• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Witam :-)
U nas kolejna koszmarna noc. Nie dość, że ma katar to jeszcze jakiś obsrut ją dopadł. Dupsko czerwone, ale jakoś walczymy. Teraz odsypia noc i śpi już 1,5 godz.

Magda dobrze, że już w domu.

Milenka fajne te magnesy. Ja mam takich "innych" tylko kilka, co starsza z jakiś wycieczek przywiozła. A tak to mam całe pudełko literek i zwierzątek po danonkach. W końcu starsza jak była mała, to nic innego jeść nie chciała ;-)

My też zastanawiamy się nad wyjazdem do wrocławskiego zoo, bo rok temu to mała nic nie kumała, a teraz to już może jakąś atrakcję będzie miała.
Starsza niedawno była i jest zachwycona Afrykarium.

Kroczek moją też pies często budzi i to nie mój, mówię żeby go nie wypuszczali, ale można sobie gadać.

Katjuszka zależy ile tych dzieci będzie i w jakim wieku. Najprościej kupić słodycze, ale nie wszyscy by byli zadowoleni (czyt. rodzice). Możesz kupić kolorowe balony, nadmuchać i będą miały frajdę, albo bańki mydlane. Takie najzwyklejsze kosztują około 2 zł.

Kroczku jak ja dobrze Cię rozumiem. Nasz pies czasami do szału nas doprowadza. Nie raz z Młodą przez to wojowałam.

Nasza noc znośna. Teraz też chodzi i rozwala albo coś kombinuje. Ja ogarnęłam chatkę i zaraz za obiad trzeba się brać. ;)

Katjuszka ja tam dzieciakom zawsze jakieś czekolady albo batoniki daję, ale mam pewność, że wszyscy dają na to przyzwolenie. :) bańki są fajnym pomysłem

Mika mój m był w tamtym roku w Paryżu i magnesów,wież eiffla mam po całym domu rozstawione,bo wyjątkowo ma bzika na punkcie Paryża;-)

Katjuszka jak sporo dzieciaków to kup soczki z rurką i jakiego małego batonika kinder.

EDYSIEK nam już się przestają mieścic bo niżej nie damy bo młoda te ceramiczne by rozbiła,teraz z boku lodówki mają dawać.
Ja właśnie też to afrykarium chciałam zobaczyć ale też starówkę byśmy chcieli no i pasuje ze 2dni mieć.
Tak przy okazji możecie podpowiedzieć gdzie można jakiś nie bardzo drogi nocleg wynając?może być pod Wrocławiem ale nie bardzo daleko.

Mam nadzieję że nie będe żałować a pochwalenie mojej,ale ostatnio jest po prostu super:tak:,do tego wyciągło ją i fajnie wygląda,w końcu nie mam kompleksu że jest gruba i nie mogę sie na nią napatrzeć zwłąszcza że ciągle roześmiana i taka rozkoszna że ją całuję 100razy dziennie:-D

AGUNIA obstawiam jednak zęby,wyszły jej cztery na raz i jest spokojniejsza.Porusza sie dalej na czworaka ale własnie bardziej kombinuje,chodzi po schodku z pokoju na taras i z powrotem.
W sobote w Zakopcu też byłą bardzo grzeczna,jezdziła w wózku nawet szkoda jej czasu na spanie było.

Ja już po zakupach, teraz młoda się z mamą usypia to się tłuc nie mogę ;-)
Powiem szczerze, że za 200zł to poszalałam, bo wiem gdzie w miarę tanio coś kupić i mam dwie małe paczki pampersów rozm 2 (86szt). 4 paczki chusteczek, body długi rękaw, body krótki, koszulka krótki, zabawka do wózka taka na wypasie, dwie pieluchy flanelowe dziewczyńskie, 5 śliniaków z tesco i jeszcze 15 zł zostało :-D

Babci kupiłam trzy ładne ramki na zdjęcia, akurat w promocji w tesco :-) i wino :) Dzieciakom w końcu wzięłam kilka drobiazgów, bo w sumie tych dzieci 4. Jedna 12 lat lubi pierdółki do kąpieli to dostnie żel taki fajny, 6 lat dawno temu mówiła, że chce samochodzik to dostanie, 13 msc dostanie konewkę (a co ja kurna tylko mam pół dnia z konewką zadylać bo moje dziecko dostało i uwielbia ;-) ) a 11 msc dostanie kredkę taką jedną do rączki z kilkoma końcówkami, bo bronią biednemu dziecku kredek, żeby oka nie wybiła.. plus 3 paczki baniek bo udało się kupić 1,9 za sztukę :-) Moja blok do rysowania dostała, bo już dwa zmasakrowałyśmy.. ona masakruje kreskami, a ja pienik wie czym, bo zero talentu, a ona cały czas mi daje do ręki, żeby jej rysować...

Odnośnie Wrocławia to 2 lata temu byliśmy na weselu w restauracji która jest w środku ZOO i zwiedzanie za free w poprawiny. Na kacu co prawda, ale bardzo nam się podobało, a teraz jeszcze to afrykarium doszło.. :-) na pewno rewelacja. Milenka ja pamiętam, że mieliśmy mega niskobudżetowe noclegi bo nawet łazienki nie było w pokoju, ale było czysto i do zniesienia.. Chyba się to jakoś dom turysty nazywało, Trio być może.. A Starówka rewelacja, szczególnie wieczorem :-)

Kochane jestem, czytam ale sil brak. Dopadl mnie mega katar, kaszel i ból glowy:-( wiec tylko o sobie, jutro jade ze starszakiem do alergologa(pierwsza wizyta, zobaczymy co powie, bo poprzednia olała sprawe. Jakoś nie mam wielkich nadzieii ale wiadomo tonący brzytwy...).
Najlepsze, ze mamy wesels 15 sierpnia i wszystkie zakłady fryzjerskie i kosmetyczki maja zamknięte...;-(

reklama
Madzia ja tak w sumie bez komentarza przemknęłam koło waszego chorowania przez to moje zabieganie. Mam nadzieję że w domu już jest lepiej i że to faktycznie od nerwów...

Mika ja w PL tez nie mogę porządnych sandałków znaleźć bo większość właśnie na pasek na pięcie (kto w ogóle takie modele dla małych dzieci wypuszcza grrr) tzn. nie dla takich małych bo ja dla starszego nie mogę dorwać butów.:eek:
Ja już po zakupach, teraz młoda się z mamą usypia to się tłuc nie mogę ;-)
Powiem szczerze, że za 200zł to poszalałam, bo wiem gdzie w miarę tanio coś kupić i mam dwie małe paczki pampersów rozm 2 (86szt). 4 paczki chusteczek, body długi rękaw, body krótki, koszulka krótki, zabawka do wózka taka na wypasie, dwie pieluchy flanelowe dziewczyńskie, 5 śliniaków z tesco i jeszcze 15 zł zostało :-D...

Katiuszka ja się chyba na szkolenie do Ciebie zapiszę. Niesamowite co Ci się udało do tej paczki kupić.:szok:

Ja mega nie wyrobiona dzisiaj bo się młodemu zaczął wyjec przy odkurzaczu włączać :baffled: i jeszcze do tego w drodze do przedszkola strzeliła mi dętka, już ją obejrzałam i normalnie cięcie na 10 cm jest.
Jutro mam auto bo teść poprosił o szparagi więc z rana muszę gdzieś dorwać.
Zaraz zmykam kończyć sprzątanie a mąż po walce ze sklepami i pocztą chrapie na nowej pufie...

Przepraszam, że znów o sobie ale chyba dopiero we wtorek dam radę jakoś porządniej poczytać.
Dużo spokojnego snu dla naszych dzieci wam życzę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry