reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamusie z Łodzi

Elwirka gratulacje córci ząbka:)
Daria dzisiaj powrót do żłobka - zobaczymy na jak długo:) Mam nadzieję, że chociaż ten tydzień i nastepny będzie zdrowa, bo my w niedzielę mamy chrzciny. Właśnie dzieiaj w pracy staram się buty rozchodzić, ale są mega wysokie:( sobie wymyśliłam kolor i nie ma płaskich:(

reklama
Elwirka, gratuluję ząbka.
Kinia, znam to. Malwinka dostała dość wysokiej temperatury w pierwszy sierpniowy weekend, oczywiście mój lekarz nie pracował w weekendy, w pomocy doraźnej było okropne, antypatyczne babsko, pojechaliśmy do Korczaka, a tam na wstępie opieprz, że to nie nasz rejon i oni nie mają pieniędzy na leczenie dzieci spoza rejonu:szok::no::eek:. Babka nas przyjęła, ale w ogóle co to? Czy lekarze nie przysięgają, że będą leczyć każdego? I do tego takie malutkie dziecko? Jestem zszokowana tym, co się wyczynia w tym kraju. Jest coraz gorzej. Ech, my z moim A też mamy lepsze i gorze chwilę, wiadomo zmęczenie, niewyspanie daje się we znaki. Jak Ci będzie źle to zawsze pocieszymy Cię na forum ;) A jak teraz Nadia się czuje? Daj znać jak wrócicie od lekarza.

Zea, będzie zdrowa. Bądź dobrej myśli. A jaki kolor bucików?

Nancy takie śliwkowe a to teraz już nie modny kolor.
Kinia z facetami tak to juz jest. Z nimi źle, bez nich jeszcze gorzej. Ja z moim juz 13 lat się znamy, a 2 lata jestesmy po slubie. Czasami mam ochote go zamordować a czasami jest fajnie. Nam najbardziej pomaga brak siebie. Wtedy jak się długo nie widzimy to tęsknimy no i jest miło. Jednak u nas jest tak, że dzieckiem zajmujemy sie na równi a nawet czasami K. poświęca jej więcej uwagi np. wstaje do niej w nocy dać smoczka. Teraz jak z nią byłam cały tydzień tez wiedział, że jestem zmęczona i że muszę gdzies wyjść odpocząć. Ojcem jest idealnym, nad byciem mężem musi popracować. Niestety nad związkami tak juz jest, ze trzeba nad nimi ciężko pracować.

Zea, świetny kolor. Modny, niemodny, ważne, że się podoba.
Kinia, w kwestii z mężem, zgadzam się z Zeą. Też z własnego doświadczenia wiem, że nad związkiem trzeba cały czas pracować i dużoo się komunikować. Mnie w paradę wchodziła nieco teściowa, usilnie próbując umniejszyć moją rolę, ale ja mężowi pokazałam jak to jest być matką, mieć wszystko pod kontrolą i jeszcze oporządzić dom. Po prostu odciągnęłam pokarm i wyszłam na cały dzień. Zobaczył, przekonał się i teraz jeszcze bardziej docenił wszelkie wysiłki.

moj M siedzial z nim caly tydzien jak ja bylam w szpitalu i poradzil sobie całkiem niezle .

Moj syn właśnie pomagał tacie w sprzataniu grzebiąc w toalecie..super wkoncu to tez woda

Ja dzisiaj i jutro leniwcuje sie z okazji imienin i urodzin. W czwartek ide do ryzjera cos se wymyslilam zobaczymy co z tego wyjdzie, a w sobote impreza, planowalam oddac malego do dziadkow, ale zwiazku ztym jego ostatnim stresem juz go bardziej nie bede stresowac i bedzie imprezowal z nami.
MAcie moze jakis pomysl na krem do tortu? byle nie czekoladowy, mam ajerkoniakowy , annanasowy, ale chcialam cos nowego,

Wszystkie dzieci ktore znam sie pochorowaly, szkoda ze tak sie te dzieciaczki wam pochorowaly, zdrowka

Hej dziewczyny. Dzięki za wsparcie. Nadia ma jakąś infekcję, na szczęście płuca i oskrzela w porządku, tylko gardło trochę niebardzo. Dostała leki, syrop, coś na katar, witaminy, i paracetamol na wysoką gorączkę jakby coś. Ogólnie śpi od wczoraj od 20, obudziła się o 3 na herbatkę, później po 6 na mleko i nadal śpi!! JUPI!! Ja korzystam i ogarniam od 7 :p Mnie coś bierze, od wczorajszego popołudnia gardło mnie boli ;/ ehhh

zea trzymam kciuki, żeby Daria była zdrowa

Nancy u mnie teściowa jest baardzo za mną, bardziej niż za synem :p

Marysia ja też wybieram się do fryzjera jutro bądź w czwartek, tylko nie mam koncepcji na fryzurę jakąś fajną... Co do kremu to może bita śmietana? Ja będę robić tort na roczek Duśki to mam zamiar zrobić tak: biszkopt - konfitura wiśniowa - krem do tortów - biszkopt - bita śmietana - biszkopt - polewa czekoladowa.

tak w sumie to ja na 25 urodziny M , skladalam sie na tort, i teraz to chyba oni powinni mi ten tort zrobic, ale M funduje mi fryzjera, a tanszy tort zrobie sama niz kupny, poza tym uwielbiam robic ciasta, ciasta , salatki i wogole gotowac. ale juz jestesm fazie wymyslania i chyba zrobie ten ajerkoniakowy i ciasto mietowe.

Wiecie moj maciek nie muwi jeszcze ale teraz to wyglada tak, ze lapie mnie za reke prowadzi do kuchni, wyciaga reke i ja go podnosze a on mi pokazuje np ze chce wafla..haha fajna komunikacja

ja juz sie umowilam, chce balegaz blondem i do grzywka fiolet albo rudy, mam nadzieje ze fryzjerka mi doradzi, ide do niej pierwszy raz, byl moj maz u niej i byl zadowolony i mowil ze tak jak siedzial to dziewczyna ma duzo zadowolonych klientek

reklama
Kinia, oby Nadusi jak najszybciej przeszło. Wypij sobie herbaty z miodem i cytryną, może zapobiegnie infekcji, ja jeszcze piłam syrop malinowy, sok z aronii i syrop z cebuli. Od piątku czuję się znacznie lepiej, a miałam ogromny i okropny katar. :/ Dorzuć aspirynę lub fervex.

Do góry