reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Agutka a stosowałaś ten słynny syrop z czosnku?
napradę jest super, naturalny i działa
Nata od urodzenia nie brała antybityków, nie choruje /poza ospą, która była poza moją ingerencją/
jak tylko widzę, że coś się dzieje, to podaję syropek - do tej pory może ze 3-4 razy robiłam:tak:
polecam

Agutka albo nebulizator, zrob inhalacje. Na mucosolvanie wlasnie, dodatkowo sie wszystkie ssluzowki nawilzaja, oczyszcza sie wszystko. Ogolnie zielenina moze byc wskazaniem do antybiotyku, bo to bakteryjne, no ale bez przesady, kazdy katar przeziebieniowy z rzadkiego na poczatku robi sie zielony i wcale nie bierze sie antybiotykow. I syrop jak kate mowi, z cebuli czy czosnku.
U nas niestety nieraz antybiotyk byl, ale u nas anginy kroluja, a tu juz niestety trzeba dac. Oskrzela i pluca zawsze czyste.

Kate, ja wlasnie czekam na ewentualna ospe:baffled:. Jaki jeste czas inkubacji wiatrowki? Do dwoch tygodni, nie?

Cosmo taka zabawkowa, dla Manki i Julki pod choinke. One wiecznie gotuja, bawia sie w restauracje.

jak byliśmy na wakacjach to była dla dzieciaków taka kuchnia plastykowa Maja miała radochę jak nie wiem, fajna taka zabawka :-)

a ja myślę jeszcze o jeździku dla Michasia, miała któraś z Was?

dobra mam wieeelka prosbe do dziewczyn z UK.
maja, kasu, agnieszka potrzebuje rachunki za taksowki, kazda sume :)
stary potrzebuje do roboty bo musi rozliczyc
docelowo potrzebna 300gpb ale kazda suma sie liczy
bedemeeega wdzieczna, moze w pracy, znajomi etc

Kasia nie bij przetłumacz:confused:, wiem że temat był wałkowany kilka razy, ..ale proszę podaj ten przepis to jej zaserwuję od dzisiaj.

od dzisiaj nie da rady:no:

ząbek czosnku przez praskę lub zgnieć i dobrze rozetrzyj
włóż do kieliszka
zasyp łyżką cukru, płaską
zostaw na noc
będzie to zielonkawe
dolej wody tak do 2/3 - 3/4 poziomu kieliszka
to jest chyba ok. 3-4 łyżek wody
zamieszaj
niech farfocle opadną
podawaj po łyżeczce co 2 godz. /od razu daj coś do picia, nie jest to niedobre, ale może dziecko potrzebowaćsię napić/
przykrywaj kieliszek spodeczkiem
wsio
działa:tak:

Kate, ja wlasnie czekam na ewentualna ospe:baffled:. Jaki jeste czas inkubacji wiatrowki? Do dwoch tygodni, nie?

No do 2-3 tyg.
ale, jak pierwsze objawy będą, to od razu kąpiel we fiolecie /roztwór wodny/
polecam, codzienni z głową włącznie /potem można zmyć to z włosów, spoko/
lepsze niż pudroderm i szybciej mija, mniej swędzi
testowałam na obu dziewczynkach:tak:

reklama
Dzięki Kasia, może być od jutra:sorry2:
....a inhalacje spróbuję, ale muszę kupić sprzęt, zaraz po pracy wstąpię do apteki, własie patrzyłam na necie są tak 150zł to kupię, zawsze miałam ochotę kupić inhalator tak na zaś, ale jak nie miałam potrzeby to zawsze zapominałam, teraz jak by się przydał to całkiem zapomniałam że istnieje ta możliwość dupa ze mnie , ale lekarze u nas to też nie myślą na wizycie mogłam mi podsunąć tą myśl.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry