reklama

mamusie grudniowe:)

Kate ja też tak kiedyś mówiłam -że mi nie wychodzą ciasta.. aż pewnego dnia powiedziałam sobie a co to znaczy, że nie wychodzą.. i z dokładnością analityka zrobiłam kilka i wyszły.. Dla tych co wszystko kończą zakalcem mam babkę co ZAWSZE I KAŻDEMU wychodzi!!!!

Tu nie ma żadnej filozofii.. wszystko miesza się mikserem i do blaszki wylewa i do pieca.. Ot i całe ciasto..
Składniki:
5 jaj
1 szkl cukru
1 cukier waniliowy
6 łyżek oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 1/2 szkl mąki

Wiadomo najpierw jajka z cukrem a potem całą resztę dodać i wymieszać. W trakcie nie zaglądać dopierkarnika.
Piec ok 35-40 min w temp 180-200 stopni. To się musi udać.. jak to mówią w reklamach.. SATYSFAKCJA GWARANTOWANA ALBO ZWROT PIENIĘDZY!!!

reklama
A jak to piec w piekarniku elektrycznym?
Normalnie - z góry i dołu, na której półce? czy może z termoobiegiem?
A moja kuchenka ma faukcję "piecenie ciasta" - to możę to?

I czy przy termoobiegu taka sama temperatura?

Kasuelf to jest hipopotam.. to tak dla porównania bo widzę że słowa do Ciebie nie docierają.. Jakoś zupełnie nie te same rozmiary jesteście z tą panią..

To możesz piec na górnym i dolnym "grzaniu" w piekarniku elektrycznym. Jeśli przy termoobiegu to nieco krótszy czas.. ok 20 min.. Poprostu przez szybkę zajrzyj czy odstaje nieco od blaszki brzeg ciasta.. albo jak będzie nieco rumiane.. To zawsze i każdemu się udaje!

Ja nie mam reki do ciast, kiedys zrobilam biszkopt i byl zakalec o grubosci 4mm i jak sie nim rzucilo to mozna bylo zabic

a o sobie to nawet nie mam pomyslu co powiedziec :)

a dostalam dzis kompelneta, nawet kilka
ze swietnie wygladam, ze zapadam w pamiec na wieki, i ze wygladam na 17lat az mi wozek nie pasuje :)

reklama
mi wszyscy mówią że nie wyglądam na kobietę po porodzie hehe, brzuch płaski itd.. hehe spoko:-D mi tak jest suuuper.

p.s. NO TO MNIE DZIEWUCHY SKOPAŁYŚCIE PORZĄDNIE! :-)
Tyłek spuchnięty, teraz mąż musi masować... ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry