reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Madzia zakupiłam sobie te do kaszki z Y one są od 9 miesiąca, ale po pierwszym razie rzuciłam je w kąt! Tym się nie da karmić, tak jak piszesz ten cały "mechanizm odpowietrzający" się całkowicie zapycha. Także do kaszki przerzuciliśmy się na aventa też ze smoczkiem zakończonym Y i Filip ładnie z tego pił. Ale po pewnym czasie i to mu się odwidziało i teraz kaszkę je już tylko łyżeczką

Jutro jedziemy do Waszego profesora, bo niestety Filip ma mały katarek i kaszelek. Nie gorączkuje chociaż :/ Ja jestem tak chora, że to się musiało tak skończyć :( i tak długo się trzymał

reklama
Lenka - jakis taki wirus chyba widzisz panuje bo u nas identyczny przebieg jak u was. Goska juz konczy pruchac wiec trwalo to 3 dni i tez bez goraczki. Zdrowia dla Fifiego.
Ja dzis zamowilam smoczki do kaszy i jak przyjda zaczynamy z kleikiem na noc :D

Lenka jesli mogę cos doradzić to jedźcie na 15 bo potem jest u niego dużo ludzi my bylismy teraz przed sama 15 i byliśmy pierwsi a wcześniej pojechaliśmy na 17 to ful ludzi zdroweczka dla Filipka.
Ja muszę chyba tez coś wykombinować z tymi smokami bo to jakaś masakra z tym karmieniem kleiku, liczę na to że Marcysia już niedługo będzie jadla klyżeczką, my dziś po pierwszym jabłuszku bo marchewka juz sie przejadła.

Madzia ja używam butelek lovi aktywne ssanie i do kaszki w zależności od ilości łyżek , które dodaje to używam albo smoczka slow albo medium . Slow jest dobry jak dajesz 1 łyżkę kaszki na 120 ml mleka a medium używam na noc jak daję 2 lub 2,5 łyżeczki kaszki na 210 ml mleka . W takich proporcjach się nie zatykają i Ola ładnie pije bo jak dałam 3 łyżki kaszki na 210 ml to już miała problem żeby pić .

Dziewczyny pytanie z cyklu "glupie" - kaszka ryżowa to to samo co kleik ryzowy? Na moj rozum tak ale dzis pojechalam kupic i myslalam ze bedzie pisac kleik a tu same kaszki ryzowe..

Labo ale tak masz na opakowaniu ? U nas na Nestle np jest na 160 ml mleka 4-5 łyżek stołowych kaszki i co wtedy? dajesz mniej po swojemu? czy macie jakąś kaszkę gdzie się tak mało daje

Nie to samo :) różnica jest głównie w konsystencji, kleik jest bardziej hmmm.. jednolity, wodnisty, a kaszka to chyba każdy wie jak wygląda. No i z jakiegoś powodu kleik jest bardziej lekkostrawny (pewnie jednak kwestia składu). Kleik niby jest też bezsmakowy, neutralny, ale jednak Filipowi np. bardzo nie smakuje
Typowy kleik ryżowy ma Nestle i jest dostępny w Lidlu

Ddokładnie kleik a kaszka różnią się składem a po za tym kleik jest czysty a kaszka ryżowa ma owoce tz ja nie znalazłam czystej bez niczego. My wyprobowalismy ms razie kleik ryżowy i marcysi nic po nim nie jest ale mam też kukurydziamy i też będziemy próbować a potem przechodzimy do kaszek.marcysia za 4 dni kończy 4 miechy :-D

reklama
Do góry