reklama

Mam ząbek!!!

Dzustta, no to wielkie gratulacje dla Matylci, oczywiscie rowniez dla Hanusi!! My na razie stoimy z dwoma - wydawalo mi sie, ze przebila jej sie dwojka juz z dwa tygodnie temu, ale jednak nie, teraz prawie sa na wierzchu obie dwojki na dole - u gory zebolkom sie nie spieszy :baffled:

reklama
no to Sarunia wygrala, Nince widac dolna jedyneczke

teraz mam pytanko. czy jak juz zabki sie przebily przez dziasla i bylo je lyzeczka czuc to jak je czyscilyscie i czym.

gratulacje dla Sarki

Ninka gratulacje! witaj wśród zęboludków :-)

Saruniu Królowo Bezzębnych gratulujemy z Piotrusiem zwycięstwa! :-)

asmodis ja czyszczę ząbki wacikiem namoczonym w przegotowanej wodzie. mój nie da sobie szczoteczki do buzi włożyć.

Na poczatku sama woda. Mam kupiona juz szczoteczke dla maluchow z oral b i czyszcze Jagodzie codziennie. Podobno dopoki dziecko nie wypluwa pasty samo to nie powinno sie myc pasta, ale ja kupilam paste nenedent baby, ona jest po 6 miesiacu i maluch moze ja sobie polknac, wiec odrobinke nakladam na szczoteczke i mala sobie dziamla w kapieli. Rozmawialam z pielegniarka i moja stomatolog - mowily, ze pierwsze dwa tygodnie po wyjsciu zabka ne powinno sie uzywac pasty, bo zabek jeszcze ma nie takie szkliwo i zadnej chemii nie powinno sie stosowac.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry