reklama

mamusie grudniowe:)

Witam wszystkie wyrodne mamucie! Wreszcie goscie mi pojechali. 7 osob w trzypokojowym mieszkanku przez caly weekend... w tym trojka dzieci, nie liczac Majeranki. Mozg mi sie zlasowal, mam zamiast niego paciaje.
Ja jestem wyjatkowo wyrodna matka. Niestety odkad Julka zaczela gadac musze klnac pod nosem. Uwielbiam zostawiac choc na godzinke gowniary pod opieka taty lub babci. To jest czas dla mnie.
A propos opieki tatusiow nad dziecmi. Jak mieszkalismy we Wloszech, nie kupowalam dla Julki wanienki, kapalam sie razem z nia w duzej. Wlazilam do wanny, Macieja w tym czasie rozbieral Stonke i dawal mi do wanny. Kiedys juz sobie czekam w wannie i nagle slysze potworny krzyk Macka z pokoju: ILONA, RATUNKU! Wyskoczylam z wanny jak oparzona, lece na golasa cala ociekajaca woda. Wpadam do pokoju i co widze? Moj m stoi na drugim koncu pokoju w kacie, najdalej jak mogl sie schowac. Julka lezy cala zadowolona na przewijaku. A Macieja mowi: KUPA! Okazalo sie, ze Julka zdazyla narobic w pieluche i Macieja sie przestrawszyl. Czego? Do tej pory nie wiem:-D:-D:-D. Ja myslalam, ze mu Julka spadla, albo nie wiem co. A on sie wystraszyl malej, smierdzacej kupki. Do konca chyba zycia bede miec te scene przed oczami.

reklama
o kurde :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

moj przewijal malego jak dotad 3 razy. za trzecim razem wielka kupa. i zuzyl przy tym doslownie POL PACZKI chusteczek ;-) coby nie miec z ta kupa fizycznego kontaktu ;-)

oni chyba maja na te kupy alergie jakas...

jej to Marek jakis dziwny jest... w sumie to chyba przewinal Jaska wiecej razy niz ja, nic go nie rusza (Jasiek za kazdym razem ma lupe w pieluszce albo przynajmniej kleksiora)
wyobrazilam sobie Dawida upoconego nad Fifkiem z paczka chusteczek hehehe nie moge...
moj tatus podobno omijal mnie i mojego brata szerokim lukiem ale nie koniecznie tylko przez kupe ;-)

proponuje zalozyc watek KWM- klub wyrodnych matek, w ktorym bedziemy pisaly co zrobilysmy czego nie powinnysmy (a co inni uwazaja za zle, lub same mamy wyrzuty sumienia) ;-)

witam po przerwie
oj ile tu wyrodnych;-)

luckymama nie wiem czy rok po roku to dora roznica wieku, dla mnie masakra, ale zobaczymy po roku, moze tak jak mowisz bedzie ok, na razie to chyba osiwieje zanim doczekam, ciezko mi, nawet za bardzow yrodna nie moge byc bo Hania juz za bardzo kumata jest i jak widze jej mine jak czasami puszcza mi nerwy i zaczne krzyczec to od razu sie opanowuje, o przeklenstwach nie ma mowy, zaczyna wszystko powtarzac, nie chcialabym zeby niedlugo walnela mi wiazanke:no:

ale sie rozpisalam, mam troche wiecej czasu bo Tomek z Hania pojechal do swojego taty

a jeszcze jedno pytanie do mam butelkowych ile wasze dzieci jedza? mam paranoje ze Helenka za malo je max 120ml ale czesciej jest to 90ml, nie wiem jak przybiera bo idziemy na szczepeinie dopiero 14 lutego to sie okaze, a i jakich butelek uzywacie, uzywa ktoras antykolkowej dr browns?

Witam grudniowe wyrodne mamusie :-D
Atol jak ja daje butle malej to ona zjada pod 100 ml, raz tylko zjadla 120ml. I to przed wieczornym spaniem.
Czy Wasze pociechy tez tak duzo jedza przed wieczornym spaniem, nie wiem czy moja ma taki apetyt, czy akurat wieczorm ja mam najmniejsza laktacje?

Ja tez jestem wyrodna, bo zdaza mi sie przeklnac na glos, jak juz nie wytrzymuje. Na razie nikomu malej nie zostawiam bo nie mam komu, ale bardzo zaluje ze nie mieszkam w Polsce, bo tam jest dziadek, babcia i ciocie.
Fanti ja tez sie przyznam ze zaczelam palic. Niestety zaczelo sie to jak bylam totalnie sama z mala i ona dawala mi niezle do wiwatu.

moje dziecie prwaie sie dzis udusilo od kaszlu
zapluło sie, gile znow poszly buzia i porzygal sie bidulek

bylym wlasnie u dyzurnego lekarza
dostal antybiotyki, od razu dostal pierwszy zastrzyk
mam nadzieje ze szybko sie poprawi bo maly sie juz dlugo meczy i ma nerwy..
goraczka caly czas 37,5

Czesc mamuski długo mnie nie było, ciężko przystosować się do nowej roli, doła jak Roni miałam, ale juz jest lepiej;-)

Mały nie chce wogóle w łóżeczku spać, zaczął jeść co 2 godzinki nawet w noc i najlepiej na rączkach i nie umiem go odzwyczaić, bo tak głośno i długo płacze:baffled:

Powiedzcie jaki termometr jest najlepszy, a rtęciowym ile czasu mierzy się w odbycie?

Nieistotna współczuje oby było lepiej:tak:

Hej wyrodne matki..;-)
Atol mój synek od początku jedzie na butelce mimo że na początku był też cyc. Ale teraz zjada w dzień co 3 godziny 120, wieczorem po kąpieli czasem 150 a potem śpi conajmniej 4 godziny czasem 5. Za to w nocy zjada coraz mniej ostatnio nawet 70 tylko. Potem to już regularnie jak w zegarku co trzy godziny po 110-120. Po spacerze obowiązkowo 120.
A propos.. 120 to wody ale plus mleko to daje prawie 150 ml.

reklama
No dobra odważę się po przyjacielsku opie... Pingwinka!!!!:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
Kobito rzuć palenie!!! Przecież karmisz piersią!!!:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: Za faje lepiej kup sobie coś fajnego :tak:

Fanti butlowa, więc ok, jak nie pali przy dziecku.

Sory kobitki ale nerwa mam na samotrujące się mamy! Przecież to śmierdzi jak diabeł!!! Zdrowiej nie palić!!!
"Szlachetne zdrowie, nikt sie nie dowie jako smakujesz aż się popsujesz";-)
Od razu proszę o nie pogniewanie się:zawstydzona/y: Ale pomyślcie o sobie;-) :tak: :happy:

A teraz chciałam Wam napisać o głupocie urzędników pwenej Gminy.
Otóż moja ciotka prowadzi pogotowie opiekuńcze i trafiają do niej dzieciaki z patologicznych rodzin w któych dzieje się im krzywda. I teraz ma u siebie dwoje nowych dzieci, ale trafiły tam z powodu patologii urzędasów!!!:wściekła/y:
Matka ma pięcioro dzieci, nie ma gdzie mieszkać, a dzieci jej zabrano i rozdzielono z powodu "biedy gminy"!!!:wściekła/y: :no: Wyobrażacie sobie:confused: :no:
Zamiast pomóc kobiecie finansowo po prostu zabrali jej dzieci!!!:wściekła/y:
A do tego ONA jest grudniówką, najmłodsze ma 5 lutego 2 miesiące:tak: :-)

Chcę przekazać trochę ubrań dla tego najmłodszego dzieciątka, ale to niewiele pomoże bo ona nawet nie ma gdzie sie podziać z tymi dzieciątkami.
I moja ciotka z kobitkami z pogotowia piszą skargę do wójta na opiekę społeczną tej gminy, a co!!!:wściekła/y:
Tragedia co:wściekła/y:

Nieistotna trzymam kciuki z Filipka!

Elo Nemesia!!! Witam po przerwie, azglądaj częściej!!! Wielkie pozdrowionka. Poczytaj wątek zobaczysz że wszystkie uważamy że należy kochać swoje dziecię po swojemu, tulić kochać rozpieszczać i nie doprowadzać do płaczu nawet kosztem noszenia dziecia czy spania razem z nim (w moim przypadku;-) ). Powodzonka. Bedzie dobrze.

Atol zobaczysz jak rok minie bedzie superowo!!!:tak: :-) Ukochaj dziewuszki:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry