reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Hej

lilka - ja również trzymam kciuki. Będzie dobrze. Musi.

Inifnity - dobrze ze sie odzywasz bo juz sie martwilam co tak dlugo milczysz. Mam nadzieje ze usg brzuszka bedize OK i ze to jednak tylko silne kolki. Gosia tez miala pare razy taki mocny atak ze az ja płakała wiec rozumiem, co przezywasz i przede wszystkim na pewno jestes zmeczona. To minie, Gosia ma teraz 2,5 miesiaca i kolek nie ma juz na pewno wiec spokojnie i u was minie.

Dziewczyny już nie produkujemy tak jak w "ciężarówkach.." nie? :) Czasu każdej brak, tutaj właściwie nic się nie dzieje, na FB też mało co :)
Takie życie matek :)

Mi udało się w sobotę wyrwać na imprezę, co prawda przed 2 byłam grzecznie w domu ale to zawsze coś.. Natomiast jak to się mówi "dzień po" z małym dzieckiem to jakiś dramat. Aż im sie imprezowania odechciało jak cała niedziele Gośkę musiałam taszczyć :)

Mam problem z kręgosłupem, od paru dni już jadę a silnych lekach tak mnie boli że ani ręką ani nogą, mama mi pomaga przy Gosij jak maz jest w pracy bo nie raz nie mam jak jej podniesc ;/ Zapisałam sie na ćwiczenia Zdrowy Kręgosłup - jutro zaczynam i mam nadzieję ze to mi cos pomoze. TO od noszenia Gosi chyba sie przeciazylam a ze mieśnie słabe to i efekty sa ;/

Poza tym - chyba dopadl moj organizm kryzys wycienczenia, po urodzeniu Gosi przez pierwsze tygodnie nie bylam tak zmeczona jak teraz. Obecnie na prawde spie na stojaco choc Gosia budzi mnie juz tylko o 04.00. Chyba to zmeczenie skumulowane od listopada teraz wychodzi bo na prawde mam dni ze za 30min drzemki moglabym zabic :D
Na szczescie niedlugo jedziemy w góry z chrzestnymi Gosi i mam nadzieje ze mnie troche przez pare dni odciaza i bede mogla odpoczac :) Złudne nadzieje ... :D

Ja też juz nie moge sie doczekac rozszerzenia diety, 9 marca Gosia konczy 4 miesiace i w ten sam dzien daje kleik na noc z wielka nadzieja przespania nocy :) Potem zabierzemy sie za marchewke itd.

A tak z innej beczki - skad czerpiecie pomysly na obiady dla Was? Ja nigdy nie siedzialam tyle w domu i nie gotowalam a teraz codziennie ten obiad - masakra, pomyslow brak a ile mozna w kolko to samo :D

W piatek mamy drugie usg bioderek a 10 lutego okulilste - bardzo jestem ciekawa tej wizyty bo ja mam duza wade wzroku - choc podobno za wczesnie by wykryc u Gosi krotkowzrocznosc.

Lilka, kciuki żeby było wszystko dobrze.

My wyszłyśmy dzisiaj do domku. Ogarnęła mnie takie zmęczenie że siły nie ma chodzić. Mój mąż zauroczony stoi nad kołyska i pilnuje czy mała śpi. Ciekawe jaka będzie noc ;) oby dała pospac. Karmienie piersią na zawołanie czyli praktycznie co 1~2 godziny max. Boję się kryzysu związanego z nawalem pokarmu. Zaczęło się go zbierać już dużo i piersi zaczynają boleć...

Lilka ja tez trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze ;-)
ja od soboty w Gdansku.Moj maz przenocowal ze mna jedna noc a teraz przyjedzie do mnie dopiero w piatek na weekend.
Kubus przybiera na wadze wazy 1340gram i dostaje po 10ml mojego mleczka co 3godziny.Dzisiaj wystraszyl mamusie bo przy kangurowaniu mial 2razy bezdech.Niby to sie zdarza przy wczesniaczkach ale serce mialam w gardle. dobrze mu sie zrobilo u mamusi i biedactwo sie zapomnialo,jutro zrobie z dzien przerwy z tym kangurowaniem. mam zalatwiony wstepnie ninitor oddechu jak Kubus wroci do domku abysmy mogli spokojnie soac,choc na poczatku na pewno będzie czuwajaco...

Sylka monitor oddech rewelacyjna sprawa, dzięki niemu mu śpimy spokojnie.

Esiek ty nie strasz z tym imprezowaniem bo ja w piatek sie wybieram na babski wieczór a w sobotę mamy ogromna imprezę, 90-te urodziny dzid:-Dka .

Co do bólu pleców to ja polecom to nosidło, my mamy dwa i Marcyśka non stop w nim siedzi dzięki temu ręce wolne i kręgosłup tak nie boli, firma to babybiorn, nowe są bardzo drogie my kupiliśmy na allegro i jesteśmy zadowoleni, polecam.

z obiadami też mam problem ale jak mi się nie chce gotować to strajkuję i idziemy gdzieś zjęść, czasem najzwyczajniej mi się nie chce. Dzisiaj np. zrobiło obiad z tego co miała w lodówce czyli ciasto francuskie a w środek troche piersi kurczak, pieczarek , papryki sera i pierozek z tego i da się zjeśc.
Jeśli chodzi o przemeczenie to ja raczej tak nie mam ale moze to dlatego że zima i taka pogoda-dziś masakra, a ja oczywiście durna na spacer się wybrałam. Ale zaraz będzie wiosna wyjdziemy z tych kombinezonów i od razu bedzie lepiej, a na ćwiczenia idz nie wim czy na kregosłup pomoże ale na psychikę na pewnoja po siłowni to mam strasznego powera.

Lilka zaciskam kciuki, zeby wizyta Cie uspokoila :)

Syllkaa ciesze sie, ze Kubus ladnie przybiera na wadze. A o co chodzi z tym kangurowaniem?

Dziewczyny jaki monitor oddechu polecacie bo chyba sie skusze i kupie ale nie mam pojecia jaki. A moze ktoras z Was juz nie potrzebuje lub nie bedzie potrzebowala w polowie marca, chetnie odkupie :)

Kasik ja mam AngelCare dwoma plytkami. Jest Ok - w miare prosta obsluga i b.czuly. Niestety nie bede odsprzedawac bo ma funkcje niani i chyba dosc dlugo go pouzywam ;)

Sylka - przy wczesniaku monitor to podstawa. Znajomi maja chlopca ur w 34tc byli miwsiac w szpitalu a potem w domu monitor wlaczyl sie kilkakrotnie.

reklama
Dzieki dziewczyny :) Ten Angelcare jest w strasznie rozbieznych cenach az od 1 tys po 150 zl uzywane. Nie wiem na co zwracac uwage. Nianie z kamerka mam po bratanku wiec sam monitor by mi sie przydal.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry