam jak i w tej i nie lykalam zadych tabletek ani nospy , ani paracetamolu .Pierwsze co to pomyślałam i najgorszym ale plamienia nie miałam
A co za magnes pijesz ? Jeśli mogę spytać ☺Poproś lekarza o magnes ja codziennie pije szklankę i nie mam twardniejacego brzucha ani skurczu, a do tego jest super na zaparcia. W pierwszej ciąży pilam jak i w tej i nie lykalam zadych tabletek ani nospy , ani paracetamolu .
Braxtona nie powinny boleć. Nie wiem niestety jak się je odczuwa, bo w pierwszej ciąży ich nie czułam, a teraz mam skurcze sporadycznie, miejscowo i tylko jak się za bardzo rozciągne. Na Twoim miejscu brałabym regularnie magnez, 3x dziennie, a z nospa to bym uważała. Od razu mówie, że nie jestem lekarzem, ale nospa może mieć wpływ na dziecko i czasem dzieci mają problemy z napięciem mięśniowym z tego co czytałam. Wiec ja biore nospe tylko jak naprawde boli. A te bóle nie przechodzą Ci po nospie?
Teraz to się przerazilamTo prawda, ja no spy unikam jak ognia. To, ze moze miec wplyw na dziecko to jedno, ale tez moze powodowac skracanie sie szyjki. W UK jak powiedzialam, ze to bralam na kolke nerkowa to mi od razu powiedzieli, ze moge przez to przedwczesnie urodzic [emoji1745]
Ja też miałam zalecone przez lekarza i teraz jestem w strachuOjej :/ A ja od 7 do 13 tygodnia połykalam po 6 dziennie ze względu na krwiaka...
Takie miałam zalecenie od lekarza...
To właściwie ogranicza cię tylko budżet i wyobraźniaHmmm. Wózek na początek w kawalercepotem w domu rodzinnym. Samochody mają duży bagażnik. Dwa w combi. Raczej zależy mi na tym aby przewieźć bezproblemowo wózek na jakieś wycieczki czy do znajomych pojechać
![]()
O to ciekawe bo akurat dzisiaj przeglądałam moją dokumentację z pierwszej ciąży i na wizycie gdzie wyszła szyjka 1,3cm z lejkiem lekarz zalecił 3x dziennie asmag i 3x dziennie nospę. Nospę z dopiskiem "max do 36 tygodnia" ale nie wiem czemu akurat...To prawda, ja no spy unikam jak ognia. To, ze moze miec wplyw na dziecko to jedno, ale tez moze powodowac skracanie sie szyjki. W UK jak powiedzialam, ze to bralam na kolke nerkowa to mi od razu powiedzieli, ze moge przez to przedwczesnie urodzic [emoji1745]