..aenye
Mama grudniowa'06
Oczekujaca - no moj maly wczoraj przespal w nocy 7h!
zazwyczaj spi minimum 5-6, no dzisiaj mu nie wyszlo, bo tylko 4, ale to pierwszy raz od kilkunastu dni.
Dita, a moze wez wyluzuj i nie usypiaj jej na sile? kap ja codziennie o stalej godzinie, daj butle, chwile pousypiaj, jak nie da rady, to po prostu olej, niech sobie nie spi (chyba ze placze..). a ty sie zachowuj jakby nigdy nic, obejrzyj jakis film, pogadaj z mezem, odstresuj sie.. w koncu przeciez zasnie.
i nie sadze, by to przez jedzenie bylo, nie katuj sie! jestes niewyspana, nerwowa, ona tez to czuje.. albo daj jej ten infacol i sprawdz, czy to kolka (powinno choc troche pomoc, jesli to to).
mojego malego tak przestawialam (ale sie obylo bez infacolu). kiedys nie wytrzymalam i dalam czopka o 4, ale raz tylko, nie bylo potrzeby pozniej.. zobaczysz, kochana, bedzie dobrze! w koncu zasnie! i bedzie spala coraz wiecej :-)
albo codziennie o stalej porze dawaj tego czopka przez kilka dni i tez sie unormuje.
a czemu w ogole usypiasz ja juz o 17??? usypiaj wtedy, kiedy i ty sie do spania wybierasz. :-)
zazwyczaj spi minimum 5-6, no dzisiaj mu nie wyszlo, bo tylko 4, ale to pierwszy raz od kilkunastu dni.Dita, a moze wez wyluzuj i nie usypiaj jej na sile? kap ja codziennie o stalej godzinie, daj butle, chwile pousypiaj, jak nie da rady, to po prostu olej, niech sobie nie spi (chyba ze placze..). a ty sie zachowuj jakby nigdy nic, obejrzyj jakis film, pogadaj z mezem, odstresuj sie.. w koncu przeciez zasnie.
i nie sadze, by to przez jedzenie bylo, nie katuj sie! jestes niewyspana, nerwowa, ona tez to czuje.. albo daj jej ten infacol i sprawdz, czy to kolka (powinno choc troche pomoc, jesli to to).
mojego malego tak przestawialam (ale sie obylo bez infacolu). kiedys nie wytrzymalam i dalam czopka o 4, ale raz tylko, nie bylo potrzeby pozniej.. zobaczysz, kochana, bedzie dobrze! w koncu zasnie! i bedzie spala coraz wiecej :-)
albo codziennie o stalej porze dawaj tego czopka przez kilka dni i tez sie unormuje.
a czemu w ogole usypiasz ja juz o 17??? usypiaj wtedy, kiedy i ty sie do spania wybierasz. :-)