reklama

mamusie grudniowe:)

Kicia nie masz sie co martwic. Z Jula mialam podobnie, ukladala sie caly czas "plodowo". Bylam na kontroli u neurologa i kazali mi cwiczyc voite. Plakalam jak cwiczylam. Pozniej dowiedzialam sie od innej wspanialej lekarki, ze dzidzia ma prowo nawet do pol roku tak sie wyginac i mam sie nie przejmowac. Tak zrobilam i samo przeszlo.
Jesli chodzi o jedzenie to praktycznie jem od poczatku wszystko. No oprocz kapusty i takich tam. Nabial jest podstawa mojej diety i nie potrafie sie przstawic. Nie cierpie gotowanych marchewek itp. Wiec odpuszczam sobie. Jem sobie troszke czekoladki, bo uwielbiam, troszke koli ( uzaleznienie). I tak probuje i obserwuje. Mala nie ma specjalnie kolek, wiec jestem coraz odwazniejsza w jedzeniu. A co, tez mi sie cos od zycia nalezy!!!

reklama
dzieki nonek!
ta lekarka tez mowila, ze to powinno samo przejsc ale on mi sie ciagle tak obraca nawet podczas kapieli, jedzenia, zabawy no generalnie prawie caly czas.
a co to sa za cwiczenia voite?? jak to sie robi? to wlasnei na taka przypadlosc?

marcheweczka witaj i gartki

kicia nic sie niemartw, ja z Hania mialam skierowanie do neurologa, miala zwiekszone napiecie miesniowe i asymetrie urodzeniowa, chodzilysmy na rehabilitacje (bardziej to byla zabawa dla mnie, nauczylam sie jak przekrecac mala na brzuszek takie tam bajery), mysle ze dzieki temu lepiej sie zaczela rozwijac, z tego co polozna mi mowila to u nas w przychodni wiekszosc dzieci kieruja do neurologa i na rehabilitacje taka tetaz moda:baffled:

z Helenka tez ide do neurologa i sie ciesze bo stwierdzi czy wszystko ok, zawsze lepiej miec doladniej przebadane dziecko niz nieprzebadane:tak:
Helenka tez sie uklada na prawa strone

dzis bylismy na pierwszej wizycie u lekarza i mala wazy juz 2570 a jak wychodzila ze szpitala to bylo 2120 wiec fajnie przybiera, juz sie wreszcie pojawiaja pierwsze faldki:-D

kicia voite stosuje sie glownie np. w porazeniu mozgowym i takie tam. Chodzi o pobudzenie neurologiczne. Metaoda jest bardzo dobra, ale nie wydaje mi sie konieczna u zdrowych dzieci z lekka asymetria. Ale teraz jest jak pisala atol moda na rozne rehabilitacje itp. Ja cierpialam jak cwiczylam z Jula. To sie specjalnie przytrzymuje dziecko, nozka i raczka i tak sie trzyma przez chwile i powtarza kilka razy. To pierwsze cwiczenie. Dziedzia wtedy sie strasznie buntuje, placze, prezy a ty masz lzy w oczach. Nawet wyglada to jakby dzidzie bolalo, ale to nieprawda. Dzidzia sie tak prezy, ze kupe potrafi z wysilku zrobic. A Twoja dzidza ma prawo sie ukladac niesymetrycznie, z tendencja ukladania glowki w jedna strone. Nie martw sie. To na pewno nic powaznego.

dzieki dziewczyny!!
i tak profilaktycznie udam sie do tego neurologa! przez ten tydzien bede go obserwowac i sprobuje mu podladac pieluszke pod glowke zeby troche na lewej tez polezal!

Hmmm... a u nas święto...

Nat ma miesiąc!!! I dziś drugie pępkowe... więc nie mam za dużo czasu...

Czekam na info dot. zablokowania wątku z galerią...

wiem Roni ze MUSI byc dobrze innej opcji ni biore wogole pod uwage!!

moj dostal takie male czerwone chrosteczki, pani doktor powiedziala ze to rumien, takie uczulenie chyba i kazala go narazie kapac w kali, ma troszke na buzi i przy karku.

moja polozna mowila, ze jesli wyskocza nieliczne, niezidentyfikowane krostki, to lepiej nic z nimi nie robic. jesli ich nie przybywa, to nie uczulenie raczej i znikna zaraz, a jesli przybywa, to wykapac w kalii lub po prostu przemyc je kalia (mega jasnorozwy kolor). moj maly tez ma i nic z tym nie robie, powoli schodza.

reklama
Atol - szybciutko przybywa na wadze!!!
Moja Nat waży już 4100!!! czyli przytyła 900 gr od porodu!!!

Moja położna kazała zmienić oliwkę i oczyszczać buźkę rumiankiem /co robię/ i jest git!!!

A teraz - ja siedzę przy laptopie, w kuchni... przygotowuję żarełko na imprezkę... a Nat śpi na blacie kuchennym na wielkiej poduszcze... jak to słodko wygląda...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry