• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie w 2012

Lelek - w 100% rozumiem jakie wydatki związane są z budową domu (moi Rodzice właśnie sa na etapie budowy domu na wsi, bo męczy Ich juz cntrum miasta) - no i niestety rzeczywiście wtedy inne wydatki trzeba ograniczać.. Nas tez to czeka, więc póki co szaleję ;-) No a że ciążowych ciuszków nie kupujesz - jednym słowem Twoja silna wola jest o niebo silniejsza niz moja ;-D

Kaamaa - znajoma mojej Siostry (która tez na stałe mieszka w Stanach - i niestety juz nie planuje powrotu, tyle tylko co na Święta i inne uroczystości przylatuje) zajmuje się zamawianiem dla "klientek" z Polski różnych rzeczy i potem wysyłaniem zbiorczych paczek (ostatnio wysyłała do mnie paczkę 30kg (!) i płaciłam za wysyłkę tylko 150zł, więc na serio niedużo). Ja Jej płacę 20% od każdego zamówienia, a Ona zajmuje się całą logistyką. I tak opłaca się bardzo. Ostatnio na wyprzedazy w babyGAP i OLD NAVY kupiłam z 30 ubranek (różne body, piżamki, dresiki, koszulki, spodnie, majteczki itp.) i łącznie już z tymi "Jej" 20% wyszło mi 660zł - więc średnio za jedną rzecz 22zł - a Stasia mam ubranego aż do jesieni :-) PS: strasznie współczuję tego, że nie układają Ci się kontakty z Tatą..

reklama
Dziewczyny niestety... jest jak jest ojciec wyjechał do Stanów do pracy jak miałam 3 latka, i już nie wrócił.
Pewnego dnia moja mama dostała list od jego kochanki ( też polki) po tym jak znalazłau Niego nasze zdjęcia, że ojciec zdradza Mamę.

Rodzina długo utrzymywała tą całą historię w tajemnicy przede mną, więc z mojej perspektywy tatuś był zawsze dobry i kochany.

Niestety często zapominał że istnieje ( potrafił się 2 lata nie odzywać) a ja jak głupia co niedzielę czekałam na telefon.

Bardzo mi brakuje ojca.... zawsze brakowało.

Obiecałam sobie że moje dziecko będzie miało pełną szcześliwą rodzinę i zrobię wszystko żeby było tak już zawsze....

Phoenix to faktycznie super! a jak Ty te ciuszki wybierasz? ona Ci przesyła oferty? czy sama szukasz?

kaamaa100 - strasznie przykre jest to co piszesz :-( Wyobraziłam sobie Ciebie jako ta małą dziewczynkę czekającą na Tatę i az mi się łzy w oczach pojawiły ... Szkoda, że nie wszyscy umieją docenić to co mają..
Co do rzeczy to sama sobie wybieram - szperam na amerykańskim eBay'u (eBay - New & used electronics, cars, apparel, collectibles, sporting goods & more at low prices, w internetowym sklepie GAPa - zwłaszcza na wyprzedażach (Shop clothes for women, men, maternity, baby, and kids | Gap) i OLD NAVY (Gap.com) - tu to w ogóle wyprzedaże są rewelecyjne - można i za 3-5$ kupić super rzeczy :-) W GAPie i OLD NAVY czasem są dodatkowe zniżki (takie świąteczne, 2-3 dniowe) dotyczące nawet przecenionych rzeczy (chyba poza piżamkami i bucikami) - największa na jaką udało mi się załapać to było -40% na Dzień Niepodległości :-D Obkupiłam się wtedy za wszystkie czasy :-D

ooo rety kabarety ale postów :szok:
dajecie czadu laski :-D
przeczytałam wszystko ale niestety nie odpiszę każdej z osobna i proszę mi to wybacz bo Ja padam po pracy jak kawka :-(
mam tyle roboty w pracy ze ręce można sobie urwać :baffled:

Dobranoc gadułki :-D;-)

Hejka dziewczeta:-)
Nie nadazam czytac za wami a wieczorami nie mam dostepu do neta,bo M gra:wściekła/y:i przez to jestem podwojnie zla raz bo nie moge zobaczyc co naskrobalyscie a dwa bo sie mna nie zajmuje:-D.
Livastrid szefo dobry ,bo sama sobie szefuje hahaha,Lelek nie moge przyspieszyc staranek,bo konczymy budowe i za jakis czas dopiero sie przeprowadze a ze lubie wszystko zaplanowac to boje sie ,ze nie dam rady ze wszystkim jak okaze sie np.ze musze odpoczywac wiecej

reklama
witajcie
no i kolejny tydzien prawie za nami.

Wczoraj chwalilam pogode... a dzis no super, po prostu pieknie
Straszny początek dnia szaro, ponuro i do tego śliny wiatr

czyli tak samo jak ma kaamaa za oknem:no:

wczoraj dostalam sciage na papucie, wiec sie pobawie drutami w wolnym czasie

juliana tak zem myslalam, ze sobie szefujesz:-pkrzyczysz czasem sama na siebie?:-D Piszesz, ze konczysz budowe. Wiesz, jak sie ma wlasny dom, to ciagle cos sie w nim robi, bo ciagle cos sie w nim dzieje i trzeba robic:blink: Staranek zbytnio odkladac wiec nie musisz, wazne by byl dach i sieci podlaczone;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry