reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
mam jeszcze jedno pytanie do mam karmiących piersią...
jak często karmicie?? bo Janek cały czas domaga się jedzenia co jakieś 2,5 no góra 3 godziny... no chyba że prześpi... i w nocy góra dwa razy (koło 1-2 i 4-5) a czasami nawet udaje się noc z jednym karmieniem...w rozmowie z koleżanką okazało się że jej synek je jakieś 6 razy dziennie... jak to jest u Was??

Ema ja karmilam puersia dwa mc u wiem ze kazde dzieko jest inne. 2,5- 3 h to dibry czas brzuszek malemu odpoczywa a mały je tyle ile porrzebuje i kiedy potrzebuje. Nie sugeruj się tym że inne dziecko je rzadziej czy mniej. Tak samo jest z mm jedno dziecko je mniej drugie więcej nie ma reguły.
Lenka mam pytanie twój Filip je już dużo różnych rzeczy ja dopiero zaczynam wprowadzać małemu pokarmy jak ty to dajesz. Zastępujesz jeden posiłek mleczny np marchewką czy dajesz tylko troszkę na smaka?

Majka ja robię tak: obiadek właściwie zastąpił jeden posiłek mleczny, ale, że Filip uwielbia ssać to po obiadku jeszcze dostaje malutką porcję mleczka 30-60ml. To samo z deserkiem owocowym, ale po deserku staramy się jednak, żeby to było te pełne 60ml. Początki właściwie ustalił sobie sam Filip, bo od pierwszych obiadków zjadał 3/4 lub całą miseczkę/słoiczek. Nie było mowy o kilku łyżeczkach, bo płakał, że chce jeszcze. No i wiadomo zaczynaj od posiłków jednoskładnikowych. Dopiero jak zobaczysz, że reakcja jest ok to mieszaj już sprawdzone składniki. No i zobaczysz, że będą ulubione i znienawidzone smaki :p także czas ustalania "smaków" przed Wami. U nas np. sama dynia jest mniammmm a już z ziemniaczkami absolutne fuuuuuj :p

a ja kurcze nie znalazłam samej dyni i jutro Marcycha dostanie dynie z ziemniaczkiem, marchewka jakoś przeszła ale ulubione warzywo to to nie będzie, za to jabłuszka zjadła dziś pół słoiczka. I rano 3 łyżeczki kaszki malinowej.

Jest sama dynia w Lidlu, nie pamietam jakiej firmy. Ja jutro ruszam po sloiczki i po weekendzie zaczynamy ;)

Esiek ja na razie kupowałam tylko hippa jakoś tak mi ta firma podchodzi a tak wogole to jabłuszko jest pyszne wylizalam słoiczek po córce:-D

W naszym lidlu jest tylko dynia z ziemniaczkiem :/ samą dynię ma na pewno Gerber i jest praktycznie zawsze dostępna w Rossmanie. Wogóle Rossman ma genialny wybór słoiczków. Mi z kolei smakowo najbardziej podoba się Gerber, także poza tym co sama przygotuję ze swoich warzywek to jedziemy na Gerberze. Madzia spróbuj sobie jutro tą dynię z ziemniaczkiem... tragedia co za paskudny smak! Ale może Marcysi jednak podpasuje :) my dziś po pierwszym słoiczku Delikatne warzywka czyli też pietruszka i seler. Smakowało mu bardzo, ale bałam się tego selera. Odważyłam się tylko dlatego, że prof. wczoraj powiedział, że dać i się nie bać i koniec :)

W ogóle te słoiczki to jest jakieś szaleństwo! Gdzie nie jesteśmy ja czy M ZAWSZE wracamy z jakimś nowym smakiem :p mamy w domu chyba z 40(!)

reklama
No to prawda ja sama mam już parę s marcysia wciągnęła na razie dwa jutro dynia a potem marchewka z ryżem pewnie też jej nie podpisuje.

Do góry