reklama

mamusie grudniowe:)

Dziewczyny ja nie chcę Was obrażać ani ubliżać, ale rzućcie faje od teraz, już, a nie od jutra! To nie takie trudne!:tak: ;-) :-)
I zdrowe i dla Was i dla otoczenia:-)

Kasia_z lepiej teraz niż później leczyć Piotrusia. Ukochaj go mocniutko:-) . Będzie dobrze.:-)

Liluś bardzo bardzo dzięckuje i buziakuje każdą ciocię:happy:

reklama
kurcze dziewczyny czyms sie podtrulismy z mezem :-(
strasznie boli mnie brzuch, mam rozwolnienie i okropnie mi niedobrze.
co mozna wziasc, znacie jakis sprawdzony srodek?
nie wiem czy w takim wypadku powinnam karmic piersia :confused:
zeby mi sie maly tez nie pochorowal :baffled:

Smecta. Mozesz ja brac bez problemu. Najlepiej sobie kupic wiecej, bo mozna ja rozniez podawac dzidziusiom jak maja jakis klopoty jelitkowe. Bardzo pomocna jest.

Przy grypie jelitowej prawie nie wychodzisz z ubikacji, jestes strasznie oslabiona i odwodniona. Nie masz sily stac na nogach, wygladasz jak smierc na choragwi. Mozna miec goraczke, choc niekoniecznie. Wierze, ze to tylko zatrucie, bo jelitowka to koszmar. Wiem, bo sama przezylam kilkakrotnie taka masakre.

Możesz tez brać antybiotyki na przewód pokarmowy (np. Nifuroksazyd) bo się nie wchłaniają z przewodu pokarmowego :-) To na receptę, ale super działają na zatrucia.

Luckymama, no właśnie się cieszę, że wykryli wcześnie, kiedy maluch nie ma jeszcze żadnych stanów zapalnych i zdrowe nerki. Tylko termin do nefrologa dziecięcego na maj :-( Szukamy przyspieszacza kolejki ;-)
W Trójmieście jakoś mało poradni nefrologicznych dla dzieci i straszne kolejki...

kasiu, ucaluj swojego Piterka... biedulek.. a powiedz, bo nie moge znalezc w necie, na czym to polega?
ale na pewno bedzie dobrze.. :-)

kicia - nifuroksazyd bomba. dziala natychmiast - jesli to zatrucie. a co do grypy zoladkowej - ja nieraz mialam taka, ale nie przezywalam jej tak dramatycznie jak moja np. mama - ona niemal zdychala kilka dni, a ja dwa dni posiadowki w kiblu, hektolitry mietowej herbatki, TABCIN (ale chyba nie mozna karmiac) i przeszlo.

bylam u gina - wszystko w najlepszym porzadku, ale mam nadzerke ;-( i niestety, ponoc moje jajniki podjely juz prace (widac po sciankach pochwy, ponoc nawilzone normalnie i grube) i niedlugo moge sie spodziewac okresu. ale nie mozna okreslic, kiedy - moze byc za dwa tygodnie, moze byc za pol roku. kurna fix.
a, i powiedzial, zeby sie nie stresowac, jesli skonczy sie laktacja, ponoc wiekszosc kobiet tak reaguje na @... co wy na to? ja mam dobre nastawienie :-)

sto lat dla Lucjanka!

Jako posiadaczka tkiego samego refluksu jak Piotruś wiem, ze to nic strasznego jesli jest wczesnie wygryte wiec git malina, ze juz wykryli :-)

Dziewczymy mam pytano
Jas zaczal mi ulewac, wydaje mi sie ze od czasu jak zaczelam podawac debridat, mozliwe ze taka jest reakcja? wczesniej mi nie ulewal, a teraz tak robi i nie mam pojecia why

Hej,
Jutro rano lecimy do nefrologa, prywatnie, jeden okazał się szczęśliwie przyjmować prywatnie. Więc PIotruś już będzie pod opieką specjalisty i będzie ok :-)

Aenye, o refluksie możesz poczytać tu : refluks
Ogólnie chodzi o to, że mocz się z pęcherza cofa do nerek, a nie powinien. Grozi zakażeniami układu moczowego, nerek, w skrajnych przypadkach niewydolnością nerek. Ale to niewykryte i nieleczone :tak:

Ja do gina jakoś nie mogę doleźć przez te szpitale ;-) A okres już miałam, tydzień po tym jak przestało po porodzie :-D

Roni, właśnie ulewanie jak najbardziej może być, chociaż lekarze wierzą, że powinny być też biegunki.

reklama
kasia dobrze ze to wykryli tak szybko, a jest to uleczalne czy nie:confused:

ja przeklejam swoj post z sierpniowek bo nie mamsily juz na nic

dzisiaj mialam strasznie ciezki dzien, po pierwsze w nocy Hania sie obudzila z placzem i prze ponad dwie godziny byl ryk na maxa, na szczescie pomiedzy karmieniami Helenki, jak Hania zasnela Helenka sie obudzila na jedzenie, wiec w sumie nie wiem spalam ze 3 godziny?
Hania oczywiscie sie nie wyspala wiec caly dzien byla marudna ze hej(zeby of kors), byla jak bluszcz uczepiona mojej nogi, nic nie moglam zrobic, a jak sie zajmowalam Helenka to ryk, a na wieczor jak jej robilam kasze to wylala gorace mleko , dobrze ze Tomek juz wrocil wtedy do domu bo chyba bym ja zaczela walic po dupsku, a tak to mi znikla z oczu, zajela sie tatusiem, a tatus ja i zlosc mi minela, jestem ledwo zywa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry