reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

mama listopadowa u lekarza!

HANUS - z tego co wiem przy fenoterolu czesto przepisuje sie Isoptin, bo lagodzi jego nieprzyjemne objawy (jak juz Asteria napisala)......nawet mojej mamie w ciazy go przepisywali.....
A ja po Cordafenie mimo ze sie czesto zle czuje to zadnego wspomagacza nie dostalam :sorry2:
MARTYNKO - mnie tez zaczyna rozkladac jakies przeziebienie :crazy::baffled: Poza tym co juz wymienione to na 100% mozna brac tantum verde i bioparox.

reklama
Ja dziewczeta polecam we wczesnym etapie przeziebienia L52 homeopatyczny preparat w miare wysoko stezony.. my niestey tez w sredniej kondycji maly z gilem wczoraj a dzis pokasluje zobaczymy ja wlasnie witaminka C 1000mg i L52 a procz tego smarowanie nalewka bursztynowa super rozgrzewa a malemu faktycznie pryskam gardlo tamtum verde a jemu to smakuje uwielbia sam sobie aplikowac..... lekoman a ja jeszce sobie tran w kapsulkach zapodaje tak na zapas... ale boje sie ze bez lekarza sei nie obedzie bo malenstwo tak mi daje popalic ze dzis w nocy wymiotowalam a teraz pachwiny mnie jeszce mnie zaczely bardzo bolec (wylal mi sie olej na podloge jak pieklismy z synkiem ciasto i sie troche rozjechalam...;))

Witam Dziewczyny. Co do bolu gardla to odchorowalam dwa tygodnie temu. Jak Aneta23 napisala, tantum verde do ssania u mnie sie sprawdzilo. Plukalam tez gardlo rozpuszczona tabletka paracetamolu w cieplej wodzie bo przy plukaniu sola mialam odruch wymiotny. Polecam tez cytryne z mikrofalowki: umyc cala cytryne, naciac troszke skorke wzdluz, podgrzac w mikrofali jakies 15 sekund (zeby sok byl cieply) i saczyc ten cieply sok bezposrednio z cytryny. Nie kazdy toleruje kwasny smak soku cytrynowego, ale dla mnie nie to najlepszy sposob. W ciazy nie pilam wiecej niz dwie cytryny dziennie, ale normalnie to nawet do czterech. Przynosi mi to niesamowita ulge. Pozdrawiam i zycze zdrowka.

Witam
Ja już po wizycie :-). Z Filipkiem wszystko dobrze. Z pomiarów wyszedł 31 tydzień. Synek waży 1770g :-). Niestety mam lekko anemię i muszę zażywać żelazo - Ascofer. Poza tym wszystko jest OK i bardzo się cieszę. Następna wizyta za 4 tygodnie. :-)

mnie tez jakieś przeziebienie bierze:-( od wczoraj nochal zatkany:( (zapodaje sobie wodę morską, mleko z miodem pije -duuużo. Usta mam "gorączkowe" (nie moge znaleźć po remoncie swojego termometra więc niewiem czy jest ta gorączka czy nie:-()

Asteria mi dzisiaj na mieście zrobiło się słabo (myślałam że padnę) i całą drogę kuł mnie brzuch z jednej strony. Kucie miałam nie pierwszy raz. Ja raczej nic sobie z tego nie robię, bo moja gin też nie. A w końcu po coś do niej chodzę. Teraz czuję się dobrze i jestem w domku. Bałabym się gdyby zdarzało się to częściej.
Izka, Carolka cieszę się, że wszystko ok:tak:.

O! właśnie napiął mi się brzuch.

hey dziewczyny, byłam wczoraj na USG maluch ulozuony w pozycji startowej łozysko jeszcze jakoś sie trzyma i zeby jeszcze troche wytrzymała... ale za to lekarze zaczeli sie zastanawiac czy napewno dobrze mam obliczony termin. bo juz ktores USG wskazuje na to ze Wojtuś może być starszy o 3 tyg niż miesiaczka bo wedlug OM to jestem w 33 a wedlug biometrii 36, a jako że zaszłam w ciąze przy tab anty, to jest to mozliwe... tak wiec w przyszłym tyg ide znow na USG (prywatnie bo tam gdzie chodze to maja stary sprzet) i beda sprawdzać czy juz sie wytworzyła jakaś kość u bioderkach jesli tak to lekarze mowia ze moge sie przygotowywac do porodu.

reklama
Dzisiaj na wizycie ginek mnie nieźle nastraszył.:szok:
A to prze to że cukier mam za wysoki:
-na czczo 88,5 mg/gl
-po obciążeniu po 1 godz. 175,9 mg/dl.
Mam powtórzyć badanie za tydzień a jak nadal będzie wysoko to szpital.:no::szok::no:
Od dzisiaj dietka i zero słodyczy których i tak jem bardzo mało.:tak:
Trochę poczytałam i wydaje mi się że z tym szpitalem to jednak przesadził.:baffled:

Do góry