reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Enya - chłopów jak gdzieś dalej wypuścić samopas to potem takie jazdy wychodzą. Chłopa to na kròtkiej smyczy trzeba, i jesteś tym przykładem niestety (no dobra - są wyjątki :-) )
Daj znać co i jak po szpitalu. Buźka dla Ciebie :)

Pajkaa - no mama w nocy zeszłej miała jazdy... tak sobie rozmyślałam że moje dziecię którego kopniaki pod płucami pamiętam zrobiło się nagle "dorosłe" i nuż wkroczyło w strefę obowiązków. Tak mi oczy wilgotnieją na tę myśl.... a jeszcze dostała dziś ksywkę od jakiegoś kolegi (to chyba jej pierwszy luby :-D ) "gugu gaga" I teraz niuniuś chodzi i mówi że nie jest Natalką tylko Gugu Gaga :-D

reklama
hej

my byliśmy dziś u lekarki, no ospa ospą, a żółty język "może być od lekarstw" jak jej powiedziałam o skutkach ubocznych [te enzymy wątrobowe] to powiedziała "ale język to nieee od tego" i za chwilę dodała [ale takim miłym spoko głosem, nie z jakąś łaską] "ale jak pani chce to możemy zrobić badania, ale to po wyleczeniu ospy - w przyszłym tygodniu mam zrobić mu wyniki tych wszystkich enzymów wątrobowych, do tego crp, mocz i morfologia
oby nic nie było, ale lepiej sprawdzić...

Otóż kochane, dzisiaj zrobiłam teściora 25 i są dwie piękne wyraźne kreski, oficjalnie: jestem w ciąży:D:D:D:D i
Przesyłam fluidki.....

Fiolecik kochana osad żółty na języku często jest po lekach, często po zakażeniu grzybiczym........, ale dzisiaj pewnie śmigasz do lekarze i wróżyć nie będę:) Tak czy siak zalecam probiotyk....., żeby flora się unormowała...
milusia gratki :-D i łąpię fluidki

a młody nei miał antybiotyku - póltora tygodnia temu skończył bactrim, ale miał ciągle do dziś włącznie podawany probiotyk...
Fiolecik na czym stoimy?

a my stoimy na 32 dc bez objawów kompletnie - nawet spac mi się nie chce, wczoraj poszłam po północy i dziś pewnie też tak zrobię, jajniki mnie pobolewają tak jak przed @, ale ja w cuda nie wierzę - przez te wszystkie choróbska my w tym cyklu aż 2 razy serduszkowaliśmy [ostatni raz w 14 dc] więc szanse marne...

fioletowa, też coś brak @ a niby miała przyjść, czyżby szybkowały nam się 3 stycznióweczki??? :-)

heh no @ nie ma, ale w razie jakby dwie krechy to mi niby wychodzi 30 grudnia ;-)

Fiolecik
jak tam ospa??

a dzięki, chyba do końca tygodnia śladu nie będzie, już teraz ma wszystko pozasychane, pojedyncze krosty w fazie rozwoju... tylko w sumei pierwsza nocka była straszna, a tak to luzik... problem to tylko zająć dziecko w domu ;-)

mou gratki przedszkola :-)

enya tulę

witam nową koleżankę :-D

a ja jeszcze wrzucę moje drutowe wypociny
sakiewka
Zobacz załącznik 458773
śliniak
Zobacz załącznik 458775

poza tym mam jeszcze jedną sakiewkę, zrobiłam jedną mitenkę, jeszcze tylko druga i robię torbę dla siebie ;-)

No to tak na poprawę humoru - moja Ala rozmawia wczoraj z moim marnotrawnym mężem (zanim się z impetem rozłączył na Skypie) i mówi: tata powiem Ci coś. A miała te urodziny w bawialni i dyskutowali o tym jak było. Konrad mówi: powiedz Skarbie. A Ala - KURRRRWA MAĆ, JA PIERRRRDOLĘ ( z akcentem na R). Słodziutka mała pięcioletnia dziewczynka. Myslałam że kipnę na podłogę..:-) I śmiać mi się strasznie chciało.Ale to jeszcze nic bo on się pyta: Alutka a skąd ty takie słowa znasz??? Ala na to że słyszała.Konrad - a gdzie??? A Ala - jak mama do Ciebie tak mówiła!!!!!!! O masakra!!!:-) Moja porażka pedagogiczna....:szok:

Mou a co do chłopa to nie to co myślisz:-) Prędzej ja bym Go w kant puściła niż on mnie tylko po prostu to co on mówi, jak się zachowuje....Zapytał się mnie czy już wydaliłam "jajko"??? :angry: Wiem jakie ty masz poglądy ale ukochany człowiek nie powinien takich rzeczy mówić i kropka. Nie wspiera mnie ni hu.....a i tylko się rozłącza jak mały chłopczyk jak usłyszy kilka słów prawdy. Nie odbiera telefonu królewicz, na Skypie się rozłącza i nawet dziecko z nim pogadać nie może.
Niby wiedziały gały co brały ale i tak za kazdym razem mnie rozczarowuje....

Fioletowa
weź no mi wytłumacz jak krowie na granicy - a co to są te "mitenki"??? Bo cały czas o nich mówicie a ja rżnę głupa i nie wiem??
536746_315443835195476_100001895875771_781933_873241311_n.jpg

Moja to ta z naszej 'lewej - na czarno ubrana:p

Ostatnia edycja:
Mou, ech czyli już dorosłą córę masz skoro pierwsza miłość na tapecie ;-):-)

fioletowa, qwa czy ja się nauczę nie przestawiać w wyobraźni tych liter, żeby wychodziło mi poprawnie, czy zawsze będę czytała "minetki" :zawstydzona/y::-D

enya, jaką masz już dorosłą córcię :szok: a co do tekstu...pięknie, pięknie :-D a co do męża...nie fajnie się zachował :no:

enya "mitenki" to są rękawiczki bez palców, względnie z kciukiem tylko, a ja jestem dumna z siebie, bo zrobiłam taką jedną z kciukiem, teraz musze lewą zrobić

enya ech mój może nie aż taki gruboskórny, ale też czasem taki "bezuczuciowy"
jak mu powiedziałam że mi się @ drugi dzień spóżnia to on tylko oczami wywrócił i powiedział "baby"

Ostatnia edycja:
Dobry wieczor!

Gratulacje dla Milusi:-D

Bylam dzis u gina i nie ma przeszkod, zeby zaciazyc w tym roku:-D Poinformowal mnie, ze wsciekly pecherzyk juz czeka na pekniecie, ale ja tam wole poczekac i zafasolkowac w lecie. Wiosenne dzieciaki maja dobrze! A ja mam jeszcze troche planow na te wiosne;-)

Powodzenia zycze wszystkim staraczkom

to może ja się przywitam i nieśmiało dołącze :)
do staarczek of course...Mam 28 lat i córeczkę Amelię ur 04.08.2009 :) a od tego miesiąca zaczeliśmy się starać o kolejnego cudaczka....także mówicie styczeń nasz? :)

hej melania, widze że twoja córa starsza od mojego tylko o 5 dni :-D
też taki uparciuch?

dobra laski ja zmykam, może jeszcze posiedzę nad papierami, albo może pójde wcześniej spać [jednak!]

Mou, ech czyli już dorosłą córę masz skoro pierwsza miłość na tapecie ;-):-)

fioletowa, qwa czy ja się nauczę nie przestawiać w wyobraźni tych liter, żeby wychodziło mi poprawnie, czy zawsze będę czytała "minetki" :zawstydzona/y::-D

enya, jaką masz już dorosłą córcię :szok: a co do tekstu...pięknie, pięknie :-D a co do męża...nie fajnie się zachował :no:

Dotka dobre, dobre głodnemu chleb na myśli :biggrin2:
Pogadałam z mężem trochę - jutro ma mi dać znać czy przyjedzie na drugi weekend maja. Mnie pasuje czwartek bo w piątek spodziewam się owu - a może być nawet przesunąć się na sobotę - jeszcze lepiej. Rany i znowu takie pasowanie...
Alutka to taka "dama" - paznokcie już sobie kiedyś pomalowała i położyła cienie na powieki :-)

reklama
uparciuch okrutny...Boże jaka ja w tym waszym forum zielona jestem...
ja pierdzielę...
bądzcie wyrozumiałe...:)
testować będę 5 maja...:) mam nadzieję że do tego czasu potrzymacie mnie na duchu ? :)

Do góry