reklama

Mam ząbek!!!

reklama
Pati bo te dwójki to ponoć paskudy są :sorry: ale czytałam gdzieś, że najgorsze są ponoć piątki w wychodzeniu, bo to pierwsze zęby trzonowe :-(
Leyna, ja slyszalam, ze nie piatki sa najgorsze, poza tym piatki to nie pierwsze trzonowe, ktore rosna, bo pierwsze trzonowe sa czworki (u maluchow posiadajacych mleczaki sa po kolei dwa sieczne zabki, kiel, i dwa trzonowe, a u doroslego inaczej, bo dwa sieczne, kiel, dwa przedtrzonowe i trzy trzonowe - sprawdzilam na stronce medycznej :-D ). Wsrod moich znajomych wszedzie najgorsze sa trojki - wszyscy twierdza, ze dziaciaki najgorzej przeszly, poza tym trojki sa nazywane zebami ocznymi (nerwy siegaja bardzo wysoko, dlatego przy bolu schodzacych gornych trojek maga byc dodatkowo silne bole glowy) no i najdluzej chyba ze wszystkich rosna... Jesli sie myle to prosze mnie poprawic :-D

brawo za nowe ząbki:-):-):-)
piątki późno wychodzą, ale ponoć bolą, Wojtka żadne zęby nie bolały, a przynajmniej ich wychodzenie, z Ala już tak fajnie nie jest:-p

Karoo, powialo groza od tych trojek! :-D Ale ja sie za bardzo nie przejmuje, bo jak Piotrusiowi wszystkie zeby beda wychodzily w takim tempie, jak do tej pory (dwie dolne jedynki prawie 5 miesiecy temu i cisza), to na trojki jeszcze dlugo poczekamy... :-p

Leyna, ja slyszalam, ze nie piatki sa najgorsze, poza tym piatki to nie pierwsze trzonowe, ktore rosna, bo pierwsze trzonowe sa czworki (u maluchow posiadajacych mleczaki sa po kolei dwa sieczne zabki, kiel, i dwa trzonowe, a u doroslego inaczej, bo dwa sieczne, kiel, dwa przedtrzonowe i trzy trzonowe - sprawdzilam na stronce medycznej :-D ). Wsrod moich znajomych wszedzie najgorsze sa trojki - wszyscy twierdza, ze dziaciaki najgorzej przeszly, poza tym trojki sa nazywane zebami ocznymi (nerwy siegaja bardzo wysoko, dlatego przy bolu schodzacych gornych trojek maga byc dodatkowo silne bole glowy) no i najdluzej chyba ze wszystkich rosna... Jesli sie myle to prosze mnie poprawic :-D

ja tez slyszalam, o tych trojkach.....i chyba u nas sie sprawdza:baffled:majka ma w tym miejscu big krwiaka i pewnie przez tozrywa sie w nocy, malo je i piluje zeby zmokiem

dziewczyny, a ja z kolei od dentystki słyszałam,że większość dzieci najgorzej znosi trójki- z tego względu,że sa to najmasywniejsze i najtwardsze zęby... chociaż w "mam dziecko" pisali o piątkach- jako o tych najgorszych...

aaa.... julce przebił sie dzis czwarty ząbek - prawa górna jedynka:tak::tak::tak:

Julciu to już teraz masz podwójne kasowniczki :tak:

ja słyszałam o piątkach, Wy o trójkach... w sumie dla mnie myślę, nie ma różnicy, bo u Piotrka każdy przebijający się ząb to tragedia :-(

reklama
pediatra zauwazyła ze małej przebił się ząbek, dolna dwójeczka, a więc mamy siedem:tak:
najlepsze, że my nie zauważylismy:zawstydzona/y: ale naprawde sprawdzaliśmy dziąsełka i nic nie było czuc że napuchniete , wiec mamy przyczyne nocnych pobudek i braku apetytu, bo dzis juz przespała cała noc i zjadała wszystko co podałam:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry