reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Ty sie fanti nie stresuj. Marianna ( Julka zreszta tez) od urodzenia podnosila glowe. Jak miala mniej m-c moze poltora jak lezala na brzusiu rozgladala sie ciekawie po swiecie. Na tyle ile widziala. Ja nie wiem ile ona je, bo ciagnie cycka. Na noc jej daje pol na pol mleko moje ( sciagniete) i takie sycace modyfikowane. Po tym spi jak ta lala. 1600 g nie jest za duzo w ciagu m-ca. Lekarka moja mowila, ze trzeba uwazac jak dzidzia przybiera ponad 2 kg. To mozna mowic o przekarmianiu.
jeszcze raz pokaze Ci zdjecie jak Majeranka miala m-c.

Witajcie...

dzisiaj kończę swój połóg...
poród - było bez porównania lepiej niż przy Asi...
powrót do domu - już dojrzalsi, pewniejsi siebie...
samopoczucie - dopadło mnie baby blues... przy Asi tego nie miałam... ciężko było okrutnie, ale sobie poradziłam...
Natalka - podobna do Asi... więcej czułości... ale też więcej płaczu i marudzenia... zakochałam się... ale po jakimś czasie...
Paweł - jeszcze bardziej cudowny... zakochałam się we własnym mężu!!!
Asia - cudowna starsza siostra... druga mama... gdyby jeszcze mogła podać cyca, hahaha... kocham ją!!!
zmęczenie - początek był straszny... ale myślałam, że będzie gorzej...
bilans - może zdecyduję się na trzecie dziecko... za trzy lata... teraz jestem pewniejsza...

Fanti moja cora, jak u Nonka od urodzenia podnosi lepek i mocno trzyma i sie rozglada (chociaz przeciez prawie nic nie wiedzi):-D Nie rozumiem Twojego pediatru, ze się dziecko szybko rozwija.Jakby sie wolno rozwijało to jeszcze gorzej!!!

Ja jak Lukymama tez nie mamy rytmu. mala robi totalnie co chce, cale dnie nie spi twardo, no chyba ze jest na rekach, ale ile mozna-rece i kregoslup bola!!! Je jak smok, wczoraj az 3 razy dalam butle, bo nimy przystawiam ja co godzina bo tak ma ochote, ale to cholerne mleko nie chce sie produkowac!!!!!! wiec po cycach idzie butla i zanim odbeknie, potem CHOLERNA CZKAWKA to mala juz nie ma ochoty na sen!!!!
Moj maz wyjechal dzisiaj na troche, no i zobaczymy jak szybko baby blues sie poglebi do deprechy!!!

hej kochane!

Fanti - zmien lekarza, po co sie stresowac glupim gadaniem. sama zobacz, wszystkie nasze dzieci takie juz madralinskie. jak czytalam rozpiske gerbera "co umie twoje dziecko w kolejnych miesiacach zycia" to wyszlo, ze Filip jest rozwiniety jak 3 miesieczne dziecko (w wieku trzech tygodni). i podnosil glowke zaraz po urodzeniu, i sie rozgladal. tez mam fotke:

tu mial ledwie 3 dni.

a w ogole wszyscy sie dziwia, ze taki silny, nawet lekarz i polozna w przychodni, ale gratulowali nam duzego i silnego synka!
i moj tez sie rozglada, skupia wzrok, jakby wszystko juz widzial, reaguje inaczej, jak jest sam w pokoju, a inaczej, jak ktos z nim jest.
trzeba sie cieszyc, ze maly jest taki ciekawski :-)

a przekarmianiem sie nei martw, dopoki nie zobaczysz jakis niepokojacych objawow.

Luckymama - witaj!

my juz mamy super rytm ;-) w nocy lulanie (zazwyczaj z jedna dluuuga przerwa na sen, od 4-7h) w dzien ani chwili spokoju ;-) znaczy kilkanascie minut max, czasem, po ciezszej nocy, dluzej pospi, ale rzadko.
karmienie co 1,5h-2h w dzien, w nocy - jak sie obudzi, wiadomo.
przewijam tez rzadko jakos - w nocy raz lub wcale, w dzien - moze 5,6 razy. zawsze po kupie i jak czuje ciezkiego pampersa.
ogolnie bosko, bosko, gites, fajosko!

Nieistotna trzymam kciuki bardzo mocno!!! Daj znać jak walka idzie. mój Mini też jaet jeszcze żółty i grozi nam rewizyta szpitalna... Mam jednak nadzieje że do tego nie dojdzie. dziś spałam wszystkiego razem może z 3 godziny bo tyle przerw było. mini zasnął koło 7am a Liluś przyszedł do mnie o 7.03... i tak właśnie mogę się wyspać. Lipa jak ...!!! Wyglądam jakbym co najmniej 10 tych wymarzonych browarków wczoraj wypiła, a nie tylko o nich mówiła!!!;-) U nas dziś świetna pogoda słoneczko świeci i ładuję baterie na balkonie z moimi chłopakami. Jakoś będzie. Jeszcze 3 miesiące i na chwilę T. przyjedzie!!!
...aenye:-)

Cześć! U nas jest pewien rytm z kupkami:zawsze wieczorem.A tak to co trzy godziny Piotruś budzi się na karmienie(nawet w nocy). Miewa kolki, ale rzadko(podaję wtedy espumisan). Wczoraj byłam u lekarza, bo mały ma katar, ale na szczęście tylko mam mu przemywać nosek solą fizjologiczną.
Moim zdaniem dziecka nie można przekarmić;je tyle ile musi;mój raz 90, raz 120;zawsze puszcza smoka jak już nie może.Przytył dwa kilo, ale moje pierwsze dzecko też tak przybierało na początku, a teraz szczuplutkie.

Mam doła wtedy, kiedy jestem niewyspana;chciałabym, żeby przynajmniej w nocy spał ciurkiem z pięć godzin.Podobno po trzecim miesiącu wszystko się normuje.

A teraz ciekawostka godna pozazdroszczenia; moja kolezanka dwa tygodnie temu urodziła; jej maluszek przesypia 7 GODZIN W NOCY!!!SZCZĘŚCIARA!

reklama
Hej, Nieistotna - trzymamy kciuki za Filipka - no i za ciebie!!!.Może jak mu szreszcie przejdzie ta żółtaczka, to i Filipek zacznie więcej spać i będzie pogodniejszy.

Moja malutka wczoraj dała koncert jak nie wiem - prawdziwa kolka - darła się w niebogłosy do 1... Dziś musze kupic vibrucol. Boże, ona jest taka grzeczna i śliczna jak już uśnie, to śpi , rano też śpi a od 17 zaczyna się koncert do 1 i tak co dzień... Już nie wiem, co jej szkodzi. Jem tylko kanapki i wodniste zupy kartofelkowe.

Dziś od rana ślicznie śpi, budzi sie tylko na jedzenie, nawet ja się kimnęłam. Ale jak jej pomóc przestawić ten tryb, żeby tak spała w nocy????

Na szczęście depresja mi przechodzi. Powoli, ale już jest o niebo lepiej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry