reklama

mamusie grudniowe:)

pingwinek u mnie czasem jak skończy jednego cyca i jest głodna to daje drugiego :tak: a co do laktacji to jak zaczniesz opróżniać 2 cyce na raz to nie martw się organizm szybko uzupełni braki :-D
jeśli chodzi o szwy to zewnętrzne rozpuściły mi się w tydzień natomiast wewnętrzne mogą ciągnąć trochę dużej

reklama
Dzieki dziewczyny. Szwów wewnętrznych chyba już nie czuję tylko ten zewnętrzny bo wchodzi mi aż na pupsko, na całe szczęście nic nie boli przy wypróżnianiu, a miałam stracha iść pierwszy raz na posiedzenie :tak:
Miłka trochę mnie uspokoiłaś że z dwóch cyców i Tobie się zdarza, ja się obawiałam że jak moja mała pijaweczka opróżni dwa, to za 3 godziny nie zdąży się naprodukować.
Dee ja mam do kąpieli Balneum Hermal, czy jest to może coś podobnego do Twojego Oilatum? Ja w sumie nie mam problemów ze skórą małej, tylko tyle że cała skórka schodzi, ale to smaruję oliwką i chyba pomaga.A i też może ja zacznę pić cherbatkę Bobofen, bo i tak nie mogę jej jeszcze dać małej, bo jest od 1 miesiąca.
Zastanawiam się czy także nie kąpać małej co 2 dni, tak jak piszecie, bo też czytałam o tej florze bakteryjnej itd
Gratulacje dla Mejeranki ze pozwoliła mamie się wyspać!

Hej to ja a raczej resztki mnie :) ;-)

maly wlasnie zasnął dzis robil jazde od 7rano
zabralam go na spacer by bidulek sie wyspał i lulał jak tak lala
potem dluga walka w domu i spi
zobaczymy jak długo

ja z nim nerwowo nie wytrzymam
przy mojej nerwicy moze sie to zle skonczyc
ja zbyt szybko trace cierpliwosc

ale i tak go kocham heheh :-D

ja kąpie co drugi dzień , codzienna kąpiel to przesada, wystarczy przemyc tylko pupkę wodą z mydelkiem myjką

mam lekkiego dola z powodu swego wygladu
brak mi czasu na fryzjera
i nie mieszcze sie w spodnie w ktorych chodzilam w 5mc ciazy :-(

Nieistotma Twojemu synusiowi z tego co pamietam schodzila skórka, napisz czy tylko oliwki używałaś i ja długo to trwało. Pozdrawiam
Ach i cieszę się że na spacerku synek jest grzeczniusi i śpi.:-)

pingwinek u mojego synka tez byla taka skorka...Wszedzie schodzila.Zaraz po urodzeniu byla taka rozmoczona,ale jak juz wyschla a my bylismy juz w dociu to smarowalam delikatnie w tych miejscach w ktorych sie luszczyla i teraz jest juz slicznie.Stosowalam tylko oliwke bez udziwnien

Pingwinek schodzila mu bardzo dlugo, z calego cialka
smarowalam parafiną na zmiane z olivką Nivea
smarowalam kilka razy dziennie
najgorzej gdy schodzila z pachwin i jajuszek bo balam sie by pod pieluszką sie nie odparzylo ale bylo ok :)

Mi szwy już się rozpuściły z czego jestem bardzo szczesliwa:-D Wybieram się teraz do ginekologa aby zaproponowal mi jakąś antykoncepcję i wracam do normalnosci tz koniec z celibatem hehe:-D

Tak wogole mam ochote na winko, myslicie że mogę sobie pozwolić jeżeli np przez noc nie bede karmiła piersią tylko butelką..? mi się wydaje że mogłabym raczej

Hej hej

Dziś cały dzień na piersi i ... działa! Tylko raz zwymiotował :-)

Za to śpi jak suseł po 3-4 godziny :-)

My kąpiemy codziennie, bo Piotruś uwielbia się kąpać. Jest taki szczęśliwy w wanience, że szkoda go pozbawiać tej przyjemności. Trochę się łuszczy, ale po oliwce się poprawiło. Chcemy przejść na Oilatum, ale przedtem jeszcze wypróbujemy płyn do mycia z oliwką, bo podobno fajny.

A propos tempa najadania, to mój żarłok najada się w 5 min (opróżnia mniej więcej tyle co laktator uważa za całą pierś - znaczy tak na wymac, bo ciężko stwierdzić obiektywnie).

Wytestowałam wczoraj Sprite'a a dziś czekoladę i nie ma reakcji negatywnych, co bardzo mnie cieszy :tak: Po czekoladzie wręcz jakoś lepiej trawi i śpi :-D
Za to czarna porzeczka nie bardzo mu podchodzi, mocno płacze i się pręży po niej.

reklama
Kinga to co już koniec z celibatem w trzecim tygodniu połogu?
Mi ginekolog przy wypisie ze szpitala już dała receptę na pigółki. więc git, bo mam zacząć brać 10 dnia po porodzie, co śmieszniejsze tutaj nie mazadnych restrykcji ze strony ginekologa kiedy można zacząć współżycie, dobrze jaja.
Kasia Twoj syncio może pociągnąc...oczywiście mleczko :-) A ja się martwiłam że moja w 15 minut :tak:
Ale dzisiaj znowu dwa cyce opróżniła, a potem butle 60ml.. Ale tylko po południu tak ma, koło 15, identyczna sprawa była wczoraj. A tak to cycki jej wystarczaja, chociaz daję jej butlę przed nocnym spaniem, aby dac czas na prodokcje mleka na całą nockę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry