reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Agunia, mezowi foch sie faktycznie nalezy! Ustaliliscie wczesniej ze bedzie chodzil? Moj to sam sie pali, nawet bardziej ode mnie, bo wszyscy jego dzieciaci koledzy chodzili i bylby obciach ze on niby gorszy tatus, moze Twojego tez trzeba na ambicje... ;)

Masakra z tymi kolejkami... Ja tez mam wrazenie ze najgorzej zachowuja sie babska w wieku 60+. Choc mnie akurat w ciazy spotykaj glownie mile zaskoczenia musze przyznac i nie mam powodow do narzekan. Chyba jedynie u endokrynologa mialam taka sytuacje, ze sie babska obruszaly jak mnie lekarka wziela bez kolejki.

Lizzy, zdrowka dla corki! :)

Woda na szczescie wrocila w okolicach poludnia :)

Co do szkoly rodzenia, u nas kurs anglojezyczny normalnie kosztuje 800zl, ale dla zameldowanych w Warszawie 400.

A mnie chlop torturuje, zrobil zrazy wolowe ktorymi pachnie cale mieszkanie, a mi kaze na obiad jesc spaghetti z sosem pomidorowym, bo zrazy na jutrzejszy obiad u rodzicow ;( No sadysta po prostu ;(

Ostatnia edycja:
reklama
Ola mam te same dylematy. Jak ja urodze jak kondycji zero i kosci bola już nawet od lezenia :-) Ale jakos dac rade musimy, a to już bliżej niż dalej.

Marcia mam nadzieje ze to nie żaden wirus.

Jouluatto ja to bym się i za to sphagetti dala posiekać :-D Wszystko lepsze od gotowanego kuraka i suchej kaszy.

Ale ja mam dzien... wlasnie przed chwila zadzwonila do mnie Pani z plac i powiedziala, ze moje zwolneinie z przed miesiaca zaginelo i nie moze mi wyplacic pensji, to aktualne, ktore im przekazalam maja, ale poprzedniego nie- ku... obudzila sie jak jej przekazywalam 16.01, a teraz dzwoni, ze nie ma...
Musze w poniedzialek pojechac do przychodni i prosic o cos w rodzaju duplikatu, ale nie wiem czy cos takiego moga wystawic, a na dodatek nie ma mojej lekarz do 19.02 i ewentualnie inny lekarz bedzie musial podpisac za zgodnosc z oryginalem...

Mialyscie moze z czyms podobnym do czynienia?

chyba bym się wściekła!!!
Może zadzwoń do Zus?

Madziolina spokojnie da sie to zalatwic. Lekarz wystawia zwolnienie i ono jest w 3 egzemplarzach. Jedno dla pracodawcy, drugie wysyla lekarz lub przychodnia do zus a trzecie zostaje u lekarza w bloczku. Lekarz moze Ci wystawic duplikat tylko problem w tym ze to musi byc Twoj lekarz.

Wiecie co, czuje sie fatalnie. Strasznie mi slabo, w glowie mi sie kreci. Cisnienie mam niby dobre. Zrobilam sobie dwie kanapki z miodem i herbatke bo moze to spadek cukru, ale jakos niewiele pomoglo :-( czuje sie tak jak w drugim trymestrze mialam takie akcje ze raz na ginekologii wyladowalam. Masakra.

a może ci ciśnienie spadło?

a u nas dalszy ciąg chorób
Ala miała wczoraj gorączkę, w nocy kiepsko spała, dzisiaj rano obudziła się z wypiekami myślałam że to po gorączce, po południu poszła spac i jak wstała to już cała buzia w krostach pojechałam z nia do lekarza i co OSPA WIETRZNA aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zwariuje :shocked2:
na szczęscie nie jestem w 1 trymestrze i w dzieciństwie przechodziłam ospę więc nie powinnam miec problemów

ospa :O
No masakra jakaś, dobrze, że ty ją miałaś!
Mam nadzieję, że mała szybko przejdzie i zanim będziesz się szykować się do porodu, ospa będzie już tylko odległym wspomnieniem.

Przepraszam że nie piszę, dalej troszkę w dołku siedzę... Jak się wydostane, to spróbuje Wam na bierzaco odpisywać. Usciski kochane

Nooo chociaż napisz, co się dzieje!!
Bo się martwimy

Agunia, mezowi foch sie faktycznie nalezy! Ustaliliscie wczesniej ze bedzie chodzil? Moj to sam sie pali, nawet bardziej ode mnie, bo wszyscy jego dzieciaci koledzy chodzili i bylby obciach ze on niby gorszy tatus, moze Twojego tez trzeba na ambicje... ;)

Masakra z tymi kolejkami... Ja tez mam wrazenie ze najgorzej zachowuja sie babska w wieku 60+. Choc mnie akurat w ciazy spotykaj glownie mile zaskoczenia musze przyznac i nie mam powodow do narzekan. Chyba jedynie u endokrynologa mialam taka sytuacje, ze sie babska obruszaly jak mnie lekarka wziela bez kolejki.

Lizzy, zdrowka dla corki! :)

Woda na szczescie wrocila w okolicach poludnia :)

Co do szkoly rodzenia, u nas kurs anglojezyczny normalnie kosztuje 800zl, ale dla zameldowanych w Warszawie 400.

A mnie chlop torturuje, zrobil zrazy wolowe ktorymi pachnie cale mieszkanie, a mi kaze na obiad jesc spaghetti z sosem pomidorowym, bo zrazy na jutrzejszy obiad u rodzicow ;( No sadysta po prostu ;(

Nie dać kobiecie w ciąży zrobionych i, o zgrozo! pachnących zrazików :O Przecież to powinno być karalne.

Zovita, to zapraszam na obiadek, maz sie ucieszy, ze ktos zadowolony bedzie ;)

Zapomnialam o jednym drobiazgu ktory wylecial mi wczoraj z glowy u gin... Mam na udzie taka okragla 2cm, czerwona plamke, jakby strupek ale zaczerwieniona na brzegach, najbardziej kojarzy sie to z czyms na ksztalt oparzenia po papierosie na przyklad ;) Nie swedzi, lekko boli jak dotkne, glownie po prostu jest, sama z siebie. Na bank nic tam sobie nie zrobilam... Miala ktoras z Was moze do czynienia z takimi zmianami skornymi w ciazy? Myslicie ze trzeba to pokazac gin?

Ostatnia edycja:
Zovita, to zapraszam na obiadek, maz sie ucieszy, ze ktos zadowolony bedzie ;)

Zapomnialam o jednym drobiazgu ktory wylecial mi wczoraj z glowy u gin... Mam na udzie taka okragla 2cm, czerwona plamke, jakby strupek ale zaczerwieniona na brzegach, najbardziej kojarzy sie to z czyms na ksztalt oparzenia po papierosie na przyklad ;) Nie swedzi, lekko boli jak dotkne, glownie po prostu jest, sama z siebie. Na bank nic tam sobie nie zrobilam... Miala ktoras z Was moze do czynienia z takimi zmianami skornymi w ciazy? Myslicie ze trzeba to pokazac gin?

ja nic takiego nie miałam- może po prostu idź pokaż ogólnemu?

Marcia a za zgodnosc z oryginalem nie moze podbic inny lekarz? mojej nie ma do 19.02...
Ale jestem zla!!!

Za zgodność z oryginałem może potwierdzić każdy kto ma do tego pisemne upoważnienie.

Dziękuję bardzo za zrozumienie w fochu. A mąż nie chce chocidzić, bo nagle zaczął uważać, że to strata czasu. A teraz przedstawiam wam dowód tego jak bardzo mnie zdenerwował.
2014-01-31 18.24.59.jpg2014-01-31 18.25.28.jpg2014-01-31 18.25.49.jpg2014-01-31 18.27.25.jpg

Do tego kupiłam sobie jeszcze dwie bluzeczki i spodnie dresowe oraz kilka ubranek dla Małego (bo jego też przecież tatuś zdenerwował). Kurde, tak mi te zakupy chumer poprawiły, że teraz, aż mi ciężko focha strzelać :-)

Załączniki

• 2014-01-31 18.24.59.jpg
    2014-01-31 18.24.59.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 85
  • 2014-01-31 18.25.28.jpg
    2014-01-31 18.25.28.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 88
  • 2014-01-31 18.25.49.jpg
    2014-01-31 18.25.49.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 92
  • 2014-01-31 18.27.25.jpg
    2014-01-31 18.27.25.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 86
Za zgodność z oryginałem może potwierdzić każdy kto ma do tego pisemne upoważnienie.

Dziękuję bardzo za zrozumienie w fochu. A mąż nie chce chocidzić, bo nagle zaczął uważać, że to strata czasu. A teraz przedstawiam wam dowód tego jak bardzo mnie zdenerwował.
Zobacz załącznik 607452Zobacz załącznik 607453Zobacz załącznik 607454Zobacz załącznik 607455

Do tego kupiłam sobie jeszcze dwie bluzeczki i spodnie dresowe oraz kilka ubranek dla Małego (bo jego też przecież tatuś zdenerwował). Kurde, tak mi te zakupy chumer poprawiły, że teraz, aż mi ciężko focha strzelać :-)

Poszalalas :-) I dobrze ... stres trzeba neutralizować w naszym stanie za wszelka cene :-p

Zobacz załącznik 607452Zobacz załącznik 607453Zobacz załącznik 607454Zobacz załącznik 607455

nooo widzę, że twój wnerw był wielki :D
Buty 1sze i torba no i mukluki- suuuuuper :)
Dawaj rzeczy dla małego :D

reklama
Do góry