reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

mama listopadowa u lekarza!

Ja miałam wizyty co 4 tyg., ostatnia była po 3 tyg. jak szyjka zaczęła się skracać, a teraz znowu po 4 tyg. (pani dr na urlopie) - na szczęście już w piątek to będzie połowa 37 tyg. - może wreszcie się dowiem, czy będę miała cc czy normalny poród - przez cukrzycę miał być po skończeniu 37 tyg. A porodówka do 17 w remoncie i podobno ma się przedłużyć:-:)-(. Nie chcę rodzić gdzie indziej!

reklama
Ja juz caly osmy miesiac chodzilam co 2 tygodnie a teraz w dziewiatym co tydzien i te czeste wizyty mam juz ustawione do 4-go listopada mimo ze z szyjka tez w porzadku, przynjamniej w tamtym tygodniu bylo ok. Co lekarz to inna praktyka:no:. Ale ja wole chodzic czesciej:blink:.
magdlenab no tak sie zlozylo ze ja tak daleko:baffled:. Juz 4 i pol roku nie bylam w PL:sad: i tesknie:sad:.
lana3, bocianowa trzymajcie sie dziewczyny.

Ostatnia edycja:
ja juz po wizycie, wkur... na maksa na tego mojego lekarza. Zapowiedzial mi ze za tydzien wypisze mi skierowanie do szpitala bo przez tydzien przytylam 1,5kg( niby za duzo) i te obrzeki, tylko ze mam caly czas takie same, a po ostatniej wizycie badania wyszly dobrze, nic jakos bede kombinowac zeby jeszcze dal mi ten nastepny tydzien wolnosci, bo mam troszke roboty w domku

Madzik uszy do góry napewno będzie dobrze a jka nie będzie wyjścia to się położysz już nie długo nam tej ciąży zostało więc jeścze tylko trochę cierpliwości;-) ja to się finału boję,dzisiaj odebrałam wyniki badań i standart krew super natomniast mocz kiepsko liczne leukocyty erytrocyty pasma śluzu i bakterie........... za to ćiśnienie jakoś pozytywnie na leki reaguje bo dzisiaj jest ok:blink:

hej

ja dzisiaj bylam u poloznej. Dzidzia zeszla juz glowka do dolu, zaczyna kluc w kroczu i powiedziala ze jak dla niej to moge rodzic nawet juz jutro. W koncu zaczynam 38 tydzien wkrotce wiec nie ma sie czego innego spodziewac, ale ja czuje ze jeszcze jest czas i ze urodzi sie jak sie urodzi.

Kazala mi jechac do szpitala od razu jak tylko cos poczuje ze wzgledu na to ze ja mam tendencje do szybkich porodow i zebym w domu nie urodzil:-D

Hej, ja mam wizyty co tydzien na zmiane, a to dlatego ze raz poloznik a raz klinika metaboliczna (cukrzyca, tarczyca)- zawsze chodze do szpitala i za kazdym razem mi badaja krew- pielegniarka, jak mnie widzi to mowi, ze nie moze uwierzyc, ze to juz tydzien minal:-D. Mpel, mnie tez mowili o porodzie przedwczesnym, ale na ostatniej wizycie (36.5 tyg) powiedzieli to do zobaczenia za 2 tyg., takze wczesniej mnie na wywolaniu nie zobacza, a tez watpie zeby tak z biegu od razu. Moja kolezanka rodzila z cukrzyca ciazowa w samiusienki termnin, ale to wszystko zalezy od wielkosci dziecka jakie stwierdza, a to jak wiadomo troche wrozenie z fusow.

witam. dzisiaj mam wizyte u ginki ale dopiero o 17.20 i sie okaże czy cos sie zaczyna dziać bede miec tez usg i zobacze ile mała wazy. oczywiscie nerwówka sie zaczeła. jak bede po to napisze.

reklama
Cześć kobietki!
Ja też mam dzisiaj wizytę (ostatnio chodzę co tydzień :szok:) dzisiaj bedzie usg i ktg. Dam znać po popwrocie.
Izka - bardzo się ciesze że dzisiaj czujesz się lepiej :). Opowiedz wszystko swojej gince i daj znać jak tam postępy!
Agathe - dobre wiadomości :tak:. I masz rację urodzi się jak samo będzie chciało :tak: - i już!
Niki - super że z ciśnieniem ok. oby tak dalej!
Madzik - nie koniecznie musi cię wsadzić do szpitala! zapytaj się go konkretnie skąd taki pomysł i czy to koniecznie - uważam że powinien ci szczegółowo wyjaśnić dlaczego zamierza cię hospitalizować. A na razie nie martw się bo dzidizia też się stresuje - buziolki!
Lenka - dzielna z ciebie kobieta - a my jesteśmy tu po to aby sobie pomagać ;-).
Mpel - ty nie chcesz przed 17 to maluszek też nie chce. Zobaczysz dopiero po 25 coś się ruszy!:tak:
Pa

Do góry