reklama

mamusie grudniowe:)

atol ja walczylam z oczkiem malej i sola fizjologiczna ponad miesiac, w koncu w poniedzialek poszlam do lekarza po antybiotyk i jest znaczaca poprawa :-)

a ja znowu mam niedobory mleka. w nocy z cyca jednego sciagnelam tylko 40 ml!!!! a cyc nie uzywany byl 5h

Alez mnie to wkurza

reklama
No to u nas jazda bez trzymanki, Majeranke wczoraj przepotwornie wysypalo na buzi, najgorzej, ze policzki i powieki. Tarla biedna oczka. Wygladala jak potworek. Po okladach z krochmalu jest lepiej. Wysypane ma glownie poliki niedaleko uszu czyli klasycznie jak przy skazie bialkowej. K*** mac. Na szczescie oczy sie uspokoily. A najprawdopodobniej ma to od mleka, ktorym ja nakarmilam dwa dni temu na noc, bo nie wyrabialam z pokarmem. I cala paczka bebika pojdzie do kosza...:wściekła/y:
Oczekujaca jestesmy wszystkie dobrej mysli i wysylamy dzidzi pozytywne fluidy!

My dziś wieczorem idziemy na imprezkę :-D Właśnie od rana ściągam mleczko dla maluszka na noc, ale słabo idzie... Bestia po szczepionce dwa dni nie chciała jeść i oto chyba efekt. Spróbuję mu wcisnąć Nutramigen na jedno karmienie i odciągnąć, mam nadzieję, że się uda. Wczoraj usiłowaliśmy i nie dało się, ale był ogólnie marudny po tej szczepionce, cyc mu było ciężko wcisnąć... A zwykłej mieszanki nie mogę, bo nie tolerował ostatnio mleka krowiego...
Na razie 200 ml odciągnięte, jeszcze 200 i nie będę się bała że zgłodnieje przez noc :happy:

A ja już na maxa dokarmiam w dzień. W ogóle cyc w dzień to wróg numer jeden. co za cholerwtwo - w nocy ssie jak ta lala, a w dzień pluje, kopie, złości się i drze jak tylko wyciągam. Za to butlę z bebilonem pałaszuje w trymiga. chyba niedługo zakończę karierę matki żywicielki. Szkoda w sumie, ale co zrobic - na siłę też nie będę walczyć, bo szkoda i moich i Nati nerwów.

oczekujaca - az nie wiadomo, co powiedziec... pewnie zarazili tym syfem w szpitalu, bo gdzie..?

Dita - a moze sciagaj i dodawaj do mleka modyfikowanego? zawsze to cos...

kasia_z - jak to w dzien sciagasz? a jak on je? u mnie tylko przed spaniem - czasem tylko 30ml, czasem 140 - i ewentualnie rano, jesli maly spal dlugo i oba cycki mam kamienne (z kamiennego cycka ze 200 by poszlo, ale moja butelka ciagnie do 150 i juz mi sie nie chce dalej). buu.

ja znowu wczoraj malca zostawilam, bylismy w pubie ze znajomymi :-) maly sie rozdarl, mama dala mu moje z butli, wypil az 200!!! to rekord jak dotad :-D bosz maly glodomor! i jadl 3 razy w nocy i teraz... jakis glod go dopadl wilczy :-)

Nonek mój synek też tak zareagował na Bebiko i to dopiero po 4 paczce.. Niestety ale to była u nas skaza białkowa. Zalecono nam wtedy mleka HA ale ktoś nam wcześniej doradził Bebilon- i skaza znikła i mały się najada i smak o wiele lepszy.. Więc jak musisz czasem dokarmić sztucznym to może spróbuj Bebilon..

witajcie!
Filip też miał skaze białkową, pil mleko Humana1, a teraz dajemy mu NAN1 i smarujemy maścią Bephanten I JEST SUPER!:-) Skazy już nie ma. Dajemy synkowi też dużo płynów (herbatki, woda) żeby troszke goo przepłukiwać, lekarz nawet zalecił. Teraz moj maluszek ma śliczną buźkę:happy:. W środe Filip skonczy 2miesiące

Pozdrawiamy!

Dita ale masz mleko w dzień? Bo ja kiedys myslalam ze mam bo co nacisnelam to strumienie, a mala nadal sie wkurza, a co sie okazalo, ze leci mleko ale juz po trzecim, czwartym "ssięciu" pustka.
Ja dwa dni walczylam zeby nie dawac butli, bo mala tak slicznie kupkuje i ma zero gazow na moim mleczku, ale juz nie wytrzymalam. bo mala nie chciala kimac i co godzine sie budzila i marudna. Ale dzisiaj juz sie wkurzylam. dalam butle i mala spi jak ta lala od 11tej. zobaczymy moze kupki nadal beda super, bo moze juz przewod pokarmowy malej sie rozwinal???

reklama
pingwinek - mam mleko, ale mała nawet nie chce zassać. Jak jej proponuję, to tylko językiem sprawdzi,że to cyc i natychmiast wrask, kopaniei prężenie. Naawet na siłę jej wstrzykiwałam mleko do buzi i nic. a butla idzie.

I nie chce mi się ściągać. Żeby z moich cyców ściągnąć mleko musiałabym ze dwie godziny siedzeć - a ściągacz mi nie ściąga.

No ale najlepsze w tym wszystkim,że w nocy ssie pięknie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry