reklama

mamusie grudniowe:)

Kate ja właśnie po Twojej opinii na temat tego aspiratora wyszukałam go sobie na allegro by w ogóle wiedzieć o czym mówiłaś. I dlatego widząc podobną rzecz w sklepie zainteresowałam się.. Ale co do odkurzacza.. hmm.. wg mnie tak jak powiedziała Pingwinek- za duże ciśnienie zwłaszcza, że podana moc ssania jest 800-1500W gdzie ja dywany odkurzam 1100W.. Na filmie instruktażowym ze strony, którą podałam wcześniej wygląda to na dość delikatne "ssanie" jednak jak dla mnie jest to, poza ciśnieniem, po prostu obrzydliwe. Wiadomo odkurzacza nie sterylizujemy i podłączenie czegokolwiek brudnego do dziecka (bo przez krótką rurkę podłączamy to do dziecka) jest dla mnie nie do pomyślenia..:baffled:

reklama
Rzeczywiscie jestem w szoku. Frida jest super. To co reklamuja to cos na bazie chyba tych odciagaczy co sa w szpitalach do odflegmiania niemowlakow. Ale zeby do odkurzacza? Siedliska wszystkich wirusow, bakterii, roztoczy? Niby ciag powietrza jest do odkurzacza, ale pomimo wszystko bym sie nie zdecydowala na takie cos!
Ja dzis noc mialam pierwszy raz koszmarna. Marianna prawie cala noc nie spala, nie chciala jesc. Tylko podmarudzala, wierzgala raczkami i nozkami. Nie maiala kolki, pielucha sucha. Sama nie wiem o co jej chodzilo. Dzis chodze do tylu.

A moje dziecko pobija ostatnio wszelkie rekordy w spaniu przez co mama jest bardziej wyspana i zadowolona. Dzisiejszej nocy po kąpaniu i butli o 22.30 jak zasnął (a zasypia sam w łóżeczku i musimy wychodzić z pokoju nawet bo nie uśnie inaczej) spał do UWAGA 6.30!!!!!!:szok: Potem butla, którą już na śpiąco dojadał i znów sen do 9!!! Teraz też śpi.. Normalnie rewelacja!!! Poprzednie noce podobnie ale czas od kąpielowego karmienia do następnego z każdą nocą się wydłuża..:tak: Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej..:tak: Oby nie zapeszyć.. odpukam.. puk puk..

A moje słoneczko dziś znowu tylko dwa razy sie obudziło na jedzonko;) Jestem ryli hepi;))))):-):-):-)

I tfu tfu - aby nie zapeszyć:tak::tak::tak:

kurde laski moze to glupio zabrzmi ale ja sie czasami zastanawiam czy ja wogule mam dziecko :happy:
spi jak aniol, w nocy mnie nie budzi, nie ma problemow z zasypianiem, praktycznie nigdy nie boli go zaden brzuchol, jak nie spi to oglada swoje zabaweczki i jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby obudzil sie np o 6 i nie zasnal
:szok::szok::-)

u mnie podibnie o 20 kapiel, jedzonko, i usnela kolo 21:30. spala do 3:30, zjadla,pomarudzila bo baczki przyszly z pol godziny i dalej spala do 9tej!!!!!!

WYPOCZETA MAMA -LEPSZA MAMA!!!

Majeranka do tej pory tez byla jak aniolek. No teraz tez jest niesamowicie grzeczna. To dziecko praktycznie wogole nie placze. Ale nie wiem czemu tej nocy nie chciala spac. Moze to znow przez pelnie? Musialam zaslaniac rolety w sypialni, bo tak dawalo. A tak wogole to mozna powiedziec,ze dzis skonczylysmy tzw 4 trymestr ciazy. Majeranka o 17 konczy 3 m-ce:-D:-D:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry