reklama

mamusie grudniowe:)

Pingwinku nie mam pojecia czy wplywa na laktacje. Chociaz jakby sie zastanowic, to wydaje mi sie, ze teraz kiedy nie biore mam wiecej mleka. Mialam kryzysy laktacyjne. A teraz na razie nie. Tabletki bierzesz non stop dopoki chcesz takiej antykoncepcji. pozniej jak przestajesz karmic to mozesz przejsc na inne tabletki. Moje tabletki nazywaja sie inaczej Cerazette, ale najprawdopodobniej maja ten sam sklad. To minipiguleczki, bardzo wazne aby brac je bardzo dokladnie, bo szybko traca swoje wlasciwosci. Czyli jak bierzesz np. o 20, to staraj sie zawsze brac o tej godzinie.

reklama
dzieki nonku, wlasnie siedze na necie i czytam o tych mini pigolkach :-)
a dlaczego Ty przestalas brac, bo piszesz ze masz teraz jakby lepsza laktacje?

Ja uzywam bambino, ale nasza malutka na razie nie ma zadnych oznak uczulenia na cokolwiek tfu tfu. chodzi mi o sprawy zenetrzne jak kremy, czy ubranka, proszki, pieluszki. wszystko akceptuje.

Pingwinku po nich mialam wieczna miesiaczke. juz mnie szlag rtafial. Niestety moj Maciej stwierdzil, ze swietnie dzialaja antydzieciowo. Ciagle nie moglismy, bo hmmm, wiadomo.
Ja nie uzywam zadnych oliwek. Tylko do kapieli plyn z oliwka. Na buzie krem bambino, ktory bardzo sobie chwale.

Już dawno nie miałam nabrzmiałych mlekiem piersi, zawsze teraz są flaki, a Miniś się najada i coś z nich leci:-)
Od kiedy daję mu smoczka (4 dni) nie mam problemu z nadmierną ochotą ssania, wiec nie cierpię.
Majeranka sto lat sto lat Śliczności:happy:
Tabletki cerazetki wiem, że trzeba brać co do godziny, bo nawet 2 godziny różnicy mogą wszystko zchrzanić:baffled:
Nie biorę hormonów bo potem "nietylalska" jestem.
Nivea u nas też na pierwszym miejscu.
Natomiast sudokremem i rumiankiem wyleczyłam Minisiowi krostki (dziwne jakieś były). Nieistotna polecam grubą warstwę sudokremu wklepać nadmiar zebrać, żeby ciałko nie mogło sie ztykać z siuśkami Filipka. U nas zadziałało.;-)
Butelką dopajam Minisia. wczoraj wypił aż 60 ml herbatki ułatwiającej trawienie hippa naraz. Gites!;-) :laugh2:
Pamiętacie że bambino też w fabryce nivea robią;-) :confused:
Słodkich snów:-D . Jakoś my ostatnio ciężko mamy ze spaniem. Mały rozmowny sie zrobił:dry:

hej :-)

a my od wczoraj pampersy 3! i sa dobre! dwojki cisna w nozki. alez mam malego pultasa :-)

moj malutki supergrzeczny, po dwoch brzydkich nocach, co zasypial po 3, wczoraj i dzisiaj znowu grzecznie o 12 lulu. dzisiaj w nocy spal 7 godzin bez przerwy! potem 2xpo 3h! oby mu tak zostalo :-)

ja mam w cyckach ogromne ilosci, sie w ogole o malego nie martwie. je rzadko, ale po dluzszej przerwie zje takiego ogromnego, kamiennego cyca i jest przeszczesliwy. jak borsuk spi po nim i az posapuje z zadowolenia.

w ogole to on spi bardzo duzo w dzien tez ;-) dzis bylam u mamy, to narzekala, ze sie nim w ogole nie nacieszyla, bo caly czas lulal ;-)
i o dziwo, przestaje powoli lubic zasypiac na mnie!!! najlepiej wychodzi mu, jak go zostawie po karmieniu w spokoju! szok! i nie lubi juz spac na brzuszku :confused: nie wiem, co sie stalo!

a, i nauczylam sie karmic w nocy na lezaco (nie, zebym wczesniej nie umiala, ale pozbylam sie oporow. nie ulewa, nie krztusi sie, a zasypia juz przy cycku. i po co ja sie tak meczylam!).

kupy tez wali ladnie, 2x dziennie. chyba dzieki gripe water nie mamy tez problemow z baczkami. ida seriami, najczesciej na mokro ;-) i brzmia jak starego pierdziela ;-)

niestety, dalej mamy wysypke. powoli dochodze do wniosku, ze to mleko. i szlag mnie trafia, bo ja uwielbiam nabial.. nie wyobrazam sobie zycia bez masla... platkow cheerios z mlekiem... mleka przed snem.. twarozku... jogurtu...
nie wiem, co bede jadla, bo to 90% mojej diety :-( teraz juz ograniczam, nie jem niemalze wcale, ale nie moge sie powstrzymac od.. cheeriosow ;-) zalewam doslownie odrobina.. no i od masla sie nie powstrzymuje, bo nie przelknelabym maslopodobnych szajsow..

a toto sie nie przyzwyczai w koncu!? cale dziecinstwo nie bedzie mleka wpierdzielal!? dajcie zyc.. nie mozna go na przetrzymanie wziac? :-D

ja od jutra tez sudocrem na syfy regularnie. bo teraz to on ma juz niemal cala buzie i glowe w tym (glowa, skronie, za uszami, szyjka, broda). ehh. tylko to taka bezbarwna szorstka kaszka, widoczna tylko pod swiatlo i przy duzym wysilku. nie wiem, dziwactwo jakies. a czytalam, ze skaza bialkowa objawia sie takimi czerwonymi plackami na policzkach, jakby liszajkami.. a on policzki ma czyste ;-(
jak myslicie?? co to?

a gdybym olala te wysypke? bo przeciez nic innego zlego sie z nim nie dzieje. tylko wysypka i takie zoltawo-zielone kupki. czy to mu jakos inaczej szkodzi jeszcze? czy tylko to? bo jak dla mnie moze byc wysypany ;-) w koncu przejdzie ;-)
a i tak - KOCHAM GO NAD ZYCIE... jest najsliczniejszy i najkochanszy w swiecie ;-) sorry :-D

Sto lat dla Marianki z okazji 3 miesięcy:-) i dla Natalki z okazji 2 miesięcy!!!:-)
Jejku jak te dzieci szybko rosną..:-) Mój Oliwierek w środę kończy 2 miesiące :-)

..aenye u nas skaza białkowa nie wyglądała wcale jak liszaje czy plamy wielkie ale właśnie jako taka drobna wysypka, mało widoczna, w dotyku szorstka buźka i zmieniała kolorek na czerwony w momencie zmiany temperatury czyli zaraz po wyjściu na spacer czy po powrocie ze spaceru do domu. Być może u dzieci karmionych piersią może to mieć inny obraz..:baffled:
Co do kremów to nam idealnie podpasował bambino a oliwka to tylko Jonson w żelu! nie wyobrażam sobie innej oliwki- tą się idealnie nakłada!
U nas wczoraj było wielkie święto- Oliwierek miał chrzciny. Nieco obawialiśmy się jak wytrzyma w kościele bo to straszny krzykacz jak tylko coś mu nie pasuje a na dodatek ma głos baaaardzo donośny! Ale jakoś się udało tylko raz krzyknął co dla babci było super bo ponoć wg jakichś tam wierzeń (czyt. zabobonów) jak dziecko nie wyda z siebie żadnego dźwięku podczas chrztu to może oznaczać bliską chorobę.. Ja nie wierzę w żadne zabobony czy to dotyczy dziecka czy ślubów czy codziennego życia.. Wiele o zabobonach nam mówiono podczas naszego ślubu- ponoć wszystko odwrotnie robiliśmy a jakoś mimo tylu lat nadal nic się nie rozpadło i nic złego się nie dzieje- i oby tak dalej!

tak to prawda nasz maluszki szybko rosną.
Luckymama u mnie od kiedy jest smok jest podobnie. mala przede wszystkim mniej wisi na cycu, i co jest wazne zjada co ma zjesc w 5-10 minut, jak chce wiecej daje drugiego i 5 minut i koniec. ja sie najje to wcale nie chce juz ciumciac cyca, woli sie porozgladac czy smoka possac i sie popatrzec na swiat. Ze smokiem inna fajna sprawa ze strasznie ja wyciszyla, totalnie inne dziecko sie z niej zrobila, oraz ze jak za szybko chce cos przekasic a wiem ze cycki nie gotowe wystarcza jej smok i bujaczek nawet na godzinke
aenye a u nas tez widze podobienstwa, mercunia coraz czesciej lubi sama zasypiac rozgladajac sie po swiecie, a nie u mnie na rekach przy cycu.
Dzieci sie zmieniaja i normuja. Mam taka nadzieje przynajmniej.

ach i opowiem Wam smieszna sytuacje z rana. Wiecie ze w zamku mieszkamy, kuchnie mamy okolo 100 m od naszego pokoju. Mala spi u siebie w loziu, my na sniadaniu z niania elekroniczna. Nagle mala zaczyna plakac, maz leci do niej, przynosi na bujaku, a ona sobie spi. Jemy dalej sniadanie mala przy nas spi a w niani (ktorej zapomniejlismy wylaczyc) nagle wrzask dziecka-NASZEGO. Placze i sie zanosi i tak co kilka sekund. My na siebie i na corcie spiaca obok nas. W niani znowu placz!!!
Nie wiemy co to, ale w zamku mamy ducha dobrego (na powaznie, bez zgrywow) wiec zastanawiamy sie czy moze jeszcze jeden duch jest? :tak: ;-) :-) :-D

aenye Milenka miała taka samą wysypkę i w tych samych miejscach odstawiłam nabiał i znikneła (nie pomagały kremy, krochmale itp)

co do oliwiki to ja jestem teraz na Bambino (była Nivea) jakoś bardziej mi zapach odpowiada i lepiej nawilża to samo zrobiłam z chusteczkami do pupci sa tańsze i równie dobre :tak:

pingwinek nieźle macie w tym zamku :happy2: :shocked2: :rofl2: :blink:

reklama
Rewelacja z tym duchem:laugh2: :-D Ale może macie tam jakiegoś. Może się przydać i pilnować Mercuni:tak: ;-)
Co do pampersów też kupiłam już 3ki ale jeszcze mam 2ki pół paczki wiec pewnie 3 dni i też przejdziemy :tak: :happy: (2 jumbopacki 2ki u mnie poszły:-) )

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry