reklama

mamusie grudniowe:)

ja sie dzisiaj wystraszylam na maksa!!
wymacalam u mojego maluszka na lewym cycuszku twarda golke wielkosci fasoli!!
musiala sie zrobic wczoraj bo przed wczoraj maz go masowal i jeszcze tego nie mial!!
czytalam ze takie cos sie moze robic dziewczynka przez chormony matki ale czy u chlopca??
rano dzwonie do lekarki... :-(

reklama
kiciu o gulkach nie slyszalam, ale hormony mamy moga powodowac ze u chlopcow mleczko cieknie po narodzinach, wiec wydaje mi sie ze z gulkami moze byc identycznie. wiec glowa do gory wszytko bedzie git, jutro sie dowiesz, ale mysle ze jezeli nagle powstalo to moga byc te hormony, a nic innego niebezpiecznego, bo by mial od narodzi, albo byscie wtczulu jak roslo.

oj sugar zazdroszcze tego kina, my teraz z dwojka to nikt nie chce zostac:no: , wczesniej to hanie do babci i dalo rade cos zadzialac a teraz:confused: , przezyjemy

ja juz nie moge sie doczekac lata, pojedziemy sobie nad morze i tez bede sobie po bulwarku smigac:tak:

co do wozka to u mnie tez brak, Hania jezdzi w swoim starym, a Helenke wystawiam na balkom w samej gondoli, ale powoli dojrzewam do kupienia wozka, moze w przyszlym tygodniu

vit D3 nie daje, Helenka tak jak Hania ma bardzo male ciemiaczko, z Hania naet w zwiazku z tym chodzilam do poradni metabolicznej, a z Helenka wg mojej pediatry nie trzeba, pojade 10 na kontrole do szpitala to sie zapytam, w kazdym razie mam czekac do 6 tygodnia tosie zobaczy

kicia pewni to od tych mamusinych hormonow, ale zapytaj sie dla spokoju ducha

Czesc mamusie! Ja wit D3 daje dwie krople dziennie i 5 wit C. Ale cholerka nie jestem systematyczna i czasem zapominam. Mam nadzieje, ze Majerance nie zaszkodze.
Mala juz tak nie spi jak spala. Przedwczoraj nie spala prawie caly dzien i pol nocy. Nie zeby plakala, ale co zasnela to po 15 min. znow na chodzie. Ale za to dzis jak zasnela o 24 to obudzila sie o 6 rano. Spala w swoim lozeczku cala noc. A odkad ma smoka to nie wisi wiecznie na cycu. Wreszcie mi sie uregulowala produkcja w cycach.
kicia to na pewno Twoje hormony, wszystko zniknie. Nie martw sie!
Do kina...hmmm ciekawe kiedy nam sie uda. sprzedac dwojke dzieciarow to sztuka. Pod koniec stycznia wybieramy sie na bal i jakos udalo mi sie przekonac moich rodzicow zeby zostali z dziewczynami.

Kicia, takie obrzęki są normalne - to od hormonów mamy. można robić okłady z Rivanolu. Mój też ma, pytałam o to jak byłam w szpitalu.

Mój Piotruś koszmarny obmyślił sobie od 22 do 1 w nocy godziny aktywności. Je i nie chce spać w kółko. A ja padam o 22 z przyzwyczajenia. Usypiam go sama zasypiając w końcu. I śpi do 4, potem mała przerwa jedzeniowa, usypia przy karmieniu i śpi do 7. Także oprócz tej akcji do 1 w nocy jest ok.

A teraz jak śpi, to w 2-3 godzinnym cyklu zaczął robić sobie fazę aktywności i pół godziny w środku kontempluje świat, macha rączkami i nóżkami i jest w tym uroczy :-)

Schodzi mi od soboty stres od szpitala i nieprzespane noce - w efekcie całymi dniami śpię (albo chodzę śnięta).
Też Piotruś zaczął ponad miarę pożerać, je chyba ze dwa razy więcej niż jadł. Wtrzącha dwa cyce na jedno karmienie, co mu się nie zdarzało do tej pory. Będzie kawał klopsa ;-)

a jak podajecie tą wit D? bo ja kapię kropelke na smoczek i pakuję do buzi.tyle że nie wiem czy to po drodze nie ucieka. myslalam zeby dodawac do mleka ale doktor mowila zeby tak nie robic bo jak dziecko nie wypije do ostatniej kropli to wit tez nie. no a nie jestem w stanie jej tego wkroplic z butelki bezposrednio do buzi.

Ja kropie bezposrednio do buzi. Podnosze troszke mala, glowka odchyla sie do tylu i automatycznie otwiera sie buzia i wtedy dwie kropelki laduje. Przyjmuje to bez wiekszych problemow. Jedynie wit C daje do picia. Kropie zamiast 5 to 7 kropelek i jak nie wypije do konca, to wiem, ze i tak wypila tyle ile trzeba. A nawet jak wypije wszystko nie ma problemu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry