reklama

mamusie grudniowe:)

Kate my niestety nie moglismy pojechac. Julka ma od piatku niezly kaszelek. A glosu moglby Louis Armstrong jej pozazdroscic. Naet nie wiem czy jutro pojdzie do przedszkola. majeranka wczoraj spala od 21 do 4.30 non stop. To sie roche wyspalam. Ogolnie mimo, ze Majeranka spi prawie caly czas to ja jestem strasznie slaba. Byc moze wynika to z moich krwawien. Na szczescie sie skonczyly, ale organizm musi dojsc do siebie.
Kinga jestesmy z Toba!
Dziekujemy za zyczonka:tak::tak::tak:!

reklama
Ale dzisiaj cicho tutaj, no tak niedziela!
nonek jak tak dlugo mialas krwawienia i sie slabo czujesz to moze powinnas sprawdzic czy nie nabawilas sie anemi? Mam pytanko do Ciebie, wiem ze bierzesz hormony. Ja tez biore od 10 dnia po porodzi. jutro koncze opakowanie 28. mam odczekac 7 dni i nastepne opakowanie?
Pewnie glupio pytam, zawsze tak bralam ale pierwszy raz po porodzie i chce byc pewna, a nie moge sie dodzwonic do gina. I nastepne pytanko czy duze jest prawdopodobienstwo ze w trakcie tych 7 dni dostane okres?

U mnie juz drugi dzien kiedy mala dlugo spi w ciagu dnia i je co 4h w dzien. Staram sie ja po tych 4h delikatnie obudzic, jak sie nie da to ja zostawiam.
Jak dla mnie to gites, mam w koncu czas aby cokolwiek zrobic i zycie od razu jest piekniejsze-spokojniejsze-bardziej wypoczete. W nocy tez juz jako tako, baczki nadal sa ale juz nauczyla sie mala wierzgac i denerwowac sie nimi we snie, tylko czasem sie naprawde wybudza, co nie znaczy ze nas nie wybudza :-D :-D :-D stekajac. a jak nie czuje naszej obecnosci gdy ja pobolewa brzusio (czyli u siebie w loziu) to sie budzi i placze, jak tylko poloze jej reke na brzusiu od razu usypia. Jak nie ma baczkow to i 5h spi.

Z Majeranki to pannica az milo :)
Nonek ja jestem oslabiona po tym szpitalu, dopadl mnie tam atak wscieklej macicy, juz myslalam ze okres mi wrocil ale okazalo sie ze nie, tak tylko bolalo
wczoraj umieralam z przeziebienia myslalam ze sie calkiem rozloze ale dzis obudzilam sie bez kataru

Kinga trzymam kciuki za Twoje zdrowie!

Moj maly dostal jakiegos uczulenia na buzi, miliony krostek
i cialko tez szorstkie,
na buzi byc moze od mleka (dzis zrobil zielona, wielką kupke nigdy takiej nie robil), a na cialku obawiam sie ze od Huggisow

Moj maly wrocil do dawnych zwyczajow niespania.. a ja marze tylko o tym by sie wyspac

nieistotna a na cialku sa tylko w okolicy pieluszki?
na twarzy (policzki, broda) moja miala krostki tez szorstkie oraz miala kilka bialych krostek od urodzenia, wklepalam delikatnie sudokrem codzienie i po 2 dniach zniknelo. Wydaje mi sie ze to bylo od mleczka, czyli wilgoci.
Ja za to w koncu moge przejsc na pieluszki jedynki, a nie zerowki. Cieszy mnie to bo sa w mega opakowaniach i sa wtedy tansze.
Huggisow uzywam i osobiscie jestem zadowolona, ale wiadomo ze kazdy maluszek jest inny.

Pingwinek - tabletki bierzesz bez przerwy! przy Cerazette nie ma 7-dniowych przerw:)
Nieistotku - wykąp go w naparze rumianku /ja zalewam dwie torebki rumianku i część wlewam do kąpieli, a troszkę zostawiam do przemycia buźki.../ może mieć uczulenie na oliwkę i na chusteczki do pupki... może to zmień...

Pingwinku nie robi sie zadnej przerwy. Dlatego jest tych tabletek 28. Zreszta na ulotce jest to tez napisane ( chyba, ze masz cala po francusku). Czyli tak jak bylo normalnie tabletek 21+7 dni przerwy, wychodzilo 28. Tak tu 28 bez przerwy sie je opakowanie za opakowaniem. Ja niestety naleze do okolo 5%, ktorym tabletki nie sluza i dlatego krwawilam. Musze znalesc inne sposoby;-).
Nieistotna cialko wysypane + kupa zielona to ewidentnie pokarmowe. Ale pewnie do jutra zniknie:tak:.

no wlasnie zastanawiam sie czy to nie woda w szpitalu bo niektore dzieci uczulala
albo oliwka bo wlasnie zmienilam na nowa z Nivea na Bambino

Jak dla mnie, to Nivea jest the best! Johnson uczulał, a Bambino nie próbuję, bo Nivea jest super! zwłaszcza ta oliwka w balsamie i mleczko do ciałka... raz używamy to, a raz tamto:) rewelacja!!!

mam cala ulotke po francusku i po ...arabsku.
duza tam pisza ale prawie nic nie rozumiem. napisz mi tylko nonku jak dlugo je biore bez przerwy?
znalazlam forum na necie polek we Francji tez one braly to samo co ja-microval i one pisza ze zmiejsza czasem laktacje, czy to moze byc prawda?

reklama
Nieistotku - super, że się skończyły szpitalne historie :tak: Witaj :-)
U mnie też była wysypka na całym ciele - znikła po odstawieniu nabiału w trzy dni, teraz jadłam masło - znowu nowe krostki, więc na razie nie jem, aż do zera zniknie i zrobię test pijąc mleko - jak powróci to biąłko krowie, jak nie to nie. Też miałam zielone kupy. U mnie ta wysypka pojawiła się jak wypiłam jednego dnia po raz pierwszy mleko, ale pokarmowe, z tego, co czytałam, mogą się pojawić i tydzień - dwa po zjedzeniu alergenu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry