reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Pati młody z poczuciem humory rośnie:) Super, że wszystko dobrze!

A plamki Patuśkowe zaczęły się robić wypukłe teraz. I coraz ich więcej. Dłużej się trzymają.
Tylko, że u nas słodyczy nie ma raczej: chleb z miodem, jogurt z posypką czekoladową. Ale zawsze w takich samych proporcjach.
Jedyna nowość w diecie to pestki dyni- lekarka zaleciła, żeby ewentualne robale zabić, bo młoda się drapie po tyłku co chwila.
Obawiam się, że jak będzie tak postępować to pójdziemy do lekarza:/

Evelajna a może zamiast profilaktycznej dyni dać kupę do badania do laboratorium czy nie ma robaczków. Badanie nie boli a będziesz mieć pewność. Poza tym dziecko na wiele rzeczy reaguje wysypką, nie tylko na pokarmy, ale i przeziębienie, rózne paskudztwa w organizmie.

Patrycja gratuluje!

reklama
A ja po wczorajszej wizycie - na moje bóle 3 razy dziennie No-spa (conajmniej przez miesiac), w razie czego doraznie Paracetamol. I jak najmniej ruchu, duzo odpoczywac - ciekawe jak przy małym dziecku... No ale doktor powiedział ze mam sie ograniczyc do tego co musze zrobic przy małym, a tak sie oszczedzac... No ale to nierealne troche... Ehhh
Szyjka na szczescie trzyma... Za to od kilku dni pojawiła mi się siara i mega bolą cycki...
Hmm, a co do No-Spy ja brałam wczesniej doraznie, ale czy w takiej dawce ona naprawde nie ma zadnego wpływu na dziecko??

Wiola w Polsce na pewno bym to zrobiła, ale tutaj skierowania mi nie dadzą, a prywatnie ... cóż.
Czekam na luty, żeby finanse uzupełnić i pójdę do irlandzkiego lekarza, bo w polskiej klinice to mnie tylko diabli biorą.
Mam wrażenie, że same olewusy, którym w kraju nie wyszło, tu przyjechali:/

Martynka nie powinno zaszkodzić. A pewnie lepiej no-spę brać, niż się martwić skurczami.

Martynkę ja no-spę brałam od początku ciąży kilka razy dziennie aż do zmiany na fenoterol. Więc spoko nie jest niebezpieczna ani dla dzidzi ani dla ciebie. Leż i odpoczywaj. Ja to cwaniara jestem swojego potwora do przedszkola wysłałam :p Ale jak jest cały dzień w domu weekend lub jest chory to łatwo nie jest.

hejka ile nosp można bo mnie od 3 dni brzuch boli i chyba wczesniej na wizytke skocze bi już nie wyrabiam, ale to albo narwy, albo latanie za młodym

Ja brałam 3x 1 ale forte. Jak zwykła to 3x2. Można też częściej jak trzeba. Ale i tak najlepiej skonsultować się z lekarzem nawet telefonicznie jeżeli są bóle brzucha. Spróbuj jak najwięcej odpoczywać i leżeć. Wiem że nie jest to łatwe.

Pati ja teraz na bóle mam brac no-spe conajmniej miesiac. Przez kilka dni 3x2 tabletki, a potem 3x po 1. Ogolnie jezeli bole sa czeste to trzeba brac regularnie, bo takie dorazne moze nie dzialac.... Tak stwierdzil mój lekarz.
I ogranicz troche bieganie za młodym, chociaz wiem ze to trudne, sama probuje, no ale zdrowie dzidzi tez wazne :-( No i jak pisały wczesniej dziewczyny lepiej brac No-spe niz urodzic wczesniej :-(

Ja po lekarzu. Generalnie wszystko ok.
Płyn owulacyjny jest i to sporo, znaczy owu była prawdopodobnie wczoraj. Mamy poprzytulać się jeszcze dziś i jutro z M i jak to powiedział gin "mam nadzieję, że się za miesiąc zobaczymy" ;)

reklama
Do góry