reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamusie grudniowe:)

a u mnie dol, nie daje rady z dwojka, mam teraz takie marzenie zeby ktos je zabral na kilka dni a ja bym sie wykurowala, wyspala i wreszcie bym milal wiecej cierpliowsci

Helenka ma katar, Hani rosna zeby, ja dalej chora, buuuuuuuuuuuuuuu

reklama
Atol głowa do góry!!! Będzie dobrze.. najważniejsze byś wyzdrowiała no i Helenka by się kataru pozbyła.. a może namów męża na spacer niedzielny z dziećmi a Ty w tym czasie poprostu odpocznij i naładuj akumulatory!

ta... moj maz w niedziele pracuje 6-18, dzis podobnie, jak jestesmy razem to jest ok, ale jak jestem sama to maskara

a rano to doslownie zanim sie obrobie z ta dwojka to juz na starcie jestem zmeczona

wiem ze bedzie lepiej, musi byc ale tak czasmi dobrze ponarzekac, lepiej sie czlowiekowi robi

mam wyrzyty sumienie ze mam za malo cierpliwosci, szczegolnie do Hani bo ona teraz juz duzo rozumie, najpierw na nia nakrzycze a potem zaluje:no:

Ojej - Atol - trzymaj się. Pomyśl,że to tylko tak teraz, potem będzie coraz łatwiej!

Miłka - ja też mam sińce pod oczami jak siniak zawodowy... skąd to choleratwo się bierze? przecież mimo,ze budzę się w nocy to tylko na jakieś 5-10 min na cyca - i śpię dalej. wcale nie czuję sie niewyspana!

aenye - dałaś mi pomysł na te zaproszenia;))) Kiedy chrzcicie? my w święta planujemy.

Nieistotna - nareszcie optymistyczny post;)))

Fanti
- ja też lubię do południa w piżamie paradować;)

Luckymama - pusto bo pewnie każdy przy sobocie do roboty;) U mnie np są chłopaki od rana, robią na poddaszu wykończeniówkę, a ja na garach dziś- obiad dla 4 chłopa, ja, Ala i babka:baffled:

Fanti;-) Wiesz nie chodziło mi o długość snu ale o to że, tak samo jak nie można sypać kopiastych miarek mleka do butelki z wodą, bo grozi to zatwardzeniem u dziecka, potem bulem brzuszka, kolką lub jeszcze gorzej niestrawnością i nadwyrężeniem żołądka, to ta mleczna kaszka w mleku równa jest temu szkodliwemu nadmiarowi mleka ...
Ale oczywiście zrobisz po swojemu:tak::-)
Ukochaj Oliego

Ditulku ja miałam dziś dzień laby, a ajk takowy jest to jestem na bb i dlatego jakoś tak mi tęskno było:-D

...aenye extra, pokaż swoje projekty na bb:-)

Atol zdrówka życzę i ogromu cierpliwości. Chiba mniej więcej wiem co przezywasz:tak::sick:

Miłka ja też ostatnio mam jakieśdziwne siniaki pod oczami, ale to u mnie brak snu:-)

witam mamusie ...Alutka ma zmiane mleczka z bebiko1 na bebilon pepti1 na recepte,,,wezwalam dzisiaj pediatre prywatnie bo Ala coraz gorzej miala i to nie bylo po szczepieniu,,dopiero wczoraj bylo widac ze ona ma to po jedzonku czasem 1,5 godziny a czasem 10 minut po butli,, teraz dostala efferalgan 4*na dobe czopki przeciwbulowe,znowu debridat ale nie na kolki tylko sprawy trawienne,dicoflor z probiotykami,,nowe mleko ktore mam mieszac z bebiko stopniowo,, i we wtorek sciagnac mocz do kubka,pobrac krew z glowki i usg brzuszka bo moze tez byc tak ze cos w moczu zostalo po tamtym przeziebienuiu a moze nietolerancja bebiko a dostaje bebiko od 25 stycznia...eh Aluta dzisaj w koncu zasnela bez wiekszego krzyku ale i tak zasypia ciezko,,lekarka kazala ja karmic co 3 godziny i powiedziala ze jest zarłokiem bo ona jadla co trzy godziny 160 ,110 ,140 ,160 ,150 , a teraz na koniec 30 i odpadla bo nie mogla zasnac od 16 do 20 i nici z kapieli bo musze przeczekac te zmiany mleka ze dwa dni i wtedy wroce do stalej pory na kapiele bo dziecko sie meczy jak teraz obudze to znowu placz i bordowa na buzi sie robi dzialaja teraz czopki przeciwbulowo a nie chce jej czwartego ladowac jak sie obudzi skoro zasnela i pospi do 2 na jedzonko zobaczymy jak wyniki to dam znac MARTWIE sie o coreczke:-( :no: :-( a juz byla stabilizacja na sen nocny pd 21 do 4 i od 4,60 do 7, na kapiel o 20 a Ala rozregulowana jak dziecko 2tygodniowe ZOBACZYMY we wtorek pozdrawiam dobranoc

Asia nie martw się.. będzie dobrze! Najważniejsze, że już wiesz co jest małej. Nietolerancja mleka to nie tragedia. I to napewno tylko to było małej. Nic więcej. Badania okażą się ok! gwarantuję! :tak:
Mój mały też bebiko nie tolerował. Przeszliśmy na bebilon1, choć była propozycja bebiko HA lub bebilona pepti. Ale doradzono nam by spróbować zwykły bebilon by za szybko dziecka nie robić HA. Przeszliśmy już zmianę 4 rodzajów mlek więc mówię Ci, że będzie dobrze! I uciumaj małą od nas.. :tak:

Luckymama ja naprawdę dziękuje za podpowiedź. :tak:Poprostu nie pomyślałam o tym wcześniej. Jak małemu sama kaszka nie smakowała to dodałam ją do mleka zupełnie bez zastanowienia. Dziś już kupiłam taką samą kaszę ale do dodawania do mleka.Mały właśnie ją dostał i zobaczymy jak będzie dziś w nocy. Oby ładnie spał i nie miał perturbacji brzuszkowych.. jak na razie po ostatniej nocy z kaszką nie było kłopotów.. odpukać.. kupa była nawet 4 razy dziś co ostatnio rzadko mu się zdarza.. więc myślę że będzie już ok.

Asia zmiana mleka to nie tragedia;-) lepiej próbować i dobrać właściwe, niż męczyć dziecko lekami ułatwiającymi trawienie. Będzie ok:tak::laugh2:

reklama
witaj roniaku kochany, dzis u mnie lepiej, moze dlatego ze Hani wstala o 7a nie o 6, przebila jej sie gorna czworka, druga w natarciu, moze dlatego taki ranny ptaszek

milej niedzieli pa

Do góry