reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

W związku z niewystarczającą podażą fluidków wysyłam ogromniaście dużo :-D

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& &&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& &&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& &&&&&&&&&

Kochana - to ja te Twoje fluidki mnożę razy ileś tam :-D
No i ciekawa jestem kiedy cała reszta fasolkowców się dorzuci do takich ciążowych fluidków. Wysyłać wysyłać proszę :tak::-D

No i dobrej nocki. Ja mykam spać. PAdam.

Ostatnia edycja:
reklama
Tralala jedna z moich przyjaciółek jest przedstawicielem medycznym, jest teraz w 7 mc i jutro idzie na USG i powiedziała że postara się załatwić mi to CLO na receptę. Mam nadzieję że się uda:-) A ja wtedy na spokojnie pójdę 3 dni przed owu na USG i będzie wiadomo czy pęcherzyki są:-) O lala żeby tylko się udało załatwić.... A tak w ogóle śniło jej się że jestem w ciąży i chwalę się brzuchem:-)Hihi mam nadzieję że prorocze!!!

Ostatnia edycja:
hej laski

enya to trzymam kciuki :-D

a ja nie wiem co z moją tempką - jak młody obudził mnie o 5.40 to miałam 36,87 ale potem o stałej porze jak mierzyłam [nie ruszałam się z łóżka] to już było 36.52
zaznaczyłam tą drugą tempkę, chociaż może powinnam pierwszą?

Ostatnia edycja:
Witam się z rana :wink:
Pajkaa - i pierwsze pytanie od razu do Ciebie. Czy clo mogło mi popierniczyć progesteron? Coś za niska ta tempka. Co prawda dowcipna to 36.9 ale u mnie to bardzo niska. Przecież przeważnie mam ponad 37. Może zacząć brać już luteinę od dzisiaj? JAk myślisz? Może będę miała drugie podejście do owu, więc boję się brać lutkę na razie. Ale z drugiej strony, może owu była a znów coś nie tak z ciałkiem żółtym i już teraz powinnam wziąć lutkę. Kurczę ale mam rozterki. Zadzwonię dziś do poradni i ubłagam zbadanie progesteronu w 21dc. Będę miała pewność pomimo tempki.

Fioletowa, to widzę że obie mamy problemy z tempką... mi się wydaje że nie jesteśmy stworzone do tych elektronicznych. Ja tam wracam do rtęciowego. Tylko się wkurzam na mój wykres przez ten elektroniczny badziew.
No ale wydaje mi się że pierwsza jest ok, ja zawsze tak mam, że jak zmierzę wcześniej, i potem się położę na jakiś czas i usnę - nie wystarczająco długo, to potem mi spada - zawsze. Pajkaa też o tym kiedyś pisała, że tak ma.

... nie no - muszę się do czegoś przyznać... ;( te tempki po @ to ja sobie mierzyłam jak chciałam bo w ogóle mi się nie chciało mierzyć, czasami po wstaniu na siusiu, może tu jest problem? tzn. wiem że tu jest problem, ale ja robiłam wszystko żeby sobie odpuścić mierzenie w tym cyklu co by się nie denerwować, ale przyzwyczajenie wzięło górę. I teraz mnie ten mój wykres wkurza! A co jak miałam po @ 36.3 max cały czas, a przez to że mierzyłam ni w kij i w oko, to jest jak jest? eeee tam, zachciało mi się zmian, i leniwa się zrobiłam a teraz marudzę jak stara baba... no głupia jestem, co poradzić

ok - nikt nie chce ze mną gadać??? to sobie idę wziąć luteinkę a co?! :-p

Ostatnia edycja:
pajka badania byly robione w DE tez te wyniki sa dla mnie dziwne, bo wyczytalam ze 55% prawidlowo zbudowanych to nie powinno nawet byc a moj ma 70% bardzo dziwne ... powturzymy wyniki ale za 3m i kuracji z l karnityna :)

witam sie

Enya tylko spokojnie nie podniecaj się bo zablokujesz psychikę i dopiero bedzie... spokojnie:)

Fioletowa ja bym na Twoim miejscu nie robiła po miaru po 20 minutach drugiego tylko o te 20 minut skorygowałabym pierwszy pomiar bo wg mnie to on nie jest zakłócony i jest ok.,

Mou a nie bierzesz castagnusa?? bo on mógł Ci obniżyć prolaktynę... u mnie przy casta tempka też w dół poszła... ale zaraz u siebie zerknę jak to było z tempką przy clo
patrzylam mnie clo troszkę obniżylo tempkę ale bardziej castagnus:) a sprawdzałaś dzisiaj szyjke??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pajkaa - sprawdzałam, jest wysoko, i taka miękkawa, półotwarta, jest bardziej owulacyjna niż podczas owulacji. Ale przytulanko o 3 w nocy było he he - to może jakieś chłopaki jeszcze dały rade przebrnąć mimo braku zupełnego BJ.
Castagnusa biorę cały czas, raz tylko czy dwa zapomniałam wziąć drugiej kapsułki wieczorem. Na wykresie nie zaznaczam, później uzupełnię. A co do prolaktyny to ja miałam w normie, przy dolnej granicy raczej. Może teraz w ogóle mi obniżyło.
Też spojrzałam na Twoje wykresy - wszystko miałaś ok z tempką i przy clo i przy castagnusie....

MOU a mi Clo podniosło temp. Ale może u Ciebie to Castagnus obniża, a może to rzeczywiście wina termometru? Jak leżałam w szpitalu to miałam czasami temp. 34,2 np, a pielęgniarka na to , że te elektoniczne zaniżają. Więc głowa do góry , pewnie wszystko jest ok :-)

A ja byłam na wizyce i jest duża poprawa, dzidzia macha nogami i rękami bardzo , więc jestem już spokojna , ale leżenie mnie nie ominie :zawstydzona/y:

alebur trzymam kciuki, a polezysz, to potem będzie ci sie chciało łazić... tylko trzeba uważać, żeby się nie przeforsować... jak mi lekarka pozwoliła wstawać [po kilku miesiącach] to poszłam "na spacer" z mężem - uszłam 200 m i myślałam że nie wrócę..

a elektroniczne zaniżają, to fakt, bo jak kiedys nawet mierzyłam młodemu tempkę, to miał jakąś śmiesznie niską...

reklama
fioletowa a moze ty to jakos przetlumaczysz ??

Farbe gelbweiß-trüb Volumen 2ml, ph 7,6
Viscosität: Fandenbildung > 2cm ja. Mikroskopisch : Spermatozoenzahl deutlich reduziert, Morphologie ca 70% normal geformt, Mobilität 0% Kategorie a und b 0% progressv beweglich (kat a) leukos gehäuft, Erys keine, Bakterien fraglich. Insgesamt deutlich eingeschränkte Beweglichkeit der Spermien

Do góry