reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Urodziła tralalala wczoraj o 19:25. Kurde pojechałam z siostrą do szpitala licząc na to że uda nam się pstryknąc jakieś fotki itp ale niestety wystawili nas z kwitkami:sick: Ale dziś byłam i Wiktorek jest słodziutki choć nie mały chłop z niego 4430 i 60 długi:szok: . Bratowa kazała mi sie psychicznie przygotować:baffled: ale co tam co ma być to bedzie i tak mnie nie ominie:tak:

uch a ja bylam na pobraniu krwi i tak weszlam do gina mojego z przychodni do ktorego chodze czasami po skieriowania zeby nie bulic i mam druga ksiazeczke ;-)
i wyobrazcie sobie wszystko luks malina i pieknie ale luknal na usg i powiedzial ze polozenie MIEDNICOWE i ze moze CC mnie czeka!!!
niby to jest 30 tydz ( chociaz on cos tam mi mowil ze pocz 32) i moooze sie jeszcze przekreci skurczybyk
mialyscie jakies takie doswiadczenia??
dawac mi tu rady bo ja bym wolala jednak naturalnie niz by mnie mieli pociachac
w pn ide jeszcze do mojego gina prywatnie i zobaczymy co on powie.
ale glowke nie ma na gorze zupelnie tylko jakos tak troche z boku
a na 3d bylo wsio dobrze na dole
grrr

podobno 5 na 100 maluchow obraca sie tak
normalnie indywidualista jakis!!!

pocieszcie mnie
i wyslijcie fluidy zeby sie odkrecil jak czlowiek!!!:sick:

Zrobilam test na 65 % dziewczynka hihihihi. Nie zgadniecie nigdy jakie imię mój mąż chce dać jeżeli sie urodzi dziewczynka.................................................MERCEDES.
Wiem o ty pomysle juz od 3 lat więc już to przetrawiłam i się zgodziłąm, ale co Wy o tym myślicie???

Sugar, don't worry!
Moja bratowa też ma miednicowego dzidzia (jest w 30tc)
Więc szybko w szkole rodzenia zapytała co i jak - i ogólny wniosek z tego od dziewczyn, które są tuż przed porodem "SIĘ PRZEKRĘCAJĄ!"
Zwykle koło 36tc to się dzieje, ale czasem i tydzień przed porodem.
Podobno niesamowite uczucie, kiedy taki klocek się przekręca w brzuchu - trwa to koło pół dnia :-)
Także na razie nie masz się co martwić.
Jakby było blisko porodu to możesz popytać położnych albo sobie poszukać ćwiczeń na "obkręcenie" takiego niesfornego maluszka - my tydzień temu ćwiczyliśmy na szkole parę takich dla jednej dziewczyny, co była w 36 i miała miednicową córcię (już się przekręciła mała główką w dół ale czy od tych ćwiczeń to nie wiem ;-))

Swoją drogą to dziwny twój gin, że cię straszy cc jak jeszcze tyle czasu do porodu, ze względu na położenie miednicowe :baffled:

A propo obracania sie maluszkow, to sama jestem ciekawa. Podobno 80 procent juz okolo 32 tygodnia jest obruconych glowka w dol. Ja mialam USG w sierpniu i bylo polozenie poprzeczne. Caly czas zyje nadzieje ze USG za 2 tygodnie bedzie glowka slicznie ulozona w dole. Wyczuwam na brzuchu u siebie jakby pupke i pkecki w okolicach pepka oraz serduszko bilo na dole brzucha wec na razie staram sie nie zamartwiac i mowie sobie ze jak pupka jest na gorze to glowka nie moze byc gdzie indziej...

reklama
sugarspunsister nie denerwuj się jeszcze ma troche czasu aby się odwrócić :-D słyszałam, że podszas porodu doświadczona położna może dziecko odwrócić ale nie jest to praktykowane przy pierworódkach...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry