reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Nieistotna, wracaj do łóżka! będziemy trzmać kciuki żeby Filipek za szybko nie wyszedł. 2kg to nie tak mało ale mogłby jeszcze trochę zaczekać;-);-)

Nieistotna, możesz pić wodę mineralną co ma dużo magnezu - wtedy żołądek nie strajkuje, a dobrze się uzupełnia, możesz też brać magnez 1 godzinę po posiłku i 1 godzinę przed następnym i popijać wodą. Lepiej się wchłonie. Wtedy nie potrzebna jest duża dawka. Trzeba unikać fosforu (kawa, herbata, też zielona, czerwona) - hamuje wchłanianie magnezu.
Mi lekarz nie chciał zwiększyć dawki jak drętwiały mi nogi, zrezygnowałam całkiem z herbat i piję teraz wodę z miodem, no i staram się brać ten mg osobno od wszystkiego i powiem wam, że to działa.
Kakao dobrze pić - kakao ma Mg, a wapń z mleka ułatwia wchłanianie Mg

Jak Filipek ma 2 kg to już duży z niego chłopak :tak:
Trzymaj się tam i miłego polegiwania :-)

Nieistotna leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć :tak: 2 kg to wcale nie tak mało, ale niech młody jeszcze podciągnie jak bedziesz miała jakieś obawy to śmigaj do szpitala :happy: zreszta kolejka obowiązuje :cool2:

Nieistotko - dziwne,że tylko nospę i magnez bierzesz. Ja mam skurcze, ale dostałam cordafen i mi bardzo ładnie wyhamowało. Myślę,ze juz tak do końca będzie.
Pogadaj z lekarzem - nie ma sensu pchać sie do szpitala, jeśli możesz zacząć brać silniejsze leki rozkurczowe! No, chyba,że będziesz się lepiej czuła w szpitalu - wiadomo - tam się tobą i maluszkiem zajmą.

śnieg napadał zimno okropnie i fuuuj
ja zaraz musze się pakowac i jechac do warszawy
-obejrzeć mieszkanie bo juz jutro ma byc finisz, alleluja!!
(chociaz jak pomysle o doporowadzaniu go do porządku to mnie cofa :p
-iść do gina na usg i kontrole
-i szkoła rodzenia ( ale mi sie nie chce)
ble

nieistotna
wypoczywaj i bądx dobrej myśli bo dobre myśli są najważniejsze

buziaki

Sugar jedź ostrożnie bo drogi nie za fajne:no:
Wreszcie będziesz miała luksus odremontowane mieszkanko:-D
Pewnie jak się weźmiesz za sprzątanie to nawet się nie obejrzysz jak już bedzie miodzio czyściuteńko:tak:
Czekamy na foty z usg:happy:

ja przy przedwczesnych skurczach mialam przepisany fenoterol w komplecie z ispotinem i tez ladnie sie wszystko zatrzymalo, ale moze u ciebie wysatczy no spa? w koncu to lekarze decyduja

a przy dretwieniu nog mialam przepisany potas (kalipoz tylko na rp) i musze przyznac ze o wiele szybciej na mnie podzaial niz magnez wylykalam jedno opakowanie 30szt i od tamtej pory zero dretwien

Na mnie magnez działa szybciutko i przy skurczach łydek i przy skurczach brzusia:tak:
A na te drugie dobre też jest oddychanie pierwszą fazą:tak: połozna na szkole radziła i powiem wam, że to niezłe jest nawet.:cool2:

reklama
Tam mu się wszystko dotlenia z nim włącznie i dlatego się żywszy robi:tak:Moje małe też wierzga jak najęte jak tak pooducham w ramach ćwiczeń:-D

Do góry