reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witam Koleżanki;-)
Aleksandra matko 29 cykli:szok: ja bym pewnie sfiksowała:zawstydzona/y: ale dobrze, że już wiesz co w trawie piszczy, więc pewnie niebawem uda Wam się zafasolkować:-) pisz nam co tam dalej zdiagnozowali bo ja od stycznia też planuje uderzyć prywatnie do jakiegoś gina to będę zorientowana w temacie za co sie najpierw zabierać;-) powodzenia;-)
Pajkaa mówisz pozytywny test:-) jeny ja mam 15 dc i nadal negatywny, ale sądząc po ostatnim spóźnieniu cykl 35dni to i pewnie owu sie przesunie, zresztą na razie tylko czuje takie nabuzowanie w podbrzuszu, a śluzu niewiele, więc pewnie jeszcze czas:-p i masz rację tylko spokój nas uratuje, Jezu żebym ja tak mogła:-p
Fioletowa super, że Synciu zdrowieje:-D mój tam nadal dycha jak gruźlik i dzisiaj wstawiłam znowu inhalacje z Pulmikortu bo nie szło wysłuchać jak kaszle:baffled: w przedszkolu znów nie był, może jutro ale jakoś zaczynam w to wątpić:-( a co do wykresu to ja prowadzę, ale na razie bez temki tylko takie moje notatki dotyczące śluzu, boleści, testów i serduszek:-p nie mam żadnych znajomych i chętnie bym Was pozapraszała, ale nawet nie wiem jak:zawstydzona/y:
Siwa powiem Ci szczerze, że troszkę zastanawiające te Twoje zachcianki, ale z drugiej strony ja takie rewolucje mam zwykle przed @ co jednocześnie i tak daje mi nadzieje na ciąże, jednak zwykle wychodzi co inne:-( ja w ciąży na początku nie miałam wcale apetytu, więc zmiana łaknienia jakoś w moim przypadku nie przemawia za ciążą:baffled: ale życzę Ci oby to było TO co chcesz;-)
Iza współczuje testów, ale powinno się udać;-) mój Antoś miał je robione przed 3 urodzinami i jakoś przeżył choć też lament był nieziemski:-p u nas IGG też było wysokie jednak z testów wyszła tylko leszczyna i sierść psa:baffled: ja osobiście uważam i moja pediatra również, że do 3 lat testy skórne są bardzo mało miarodajne i Antek na bank ma jakąś alergie, ale zobaczymy co dalej, teraz leczy go pod kątem astmy oskrzelowej - zobaczymy:sorry2: powodzenia jutro;-)

u mnie na Kujawach mroźno strasznie, aż się nie chce nosa wytchnąć z domu, szyby miałam w aucie zamarznięte i dziś pewnie też będą:baffled: zmykam jeszcze pobuszować w necie, miłego wieczoru;-)

reklama
Cześć dziewczyny ;-) Nie było mnie 2 dni na bieżąco i takie zaległości :-) U mnie 23 dc jutro śmigam do ginki ma mi zrobić usg ale coś czuję, że będą torbiele bo mnie dzisiaj tak jajniki bolą - zwłaszcza lewy :dry:
Pajkaa jak test owu pozytywny to teraz tylko czekać na efekty :-p ale ci ładnie się cykl poskładał dzięki cantangusowi - zaciskam! z zębami nie pomogę bo Miki ma tylko 6 i pierwsze wyszła górna, prawa dwójka :-D
Aleksandra witaj ;-) 29 cykli to naprawdę długo szkoda tylko, że twoja ginka nie zleciła ci wcześniej badań bo mogłaś zaoszczędzić troszkę czasu, ale twoje czekanie na pewno zostanie wynagrodzone w odpowiedni sposób ;-)
Siwa czyżby to TO? zaciskam! czekam zatem na test z 2 kreseczkami ;-)
Fioletowa fajnie, że Arturkowi przewaliło. Teraz taka głupia pogoda w sam raz na choroby.
Iza Kubuś na pewno będzie dzielny mam nadzieję, że pójdzie wszystko szybko i sprawnie :tak:
Kate owulacja dziś? to do dzieła :-p
Ana chętnie bym do was na sierpniowe mamusie poszła ale coś czuję po kościach, ze to nie mój czas. Ale obyś ty mogła śmiało zmienić staraczki na mamusie z całą resztą dziewczyn :tak:
Karolina to kiedy masz zamiar testować??
No to lecę pod prysznic i nyny ;-) Dobranoc
Zapomniałam się pochwalić, że moje dziecko dzisiaj nauczyło się wreszcie siadać! Jestem mega dumna z tego małego bączka :rofl2:

Aleksandra ja o Sebka staralam się 2 lata... udało się :) więc głowa do góry ... a na pewno masz PCOS?? a nie LUF??

Kate ja podchodze do tematu na luzno test owu zrobilam z ciekawosci bo strasznie podbrzusze mnie boli:tak: ale wiem, ze u mnie mimo skoku, który moze byc i mimo testow owu pęcherzyki mogą nie pęknąć Mam LUF i w tym tkwi problem niestety...a Wy ile sie staracie??

Lolcia nooo gdybym zaszła teraz to termin miałabym na 16 sierpnia :rofl2:czyli data narodzin Sebcia... nieeeeeee :-p

Kate ja podchodze do tematu na luzno test owu zrobilam z ciekawosci bo strasznie podbrzusze mnie boli:tak: ale wiem, ze u mnie mimo skoku, który moze byc i mimo testow owu pęcherzyki mogą nie pęknąć Mam LUF i w tym tkwi problem niestety...a Wy ile sie staracie??

Pajkaa a może się udało?? trzymam kciuki:-) a u mnie taki szczery cykl starań to mam na razie drugi:-) ale w sumie od początku roku nie zabezpieczamy się no i od lipca do połowy października mieliśmy przerwę bo M był zagranicą:baffled: także prawdziwe starania liczę dopiero od jego powrotu:-p najgorsze jest to że ja zwykle miałam cykl 28dniowy a od maja przesuwa mi się nawet do 35 dni i nie wiem w sumie od czego, a gin do którego chodziłam to lekarz na NFZ bez usg, więc bada tylko palpacyjnie i nic nie stwierdził kazał tylko czekać, ja się martwię, że może coś tam jajniki szaleją dlatego planuję do stycznia uderzyć do prywatnego gina;-) choć mam cichą nadzieję, że uda się bez pomocy medycznej:zawstydzona/y: na razie łupie mnie podbrzusze, mam nadzieję że to dobry objaw, wcześniej tak siebie nie obserwowałam i teraz to wszystko jest dla mnie nowe:zawstydzona/y: nic zobaczymy, teraz zmykam bo ja zaraz lece na moją znienawidzoną nockę:baffled: miłego wieczoru;-)

Wiem,ze jest pozno,ze Was pewnie juz nie bedzie,ale mam dylemat dziewczyny!
U mnie wreszcie cos ruszylo,szyjka mieciutka,otwiera sie na 100%,sluz dalej jest,jest go duzo i ciagle bardzo rozciagliwy.
No i co teraz,bo wiadomo,ze mozna korzystac,ale Szymon mi mowi,ze moze lepiej poczekac do rana,zmierze temp i wtedy nad ranem seksik,zeby troszke jego armia odpoczela(bo ostatnio sex byl prawie codziennie). CZy jednak dzis tez probowac,kurde,nie wiem czy przekonam Szymona,czy faktycznie zaczekac...
Wiem,ze to glupie,wiem,ale kurde,ja mam dylemat
Przepraszam,ze smece Wam:(((((

ana_83 a masz ochote czy robisz to bo jest owu? ja bym zakreciła tyleczkiem az sam sie skusi zawsze to lepsze niz namawianie:)

nie wiem czy bym czekała laska bo ja czesto mam taka ochote ze ciezko sie wstyrzymac

u mnie nadal rewolucje w jedzeniu tosty z serem pieczarkami szyneczka cebulka i uwaga uwaga oczywiscie nutella polane kepuczem i majonezem ;D hahaha ze mój żołądek to wytrzymuje to ja jestemm pełna podziwuu :)

Hej!
Mialam wczoraj taki mentlik w glowie,ze zasnelam!:) Szymons ie smial ze mnie rano,bo taka niezdecydowana bylam,a jak przyszlo co do czego to odplynelam:)))
Rano nadrobilismy,wiec sprawa sie rozwiazala!

A temp dalej nisko!:-:)-:)-:)-:)-(Buuuuuuuu:-:)-(

siwa buhahahaha no jak ty nie jestes w ciązy z TAKIM menu to ja jestem zdziwiona ;-)

u nas nocka taka sobie, młody budził się od 2 w nocy co godzinę, ale jakoś dotrwaliśmy do 6 :-D
troche kaszle, ale przynajmniej nie gorączkuje

witam sie

Ana u mnie wczoraj nic nie mialo byc ... wchodze do łóżka a M teraz juz nie masz wyjścia i serduszko było :-D jestem zdania, ze kochajcie się jak macie ochotę a nie jak musicie :tak:u mnie wczoraj bardzo podbrzusze bolało spać nie mogłam tempka nisko, ale moze jutro pojdzie do gory kto wie??

Kate czasami trzeba odpuścić ja juz wiem po sobie, ze takie nastawianie się na dziecko, na to, ze moze będzie na rocznicę, może na urodziny, może na to może na tamto... u mnie się nie sprawdza:)czekam sobie:)

oj jak mi sie dzisiaj nic nie chce przybywa moja siostra wiec mnie nie bedzie:)

reklama
A ja mam dzis zupelnie wolne,Natalka w przedszkolu i nie wiem do czego w domu rece wlozyc!! Moze okna przetre,juz tak przed swiatecznie,zeby pozniej miec spokoj jak sie mrozy zaczna...

Do góry