reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

ja sobie kupuje na mocz jałowe kubki w woreczku są chyba 50 gr droższe od tych zwykłych i są w woreczku a jak w poprzedniej nie miałam sterylnych to po prostu wyparzałam w gorącej wodzie

ja spadam już powoli bo już zmęczona jestem poszłabym najchętniej już spać do jutra

reklama
Ja tez ogladam i krew mnie zalewa....Ona jak mimoza, a on co jakis czas z glupim usmiszkiem...

strasznie arogancki się zrobił, ale trochę się pogubił chłopak...

Pajkaa - ja też kupuję jałowe, zapakowane w woreczki, zresztą w innych u nas w labo nie przyjmują. I bardzo uważam przy pobieraniu moczu. No i ważne, żeby po pobraniu nie stał ten mocz długo i nie czekał zanim zawiezie się go do labo.
Przed pobraniem podmywam się wodą i delikatnie wycieram papierowym ręcznikiem, a potem mocz ze środkowego strumienia.

Ostatnia edycja:
pajkaa ja tez sie zastanawiam nad tymi probowkami bo one raczej nie sa sterylne moim zdaniem powinny byc tez zamkniete w jakims woreczku bo ja dostaje probowke prosto do reki w nic nie zamknieta i tak naprawde nie wiadomo ile osob przede mna ja trzymalo

Martusia - ważne, żeby nie dotykać wnętrza kubeczka i nakrętki od spodu, na zewnątrz to nawet po tym jak zaniesiesz do labo przewiną się przez kilka rąk - pani, której oddajesz, pani, która robi analizę...to że z zewnątrz dotykają ich różne osoby nie ma znaczenia.

Właśnie też chciałam o tych woreczkach napisać, że te pojemniczki w takich foliowych woreczkach zapakowane są jałowe, a te nie zapakowane - nie są jałowe... Teraz też miałam nie jałowy i mi wyszły bakterie, następnym razem kupię jałowe... Ale myślałam, że to ma znaczenie tyko w posiewie, a jednak ma też w badaniu ogólnym ...

Pajkaa - na o masz kupon na 18 kwietnia? na fryzjera czy na basen bo się pogubiłam ;P

ja właśnie oglądam Shreka :-D

Gdybym Ci byla obojetna to nie chcialabys odchodzic i nie pisalabys tego co pisalas...i to ja jestem zalosna? ja sie nie wypieram czegos co chwile. Ale nie bede sie denerwowac niepotrzebnie. W kazdym razie widze, ze zainteresowanie zdobylas na nowo wiec juz zostajesz:-) To sie nazywa zwrocenie na siebie uwagi, dziewczyny prosza zebys zostala i o to w tym wszystkim chodzi bo Ty wcale nie chcialas odejsc...oj ile ja takich przypadkow widzialam:-)

Martusia no własnie ja zawsze kupuje te w woreczkach...

Sweety wlasnie tak robie jeżeli chodzi o pobieranie moczu...kurde w poprzedniej ciaży nie mialam problemów z bakteriami przez cały okres...no ten nowy lekarz powiedział, ze jak wyjdą bakterie to zleci ponownie posiew. Ale wizytę mam dopiero 5 kwietnia...

Rysica nie do fryzjera:):):) na basen to chetnie bym poszła, ale z młodym... ale posiew mam masakryczny... wiec na te typowo dziecięce baseny iść nie mogę :(

moze mi podsuniecie pomysl bo Wy bardziej doświadczone jesteście dziewczyny... synek od 3 dni nie chce się kąpać...płacze na sam widok wanny... i to tak z dnia na dzień... próbowalam dużej ilości pianki, zabawki, jutro spróbuję kąpiel z nim... ale moze macie jakiś pomysl jeszcze?

Co do mojego postu dotyczącego mojego odejścia...
Napisalam co mi leży na sercu, jak ja to odbieram... fajnie, ze moje odbieranie Was było mylne:) moze to hormony tak dzialają, zwe czasami odbieram wszystko w najczarniejszych barwach:)

Aldo dziękuję :* Ty wiesz za co:)

Ollena jak masz cos do mnie pisz na PW... jeżeli masz odwagę :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pajkaa - nie zawsze duża ilość bakterii w badaniu ogólnym moczu oznacza, ze wyjdą w posiewie. Ja bym powtórzyła badanie ogólne, a jak wyjdą znów, to zrób posiew i do lekarza pójdziesz z gtowym wynikiem. Fakt, że za posiew bez skierowania będziesz musiala zapłacić co najmniej 30 zł. A moze rodzinny dałby Ci skierowanie?
A jakie masz pozostałe wyniki ogólnego badania moczu? Są leukocyty albo białko?

A co do kąpieli, to może spróbujcie zamiast wanny prysznic?

Ostatnia edycja:
reklama
Sweety juz Ci pisze jakie dokładnie wyszły...

Nabłonki płaskie: d.liczne Nabłonki okrągłe: pojedyncze w preparacie Pasma śluzu: liczne Leukocyty: 1-3 wpw Bakterie: d.liczne Erytrocyty świeże i częściowo wyługowane: 4-6 wpw
nie wiem co to te erytrocyty ostatnie...
no i białka nie ma...
a w morfologii cukier mam mega niski... ale doktor widział internetowo wyniki i napisał, ze wyniki bez istotnych odchyleń:)

Sweety ja mam wannę z prysznicem a on w ogóle do wanny nie chce wejsc...:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry