reklama
blond_20
Czarownica
Ja niedoswiadczona jestem i zapytam- a jak to sie robi...?
magdziunia
Październikowa Mama'08
Najlepiej masować je myjką lub gąbką pod prysznicem.
Ja często tak robię.
Ja często tak robię.
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Ja tez o tym slyszalam i bede tak robila :-) za niedlugo chyba zaczne :-)
magdziunia
Październikowa Mama'08
Byle nie za mocno, bo będzie bolało.
Sutki są wrażliwe a tym bardziej teraz jak się już powoli zaczyna prdukcja mleka.
Sutki są wrażliwe a tym bardziej teraz jak się już powoli zaczyna prdukcja mleka.
Antuanet24
Październikowe mamy'08
Witajcie
Ja już po wizycie
Okazuje sie że jakoś zbyt szybko skraca mi sie szyjka
Od ostatniej wizyty 12 mm, a to podobno dużo. Poza tym dzidziuś uderza główka o szyjke, i dlatego mnie bola te wiązadła.Zalecenie wiecej poziomo niż pionowo+nospa+magnez. I do kontroli za 2 tygodnie...Mam nadzieje że doczekam października:-(
Ja już po wizycie
Okazuje sie że jakoś zbyt szybko skraca mi sie szyjka
Od ostatniej wizyty 12 mm, a to podobno dużo. Poza tym dzidziuś uderza główka o szyjke, i dlatego mnie bola te wiązadła.Zalecenie wiecej poziomo niż pionowo+nospa+magnez. I do kontroli za 2 tygodnie...Mam nadzieje że doczekam października:-(magdziunia
Październikowa Mama'08
Witajcie
Ja już po wizycieOkazuje sie że jakoś zbyt szybko skraca mi sie szyjka
Od ostatniej wizyty 12 mm, a to podobno dużo. Poza tym dzidziuś uderza główka o szyjke, i dlatego mnie bola te wiązadła.Zalecenie wiecej poziomo niż pionowo+nospa+magnez. I do kontroli za 2 tygodnie...Mam nadzieje że doczekam października:-(
Antuanet - to odpoczywaj dużo i leż ile się da.
Faktycznie 12 mm to sporo skrócona szyjka.
Może dojść do jej zmiażdżenia - tak miała moja koleżanka.
Na szczęście trzymała się zaleceń lekarza i dotrzymała do porodu.
Jeśli będziesz się oszczędzać to do października doczekasz.
A na kiedy masz termin, bo jeśli na początek października, to szansa że maluszek może już we wrześniu się pojawić.
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
ANTUANET przykro mi ze tak ci sie to ulozylo :-( i ze nie mozesz byc aktywna ruchowo a wiem ze nie lubisz lezec non stop ale kto to lubi :-(
Uwazaj na siebie kochana i sluchaj lekarzy i jak bedziesz sie oszczedzala to napewno dotrwasz
:-)
Uwazaj na siebie kochana i sluchaj lekarzy i jak bedziesz sie oszczedzala to napewno dotrwasz
:-)
reklama
magdziunia
Październikowa Mama'08
To faktycznie trzeba uważać na siebie i nie szaleć.