• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Julko je bardzo różnorodnie, bo w zasadzie zjada to wszystko co my. U nas niestety idzie o ilość. Np. jeszcze nigdy mi nie zjadł całej kromki chleba, jajecznicę ma z 1 jajka i też rzadko je zjada, wczoraj na obiad zjadł 1/4 ziemniaka i kawałeczek pulpeta i więcej mu nie jest wciskałam, bo widziałam, że mu rośnie w ustach, a potrafi mi zwymiotować na zawołanie. Czasami bywają lepsze dni, ale to za mało. Przez ostatnie pół roku nic nie przybrał na wadze, a od ubiegłego roku tylko pół kilo. Ja mu nawet jednego nowego ubrania nie kupiłam na lato, bo wszystkie z ubiegłego roku doskonale pasują. W domu zjada w foteliku, ale na spacerach muszę za nim latać i prawdę mówiąc wtedy je najwięcej, bo nieświadomie otwiera dzioba.

A powiedzcie ile Wam śpią dzieci, bo też jestem ciekawa. Julko w nocy spi 8-9 godzin, a w dzień 2-3.

Wit d daję cały czas.

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Milenka - bo ja im nigdy żadnych rzeczy tupu słodycze, danio, czy dżem nie dawałam więc nie wiedzą że takie rzeczy istnieją. Ja takich rzeczy nie jadam więc w domu nie ma :-)
Moi śpią od 20 - 6 czasem 7 w dzień ok 2h.

Ostatnio mąż sobie ubił śmietanę 30% do truskawek to im też się dostało i im smakowała. Ale oczywiście bez cukru :-)
Byłam ostatnio z J u pediatry po skierowania na badania(nerki) i trafiłam na tak skrupulatną lekarke że mi go zważyła, zmierzyła, oglądnęła oczy, stópki, zęby, zmierzyła ciśnienie itd i okazało się że przez 2,5 miesiąca przybrał 250g i urósł 6 cm. Przy badaniu siedział jak anioł a na pobieraniu krwi (4 fiolki) nawet się nie skrzywił. Normalnie dziecko idealne ;-)

H w dzień już raczej nie śpi czasem 1-2 godz a w nocy od ok 22 do 8 - 8.30.

Rila fajnie trafić na takiego konkretnego lekarza :) 6cm to bardzo dużo. Podziwiam Cię za Twoją konsekwencję - szacunek :)

Ostatnia edycja:
reklama
Rila ja też podziwiam za zdrowe odżywianie, choć jak sama tak jesz to łatwiej. My jadamy raczej tradycyjnie, a mała je to co my.
Właśnie zjadła dużą miskę płatków owsianych na mleku (bez cukru).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry