ninja, u mnie te grube koce akrylowe to przydały się tylko zamiast tych wałków do podkładania przy spaniu. Teraz jeden wrzuciłam w poszwę i służy zamiast kołdry. Natomiast świetnie sprawdził się u mnie bawełniany - taki kocyk zszyty z dwóch warstw, w dotyku jak grubsza podkoszulka bawełniana. Poszukam czegoś takiego na allegro i wrzucę link. A drugi kocyk polarowy, ale też cieniutki. Jak było chłodniej, to przykrywałam Przemka dwoma kocykami i wystarczało.
Podobnie jak u innych dziewczyn byłam zadowolona ze śpiworków. U nas nie sprawdził się taki rozpinany z przodu - jak tylko odpinałam do zmiany pieluszki to Przemko się wybudzał. Kupiłam potem taki zapinany na ramionkach na zatrzaski i na dole dookoła. Więc przy zmianie pieluszki po nocnym karmieniu rozpinałam tylko tą dolną część. Teraz drugi taki dokupiłam. Też poszukam jakiejś aukcji z tego typu śpiworkiem. I one zazwyczaj mają duży przedział wzrostowy. Za dużego nie radzę kupować, zwłaszcza przy troszkę większym dziecku, takim, które samo się trochę rusza, bo wpada do środka.
A teraz kupiłam jeszcze takie śpiworki-otulacze zamiast rożka. Kiedyś już o nich pisałam. Zobaczymy jak się sprawdzą w praktyce.