reklama

mamusie grudniowe:)

czesc babki :-)

u nas nocka w miare niezla! ale nie chce zapeszac :-) zjadl na noc 150, potem przed 12 drugie 150, jak obudzil sie o 4 dostal tylko herbatke i poszedl bez gadania dalej spac - i dopiero o 7 sie obudzil na zarcie. dostal mleczko i do 9 kima z jedna niezidentyfikowana pobudka na smoczek.. :-) niezle!
tez obstawiam wersje potrzeby mamy, zdecydowanie widac, kiedy jest glodny, a kiedy po prostu marud. tez jak mnie malo w dzien = gorsza nocka. i wazne, kto go kladzie, jak ja, to tez lepiej.

kamila
, zapomnialam napisac, ze jak mysmy sie pakowali, to mlody tez straaaasznie marudny, plakusny itp. az myslalam, ze chory. a nocka juz w ogole koszmarna, nie chcial prawie wcale spac, lezal z nami w wyrku i non stop gladzil mnie po twarzy, wlosach... ewidentnie sie bal i czul sie zagrozony dziwna sytuacja - caly dom w kartonach... na drugi raz wiem, zeby ktos sie nim zajmowal, kiedy bedzie taka dziwna akcja.

my dzis jedziemy wreszcie drzwi zamowic do pokoi i do garderoby, ufff
no i jakies meble, karnisze i inne pierdoliny do ikei, pojecia nie mam, jakie kupic Filipkowi mebelki... szok... zero pomysla :no: mamy tak mocno zolte sciany, ze sosnowe odpadaja, bo sie chyba od tej zolci porzygam. myslalam nad wersja
lita sosna + jakas kolorowa (niebieska na przyklad) bejca, ale boje sie, zeby jakos zgrzebnie nie wyszly te meble..
a z kolei biale odpadaja, bo wszedzie mamy biale. ehhhhh
jak ktos ma pomysl, pisac mi szybko!!!

kissam i kawuje sobie z kanapkami z dzemem :-)

reklama
witajcie!:-)

my juz w domku!
w karpaczu bylo fajnie ale malo sniegu!
maly mial tyle atrakcji ze z podniecnie nie zasnol o 24!!
najierw byly sanki z gorki, pote plac zabaw z pileczkami i chmara dzieci na koniec basen!

u nas tez ze spaniem w nocy troche gorzej! nie przesypia juz calych nocy, ale to mi nie przeszkadza, najgorsze bylo usypianie! tez mysle ze to teraz tk skok jak pisze Kasia!

Aenye i sie podobaja mebelki z ikei dla dzieci! ta seria mamut jest fajna!

zgadzam sie z ta opnia Scarlet
"Moim zdaniem ewentualną genialność naszych dzieci będzie widać za pare lat. Teraz poprostu jedne szybciej łapią a inne wolniej"

u nas tez gumka! nie bardzo wyobrazam sobie zakladanie spirali brr..

dla wszystkich chorowitkow usciski i powrotu do zdrowia!!

nie bardzo wyobrazam sobie zakladanie spirali brr..

Ja też sobie nie wyobrażałam, dopóki nie założyłam:tak:
w ogle, to byłam anty i w ogóle nie i już /nie będzie mi jakieś obce ciało siedziało w mnie;-)/ jak jechałam do sis, to chciałam załozyć, ale gdyby nie było miejsc to dałabym spokój:-D
ale jak poczytałam w UK, w tej klinice planowania rodziny, wszystkie informacje /w Polsce jest ich znacznie mniej, niestety.../ to zmieniłam zdanie i SERIO nic nie czuję, Paweł nic nie czuje, i jest wsio OK:tak:
Poza tym trzeba chodzić do kontroli co pół roku, lekarz bada na USG i jeśli coś jest nie tak, to od razu działa
więc to nie zależy tylko od tego, kto zakłada /np. że super gin/ ale również ważna jest potem kontrola i jeśli coś jest nie tak, to od razu do gina powinno się iść

A wracając do tematu nocki, to u nas dziś cała noc spanko, wstała o 9:00:-D
jęczała ok. 23, ale posmrowałam żelem dziąsła i poszła w kimę
u siebie of kors:-)

Roni - wczoraj usunęłam:tak::tak::tak:

A może z tą mireną, to były jakieś inne przeciwskazania i może to dlatego:confused:
Mnie się lekarz pytał o wsie choroby świata, tak u mnie, jak i matki i babci
Ankieta była do wypełnienie i jeszcze mnie na poczatku pielęgniarka/połozna
wypytała i zakwalifikowała
W PL jak chciałam założyć, to nie było to ważne dla lekarzy
więc może i tu przyczyna:confused:
to tak jak na 1000 biorących pigułki 1 zachodzi:-D
to i może akurat z mireną coś było nie tak i niestety była to bliska ci osoba
przykro mi:-(

Roni - no jasne!!!
ja też sobie chwalę, ale jak coś będzie nie teges, to od razu usuwam:tak:

Jest tylko jedna metoda 100% skuteczna i bez skutków ubocznych, hehe
szklanka wody zamiast:-D
nie, no może być skutek uboczny.... bo jak tu wypić 5 litrów wody w ciągu godziny???;-);-);-)

Ja też uważam, że nie ma środków 100% bezpiecznych
najważniejsze, to sobie zrobić bilans i wybrać najmniej "szkodliwe"

A ja mam zwykla miedziena-srebrna spiralke. NIe chcialam zadnych hormonow. I jestem zadowolona . Libiodo wrocilo do normy.
A spirala czy mirena czy zwykla to cialo obce w organizmmie a kazdy organizm indywidualnie na takie cos reaguje. Ryzyko jest .
Jak dla mnie co kto lubi i do czego ma przekonanie.
A z pigul Minulet polecam . Bralam kilka lat i bylo ok. I nie tylam.

A co do spanie z dzieckiem to jak mam wene to uglaskuje jek sie obudzi ale czesciej jestem wygodna i nad ranem biore do lozka chociaz coraz zadziej sie to zdarza.

Kate wyciagi nie takie straszne. Ja pierwszy raz mialam narty na ogach i smigalam na wyciagu. Super sprawa.
Kiedy do UK planujecie?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry