• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja o spacerówce zupełnie nie myślę :) mamy taka z wózka 2w1 i mam nadzieje, że wystarczy. Najwyżej kupimy za jakiś czas parasolke (aj jak mnie ta nazwa denerwuje :( ) żeby do auta była wygodniejsza, ale jeżdżę kombi wiec w zasadzie mi to rybka ;-)

Edysiek jak tak widzę ten suwaczek i Twoje fotki to się grubo zastanawiam czy Ty aby na pewno BMI dobrze liczysz ;-) Chudzinka taka i się odchudza:szok:

Milenka jak po antybiotyku? Żeby Młody choć z tygodnia ferii skorzystał..

Truskawkowa ja czasem się boje snów :-/ za to bardziej w przeczucia wierzę :-( i niestety zazwyczaj się sprawdzają...

Młoda odpadła przed 20. Bo wstala o 15:20. Dostała nurofen to pewnie pospi gdzieś do 2 i zrobi imprezę :( tak się dziś slinila ze aż mi jej żal. Normalnie kilka razy jej spod smoczka wycieklo nawet jak stała i pierwszy raz mnie dziś ugryzla w ramię. Zazwyczaj tylko trochę obslini, a dziś było bolesne...
i niestety chyba nie damy rady mleka wprowadzać normalnego bo 1/3 miarki raz dziennie ewidentnie jej szkodzi :-( no nic, umówiłam nas do innego alergologa na pierwszy weekend marca zobaczymy co powie. Mam nadzieje, że nie będzie gorsza pi** niż ta poprzednia...

reklama
mika u mnie koleżanka smaruje stale aż grubo i twierdzi że dady nie uczulają, a druga dała roczniakowi dady i też od razu coś wyszło. Niestety moje chłopaki mają wrażliwą skórę i wszystkie tańsze odpowiedniki nam szkodzą. Choć przyznam że korci mnie kupno tych rossmanowych bo jeszcze nie próbowałam

może jak Ci leci wodnisty katar to wit C zażyj? może coś zagęści jak u dzieci i będzie Ci lżej.

U mnie dziś słonko aż miło. Dwa spacery w sumie prawie 4h z czego tylko połowa na śpiocha.
Co do spacerówek to 5 lat temu wybraliśmy tą do wnoszenia na 4 piętro, lekką, mało zajmującą miejsca w bagażniku, rozkładaną i składaną właściwie 1 ręką i z uchwytem. Niestety typowo miejska i zbyt niska dla męża ale nie można mieć wszystkiego.
chyba ten: Peg Perego Aria Completo **********

tylko to nie była typowa "parasolka" bo składa się płasko. Fajny bajer był bo pasy nie były przypięte do pleców i dziecko miało więcej swobody a było zapięte.

Auliya jak ma wrażliwą skórę to odradzam Ci te babydream, bo Młoda przy nich miała mokrą skórę. Nic się jej nie działo, ale była nieprzyjemna. Kiedyś przy starszym używałam takich czerwonych z rossmanna, super były. Mogę Ci z tesco polecić, takie zielone, dla mnie porównywalne z pampersami. Jak chcesz to podeślę Ci sztuk kilka, bo akurat używamy. :)

Auliya - kiedyś chyba Katjuszka pisała o vitC i tak mi zapadło w pamięć, że łykam :)

I stało się ....moje dziecko jak widzi ojca to woła "tati" i teraz jestem juz przekonana, że mówi to świadomie. A myślałam, że bedzie mama. Aaaaa i na koty wola coś w stylu "bałł".

Auliya jak ma wrażliwą skórę to odradzam Ci te babydream, bo Młoda przy nich miała mokrą skórę. Nic się jej nie działo, ale była nieprzyjemna. Kiedyś przy starszym używałam takich czerwonych z rossmanna, super były. Mogę Ci z tesco polecić, takie zielone, dla mnie porównywalne z pampersami. Jak chcesz to podeślę Ci sztuk kilka, bo akurat używamy. :)
Dzieki za propozycje ale mam tyle bobasow naokolo ze jesli zdecyduje sie wyprobowac to bede miala komu oddać. Poki co to pampersy do końca miesiaca w tesco sa w promocji jeszcze

Boje sie na wasz zakupowy wchodzic bo ja nic nie moge kupic bo wszystko mam po starszym i synu kolezanki. Pierwsze potrzebne zakupy dopiero za dwa lata jesli sie nic nie zmieni :(

mika gratuluje Ci tych pierwszych slowek. U nas króluje ama lub mniam, i jesli sie nie myle to takie znieksztalcone "jeszcze"
Probujemy wyczuć jak na brata chce mówić ale niestety jesxcze nic się nie pojawiło

Dzieki za propozycje ale mam tyle bobasow naokolo ze jesli zdecyduje sie wyprobowac to bede miala komu oddać. Poki co to pampersy do końca miesiaca w tesco sa w promocji jeszcze

Boje sie na wasz zakupowy wchodzic bo ja nic nie moge kupic bo wszystko mam po starszym i synu kolezanki. Pierwsze potrzebne zakupy dopiero za dwa lata jesli sie nic nie zmieni :(

Chyba, że A się pojawi to bedzie całkowita wymiana garderoby ;)

Kroczek też tydzień temu stałam przed takim dylematem. Na spacery koło domu używam spacerówki x-landera, bo jest bardzo wygodna, a na wyjazdy do sklepu, itp kupiłam parasolkę chicco. Przyszła w piątek więc w sumie jeszcze nie mogę się na jej temat za bardzo wypowiedzieć. No ale już widzę jeden minus. W bagażniku musi leżeć pod ukosem, bo na wprost się nie mieści, a dodam, że jechaliśmy kombi. Jestem ciekawa jak wejdzie do mojego małego wypierdka.

Dady jakoś mnie nie przekonują. W sumie nie mam im nic konkretnego do zarzucenia, ale jakieś takie nieprzyjemne w dotyku mi się wydają.

U mnie też wczoraj słonko pięknie świeciło. Odebrałam śpiącego Julka od niani i posiedziałam sobie na ławeczce w parku. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie tak samo.

Aaaaa, znalazłam sposób żeby zająć Julka przez chwilę i np w spokoju obrać ziemniaki. Na podłodze w całym pokoju rozkładam paluszki, albo płatki śniadaniowe i pozwalam mu je zżerać :-)

Ostatnia edycja:
Witam :-)
U mnie dzisiaj brzydko na dworze, jakoś tak ponuro i mżawka.

Katjuszka na ostatnim zdjęciu była moja starsza córka, a ona to chudzina ;-)

Ja też myślałam nad kupnem wózka typu parasolka, bo ten jednak trochę miejsca zajmuje po złożeniu.

reklama
Witam :-)
U mnie dzisiaj brzydko na dworze, jakoś tak ponuro i mżawka.

Katjuszka na ostatnim zdjęciu była moja starsza córka, a ona to chudzina ;-)

Ja też myślałam nad kupnem wózka typu parasolka, bo ten jednak trochę miejsca zajmuje po złożeniu.

Edysiek :-) wiem :) mowie o innych zdjęciach gdzie Ty to Ty :)

Mika to za miesiąc będzie maama.. ;) u nas w pierwszej połowie stycznia było tata i na pewno świadomie bo jak m wchodzil do domu. A teraz jakoś półtora tygodnia jest maama. W wyludzajacy sposób ale na pewno świadomie bo od razu dołączają ręce wyciagniete w moja stronę.. W poniedziałek cały dzień było maaama maaama i juz uszy puchły..

O nocy się nie wypowiem bo pierwsza pobudka o 23 nawet po nurofenie. Dziś kupuje syropek. Jak mi pani odlozyla ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry