reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
nie nazrekaj ! masz wspaniałą córcię ! jest prześliczna i taka mądra :tak: pamiętasz jak recytowała wierszyk o deszczu ? sama go z reszta wymysliła :tak:
a jeden wypuszczony balon , czy jakaś inna zepsuta zabawka ... wyrosnie z tego :tak:;-)

no taaak..
Jedna zabawka w tę czy w tę...:-D
Pod warunkiem ze to nie jest 10 zabawek dziennie:-D

Ja wiem,że Ala jest naprawdę mądra, inteligentna, roztropna...Np to co pisała aenye - co to jest niania ,,elektryczna" i JAK DZIAŁA - hehehe

Tylko moje cierpliwość jest naprawdę czasem już na wyczerpaniu......

Dziewuszki przepraszam ze Was zamiedbuje ale same rozumiecie...musez odwiedzic cala rodzinke.

Najserdeczniejsze zyczonka dla maluszkow z okazji Dnia Dziecka i niepelnych urodzinek ale pelnych miesiecy. Rsnijcie nam zdrowo.

helo kobitki, wczoraj były u mnie tabuny wizytujacych Milenke
krzywy.gif
jeszcze udało mi się zaluczyć z nią mały spacerek i dziś rano zauważyłam że ma KLESZCZA za uszkiem
boje_sie.gif
ale pozbyłam się sku rwiela wyszedł ładnie cały dobrze, że tylko te na Mazurach są zarażone jakąś tam chorobą bo bym teraz umierała z niepewności czy nie zachoruje na zapalenie opon mózgowych

Miłka, to chyba nie jest tak, że tylko te na Mazurach, więc obserwuj, czy się nie robi czerwone. Ale raczej mała szansa. Mąż Warmiak to kleszcze przerobiłam. On taki, że na 10 min do lasu wlezie i ma 5 na sobie. Ja nigdy w życiu kleszcza nie miałam. :-D

borelioza :tak:
nigdy nie miałam kleszcza , ale boje się panicznie - podobnie jak Ty Miłka posiadałam zawsze kocie plemię ;-) wiec kleszcze tez przerabiałam setki razy :sick:

reklama
Borelioza to jedna (najczęstsza, taki pojawia się różowy okrąg wokół miejsca po ugryzieniu, zakażenie wywołuje [FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]bakteria – krętek (Borrelia burgdorferi)[/FONT]), jeszcze może być odkleszczowe zapalenie opon mózgowych (wirusowe, Flavovirus), gdzie objawy przypominają przeziębienie. Tu ładnie jest opisane: choroby odkleszczowe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry