reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Dziewczyny czy jabłuszko ze słoiczka może uczynić? Bo ja dama już nie wiem marcysia dzisiaj ma troszkę bardziej czerwoną buzię i nie wiem czy to cały czas od mleka - bo jej co rusz wyskakuje to gdzie indziej czy od marchewki ale przez 2 dni nic po marchrchewce się nie działo a dziś dostała pierwszy raz jabłuszko ja pitole jak ja mam rozpoznać przy tej alergii czy ona na jakiś inny poka jest uczulona a no i jeszcze dochodzi do tego ten jej slinotok może to od tej śliny ona moczu strasznie sliniaczki i może od tych sliniakow czy waszym dzieciom też tak ślina leci masakrycznie? Ja piernivze już głupia jestem.

reklama
Madzia u mojej Hanki takie jakby wypieki na policzkach byly oznakiem zabkowania. Jeden dzien caly wygladala jakby bylo jej goraco. A policzki nie byly cieple. Moze u Was tez ida zabki ???

Lilka dokładnie ma takie wypieki ma policzkach a nie są one ciepłe ale czy to nie za wcześnie na zęby? I przez ostatnie 2 noce spała bardzo niespokojnie.

Madzia i Lilka kurcze u mnie te same objawy mały ma od dwóch dni tak czerwone policzki że szok. Moj m stwierdził że go na spacerze opaliło. O ślinieniu nie wspomne masakra nie nadążam z wycieraniem. A dzisiaj zjadł o 3.30 i za gpdzine wstał z takim płaczem że w żaden sposób nie szło uspokoić musiałam zrobić butle zjadł i dopiero usnoł :/ kurcze to naprawde mogą hyć zęby??? Wieczorem dałam małemu pierwszy raz kaszke bananową 2 łyżeczki na 150 ml mm wcześniej dawałam kleik kukurydziany i teraz sama nie wiem czy tą kaszką sobie nie pojadł i wrócić do kleiku czy to inny powód eh ja chyba zwariuje.
Jade dzisiaj kupić blender i zrobie małemu marcheweczke. Jak wy to robicie normalną marchewke gotujecie i potem zblendować? Ale jestem zielona w tym temacie. Bo np mięsko to powinno być sprawdzone od kogoś a warzywka też?

Majka no warzywna też ją daje teraz słoiczki hipp wydaje mi się ze na tą porę roku bezpieczniej.marcysia dzisiaj bez rumieńców i z sumie hen na twarzy więc kontynuacja jabłuszka.

Majka jak nie masz swojej marchewki to daj sobie spokój z kupną. Podasz dziecku pestycydy i inne dziadostwa, ja bym nie ryzykowała. W słoiczku masz pewność, że jest bio. No chyba, że dostaniesz bio marchewkę w warzywniaku

Kurcze Madzia może to rzeczywiście ząbki? U nas po jabłuszku nic się nie dzieje. Tylko, że nie wszystkie dzieci reaguja tak samo

Mamusie dziciaczków, które ostatnio chorowały: jak wyglądał kaszelek u Was? Bo ja już sama nie wiem czy nie wyolbrzymiam... Fifi w sumie z 10 razy dziennie zakaszle, a katerek to widzę tylko po tym, że rano z gilkami się budzi, ale nic nie cieknie, nic się nawet nie da odciągnąć. Gorączki też brak. Tylko jakby trochę mniej "wesoły" jest. Wasze dzieciaczki jakoś częściej kaszlały czy też tak malutko? Może przesadzam z tym przeziębieniem :/

reklama
Lenka moja Hania jak jest zdrowa to nie kaszle w ogole no chyba ze sie zachlysnie lub podczas placzu... Katar sam tez jej nie leci . W nocy chrapoli noskiem . A kaszelek taki jakby cos w gardle drapalo. Taki suchy

Do góry