reklama

mamusie grudniowe:)

Jak Mini skończy 3 tygodnie zacznę podawać na pewno prosto do dzioba żeby mieć pewność że połknął... Można też delikatnie dotknąć brody i buzia sie sama otwiera, albo po kąpieli jak dzidziul jest obudzony i skory do "rozmów"...;-)

reklama
A my dziś po dość ładnie przespanej nocy (ze wstawaniem tylko na masakrowanie moich sutków tak z 4 razy) i w ciut lepszym humorze.

Może to od tego,ze mój mężuś widząć mój zajeb... stan obiecał mi kupić za becikowe narty, hehe. Znaczy buty i narty, poczekamy tylko na śnieg i ziu - 20 km ode mnie jest całkiem fajny wyciąg i stok. No i sadełka troche może zgubię... Bo mi jeszcze 5 kilo sprzed ciąży zostało:wściekła/y:

Aha - wybieram się z małą do ortopedy, ale z tego co pamiętam, to ortopeda i tak wysyła na usg bioderek, tak? To czy nie można olać wizyty bez usg na rzecz tylko wizyty z usg np w luxmedzie?

I jeszcze jedno pytanko - jak dawkujecie espumisan?

Dita któraj z dziewczyn pisala ze daje kropelkę przed, albo po jedzeniu.Ale Ci fajnie z tymi nartami i że masz tak bliziutko stok, zazdroszcze.

Ja wit D daje bezpośrednio do buzi, daje 4 krople i odchylam łepek troszku, delikatnie naciskam na oba policzki i mała otwiera buziaka. Mam wrażenie że smak jej odpowiada, bo ani razu jeszcze nie protestowała. Za to wit K próbowałam i jest gorzka więc daję przed cycem.

nieistotna szczerz powiem nie wiem, te male foteliki sa od 0 do 13 kg wiec teoretycznie jak dziecko przestanie sie miscic w ten fotelik przestawiasz go w 9-18 montowany przodem

czy wam tez pojawil sie watek album rodziny grudzien 06, co prawda jesze nic w nim nie ma ale watek juz jest!

reklama
jesu laski ja dzisiaj w niebie! maly spal od 12 w nocy do 6.40!!! z jedna przerwa na karmienie o 1 w nocy, zaraz znowu lulu.. no pieknie, pieknie! i potem spal 2x3h... wszystko zrobilam ;-)
a teraz bylismy na spacerku, zarejestrowalismy sie w przychodni, w czwartek na kontrole idziemy :-)

moj maly Aniolek...

co do espumisanu - uwazajcie, laski, on jest od 1mies zycia. chyba ze same sobie zapodajecie - wtedy ja bym wziela nawet po kilka kropel po kazdym jedzeniu, bo do mleka przechodzi sladowa ilosc (tak twierdzi moja polozna)

ja pije od 2 dni 2 razy dziennie 1 saszetke herbatki z kopru wloskiego (w aptece za 3zl) i maly zdecydowanie mniej sie prezy i steka. kupe co prawda robi 2,3 razy dziennie max. moze mu tak zostanie juz? fajnie by bylo...

a co do problemow z usypianiem - u nas jakos lepiej odkad klade malego na brzuchu. dzisiaj cala noc spal na brzuszku. na szczescie mam ten monitor oddechu, wiec sie nie boje, ze sobie glowki nie przekreci. zreszta, jak go obserwuje, to co chwile przekreca glowke. silacz maly :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry