Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

więc jako chyba jedyna nie wiem jak duży chłopek we mnie siedzi 
Dołączam do klubu niewiedzących w Australii nie mają zwyczaju robić takich pomiarów...jedynie z 30 tyg pamiętam wagę 1780g i dalej juz niesprawdzaja jedynie wielkośc brzucha centymetrem. Po porostu jak niema potrzeby ani jakiejs sytuacji zagrażającej życiu dziecka nieingerują w usg.siula- gratuluje :-)
gratuluje wszystkim udanych wizyt
ja dziś po wizycie i ktg , wszystko w sumie bez zmian
ktg - wzorcowe , skurczy brak , małyy jak nigdy bardzo ruchliwy dziś był
wizyta - szyjka skrócona , młody główką w dół , wpasowany w kanał rodny , jedyny minus to wody w dolnej granicy normy:-( L4 wystawione na 10 dni w czasie których mam urodzić
w związku z nieobecnością mojej gin przyjęła mnie inna i znowu nie znam rozmiarów małegowięc jako chyba jedyna nie wiem jak duży chłopek we mnie siedzi
![]()
:-( co nie zapowiada szybkiego porodu.

Wlasnie wrocilismy ze szpitala, co najwazniejsze z malutka wszystko dobrze, podlaczyli nas do KTG i moglismy zobaczyc jak ona reaguje na nasze glosy, od razu serduszko szybciej zaczynalo jej bic![]()
Wyszlo tez sporo skurczy i to takich nawet bolesnych.
Ale niestety polozna sprawdzila mi szyjke i powiedziala ze jest DLUGA:-( co nie zapowiada szybkiego porodu.
Tak wiec masaz szyjki zaliczony :-( a ile krwi mi przy tym polecialo i dalej leci :-( a bolalo jak cholercia z tylkiem po lozku latalam![]()
Termin na 18 czerwca mam wyznaczony na wywolanie porodu czyli rowne 2 tyg po terminie :-(
A ja juz myslalam, ze to lada dzien....... Jestem zalamana........![]()