reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamusiowe dolegliwości różnorakie

Dziewczyny! Muszę wam powiedzieć, że rozstępy mogą pojawić się pomimo używania świetnych kosmetyków i ćwiczeń. To jest sprawa dziedziczna. Ja niestety mam po dwóch ciążach takie rozstępy, że głowa mała i nic nie pomogło, że wcierałam w siebie wszystkie cuda świata. Módlcie sie do Boziuli, żeby wam dała gładkie brzuszki, bo jak nie to zostaje tylko "Młodsza, piękniejsza, szczęśliwsza" (chyba się zgłoszę) !!!

reklama
ehhehehe grunt to poczucie humoru, no cóż, przyjdzie nam polubić, czego nie da się zmienić. Lucyann patrząc na moją babunię to raczej trudno zachować złudzenia hiihihi

hej

ja tez czytalam i wiele osob mi mowilo ze to sprawa genetyczna i nic sie nie da zrobic ale ja mimo wszystko od 2 miesiaca wklepuje krem dla ciezarnych przeciw rozstepom moze sie uda jestem prawie w 29tyd i jeszcze nie mam nawet jednej kreseczki, ale ani moja mama ktora urodzila 3 dzieci ani siostra urodzila coreczke nie maja rozstepow wiec moze to genetyka a nie firma Avent he he

Maja masz kremik Aventu swietnie pachnie uwielbiam te kosmetyki my teraz mamy loreal pozniej bedzie penaten lubie zmieniac.. ale patrzac na moja mame i siostre tezmam szanse ustrezc od "kreseczek" ale zobaczymy ;D moze sie okaze ze jestem corka listonosza...

ja w sobote ide do gin. Chyba macica mi uciska na nerw kulszowy :( moj maz sie martwi bo on mial z tym bardzo powazne problemy (choroba zawodowa informatykow) i mam laptopa w lozku bo siedzenie nie jest dobre.Cwicze jakies machanie miednica na to. Wyczytalam ze moze sie to zmieni jak dziecko zmieni pozycje. W kazdym razie nieciekawie.

Pozdrawiam

Megusek chetnie bym Ci pomogla ale na odleglosc nie bardzo jest jak . POrada musisz nauczyc sie ukladac poducha pod pupe poducha pod kolana i poduszka wysoko pod glowe taka kolyske zrob sobie w lozeczku z tym laptopem to chyba ze na stolitu takim do lozka...co?ukladaj sie wiecej na lewym boku niz na wznak wtedy poducha pod brzuch czyli troche wyzej powinno troche przejsc a procz tego ok 20min spacerow do okola bloku...z tymi cwiczeniami miednicy to bardzo ostroznie nie wiem o jakich mowisz ale teraz to pelen luz realaks i rozpieszczanie malo czasu juz nam na to zostalo.. ;D

Lucyann ja spie w takiej pozycji juz od 4 mies. Na szczescie ten bol promieniujacy pojawia sie jak sie zapomne i zle np. siedze wiec sie pilnuje i maz mnie pilnuje ;-) dzieki

Lucyann Ty taka szamanka trochę jesteś widzę to może mi podpowiesz dlaczego mnie "ciągnie" w jednej pachwinie, tak jakbym sobie ścięgna naciągnęła po przetrenowaniu, czasem nawet nogi nie mogę podnieść o kilka cm żeby spodnie założyć?

Goralka szamanizm mam we krwi moja mama ziololecznictwo moja siostra farmaceutka a ja pomiedzy czyzby to byla prawa strona?? jak tak to sa naczynia krwionosne ktore sa unoszone bo ukladaja sie na macicy pomiedzy pecherzem i moga dawac uczucie ciagniecia jak lewa to predzejpo jakims zapaleniiu przydatkow blizny sie moga tworzyc i one teraz sie beda naciagaly tez dadza uczucie napiecia schodzacym do pachwin macica jest umocowana na wiezadlach roznie reaguja jak ma sie tendencje do rozstepow to jest brak kolagenu wtedy tez moga sie pojawic ciagniecia z tamtych stron.. czy jeszce cos.. prosze pytaj!!?? sposob rozluznic oddechem cwiczysz taichi wiec bez problemu to opanujesz ...a z rozciaganiem to cie podziwiam ja juz od miesiaca joge pozucialam nie dalam rady taka zadycha ze az szok po tylu latach cwiczenia ;)

reklama
Na tym właśnie polega urok taichi, po jodze też miałam zadychę, a nie byłam wtedy w ciąży. Podziwiam, że tak długo wytrzymałaś. Ciągnie mnie lewa strona, wcześniej miewałam czasem podobne uczucie po seksie, ale teraz jest nagminne. Nie mam rozstępów na brzuchu, nic mi nie wiadomo, żebym przechodziła kiedykolwiek zapalenie przydatków. Zastanawiam się, czy może to być spowodowane bliznami na szyjce po elektrokoagulacji. Czytałam na forum ginekologicznym, że takie blizny utrudniają poród, a mój gin twierdzi, że to bzdura i że sie naczytałam pism kobiecych, heheh nie chciało mi się tłumaczyć skąd te informacje.
Mama ziołolecznictwo, hmmm no to juz rozumiem skąd te informacje o nikotynie w macierzance. Nie myślałaś o założeniu wątku na ten temat, mnie by to bardzo zainteresowało, od dawna sie zastanawiam kiedy powinnam zacząć pić te herbatki z liści malin, bo w necie info są nieścisłe.

Do góry