reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

mama listopadowa u lekarza!

aneta23 właśnie wydawało mi się, że temat już był poruszany ale chyba nie przyłożyłam się należycie do szukania :baffled:
A co do tego paciorkowca to jakieś ponad standard badanie? Trzeba się o niego upominac? Nie mogło byc zrobione z tym?

Clue

reklama
CLUE - ja to mam robione rutynowo...tylko ze ja prywatnie...wiem ze niektorych badan ktore mi robiono NFZ nie refunduje...wiec nie mam pojecia jak jest z tym.....Ale mysle ze lepiej to zrobic....
A czy moglo byc zrobione z tym tez nie wiem niestety....:sorry2:.....choc i do tego i do tego robi sie po prostu wymaz...:dry:, wiec wydawaloby sie ze czemu nie....:dry:

No właśnie, a propos tych streptoccoców i innych paskudztw... Ostatnio miałam robiony posiew z pochwy i wyszła tylko jakaś flora saprofityczna, lekarz nic nie powiedział, ale wg mnie wyniki dobre. Jednak teraz jak pójdę to znów o to zapytam, bo swego czasu jak 2 razy w roku nie miałam czegoś takiego to był cud. Wolę nie ryzykować...

aneta23 ja chodzę prywatnie a raczej z abonamentu z firmy wiec wydawałoby się, że łaski nie robią - a tu jednak zaczyna się gorzej niż w państwowo robic - za dużo pacjentów, za mała kadra.
No i ja z tym moim lekarzem mam jakieś kiepskie doświadczenia - muszę się w poniedziałek upomniec o kolejne badanie :baffled:

Anetko, bardzo dziękuję za odpowiedzi - jesteś nieoceniona :-)

Hanus78 pytaj się swojego lekarza o wszystko, ja się wypytuję o wszystko a i tak później się w brodę pluję, że zapomniałam się o coś tam zapytac.

pozdrawiam
Clue

Nie ma sprawy CLUE....upomnij sie koniecznie, w koncu jak sie nalezy, zaklad pracy placi - to łaski nie robi.....Z tego co kojarze Ty do Limu chodzisz? Ja do Lux-Medu...i tam na szczescie sypia badaniami jak z rekawa ;-)(poprzednia ciaze tez u nich prowadzilam, ale w W-wie i bylo tak samo pod wzgledem badan).........aczkolwiek, czesto sama wyprzedzam ginke i sie o jakies badania dopytuje, bo czasem zachowuje sie jakby miala zacmienie, szczegolnie jak duzo pacjentek :-D
A z tymi pytaniami tez tak mam dziewczyny - chyba powinnam na kartce spisywac, bo zawsze o czyms zapomne ;-)

ok, a ja mam takie pytanie, nie wiem sama gdzie je powinnam umieścić... chodzi o przygotowanie do porodu a dokładnie.. czy muszę przed wyjazdem do szpitala ogolić "to" miejsce???? Hmm...

ok, a ja mam takie pytanie, nie wiem sama gdzie je powinnam umieścić... chodzi o przygotowanie do porodu a dokładnie.. czy muszę przed wyjazdem do szpitala ogolić "to" miejsce???? Hmm...

Ostatnio na zajęciach w szkole rodzenia byłyśmy oprowadzane po porodówce, położna pokazywał nam gdzie mamy się zgłosić gdzie będą nas badać oraz pokoik w którym będą przygotowywać do porodu czyli golić oraz robić lekką lewatywę.:blink:
Ja jednak wolę sama chyba że nie zdążę.:-p

reklama
Dziękuję dziewczynki za odpowiedzi. Samanta, pytasz jak długo pochodzę bez fenoterolu.... hmmm... Poprzednio do końca 41 tygodnia, a wydawało mi się, że urodzę na drugi dzień po odstawieniu:tak:. Ale to nie ma reguły, przynajmniej teraz nie panikuję. Buziaczki z Podkarpacia!

Do góry