reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamusiowe dolegliwości różnorakie

no wlasnie, z tymi liscmi malin to nie wolno za wczesnie bo ponoc moga dzialac poronnie (??) Lucyann zaloz watek pt "porady ziololecznicze" i zatrudnij do niego Twoja mame ;-)

reklama
Jedni twierdzą, że można je pić przy porodzie, inni, że już od 32 tc, a jeszcze inni, że od początku ciąży, i bądź tu mądry ........ chyba wybiorę złoty środek i zacznę pić za pół miesiąca. Lucyann jeśli to nie problem to prosze Twoją mamę o opinię na temat ruty, tzn czy można ją pić pod koniec ciąży i czy trzeba. Stosowałam ją wcześniej z powodu bolesnych miesiączeki i faktycznie pomagała, pod warunkiem, że trzymałam sie zalecenia tzn chłeptać napar już od owulacji. Jako ciekawostę dodam, że przez przypadek uwolniłam sie od tych strasznych bóli menstruacyjnych, gdy z zupełnie innego powodu przyjmowałam rutinoscorbin w ilości kilkunastu szt dziennie (3 do 4 razy po 3 szt.). Wystarczyło go przyjmować kilka dni przed @. Dopiero później dowiedziałam sie, że to cudowne działanie zawdzięczam rucie, a witamina C to właściwie przeszkadzała.

Dzoiewczyny chetnie bym mamme posadzila przed kompem ale niestey we wtorek wrocila do w-wy na zajecia z bycia babcia wiec d..pa wiem jedno nie powinno sie stosowac stale zadnych preparatow ziololeczniczych w ciazy niestey jest cos z uzaleznienia dziecka po wiecej nie podpowiem o lisciach malin czytalam ale wiem ze nie wiadomo do konca jak dzialaja i wlasnie czasem zalezy u kogo moga wywolac krwawienia czy to z nosa czy to z pochwy wiec warto z luzem podejsc sa mieszanki herbapolu dal ciezarnych do picia zamiast herbatki nawet nawet oczyszczaja z toksyn troche uruchamiaja nery (nie pic na noc) a reszta wedlug rozsadku moja siostra miala usuwana nadzerkie na szyjce chyba ze trzy razy przed poroem przeszla bez naciecia..zalezy od krocza Goralka a moze tak ma byc i juz najlepsze lekarstwo na wszytko Kochajmy sie -zalezy jak to przelozycie na swije..hihihihi ::) ::) ::)

Moje maleństwo wybudza mnei w środku nocy kopniakami i często niemogę zasnąć potem. A około 6, to mam wrażenie, że jeździ na wrotkach, brzuch skacze i faluje i znowu koniec spania... I weź tu się na zapas wyspij:)

moj maluch tez jest bardziej aktywny w nocy a szczegolnie gdy sie poloze i juz prawie zasypiam oby sie nie okazalo po porodzie ze to bedzie ta czesc dnia kiedy wlasnie najmniej bedzie spalo ;)

witam w klubie mam cierpiących na bezsennosc. Ja już chyba pisałam na tym forum ze 2 mies. temu że mi już zaczęły doskwierac bezsenne noce tak maluszek się wierci. Mało tego ostatnio oprócz rutynowych pobudek kopniakami w pęcherz czy jelita doszły kopniaki w prawe żebro a te już nie są takie przyjemne ::) a pomyślec że jeszcze niedawno byłyśmy rozanielone na byle ruch maluszka ;D
A czy odczuwacie czkawkę maleństwa bo ja od pewnego czasu mam takie regularne ruchy nie za mocne w dole brzuszka czyli tam gdzie mały ma główkę trwające minutę do 2. I one niczym nie przypominają kopniaków, wiercenia się czy obracania.

Blue myslisz ze te drgania to czkawka to bylo by nawet smieszne bo zawsze ja ma jak za duzo na dokazuje myslalm ze to jakis taniec wyciszaniec a wczoraj odstawilam straszna kiche bo w dzien przespalam sie z godzinke a potem zasnelam o 22 i pobudka o 2 i nie spanie do 4 pozniej pobudka na sniadanko o 8 on chyba ma juz swoj cykl bo to juz ktorys dzien wczesniej udawalo mi sie przetrzymac do 00 i jakos do rana a teraz to pomazyc dobra sprawa wlasnie dostalam bombe w chyba zoladek bo poczulam spowrotem jajecznice....oj to rozrabiaki... ;D

Lucyann to nie drgania. Drgania takie delikatne też odczuwam i wtedy to jest taki cykl ruchów połączonych. A czkawka przynjamniej tak mi się wydaje że to jest ona odczuwam tak : delikatny ruch przerwa 2,3 sek. i znow czkawka i znow przerwa 2,3 sek. i tak to trwa cały czas ok. min. 2.

tak, dokldnie Blue. Ja juz czuje czkawke dzidzi od ponad mesiaca. Pierwszy raz kazalam mezowi sluchac co to? stwierdzilismy ze serduszko szybciej bije wiec uznalismy ze to czkawka ;-)

reklama
A czy to mozliwe ze dziecko nie ma czkawki bo pytalam sie mojej siostry ktora miala chopla na temat ruchow jej chlopcow a ona ze zadnej czkawki nie ma ja z stetoskopem siedze od wczoraj przy brzuchu i Mlodzierz raczej tylko sobie tam swawoli niz jecze biedactwo jakas czkawke ma ?? w sumie to juz koniec wyksztalcania sie odruchu z nerwu blednego odpowiedzialnego za unerwienie przpony??!! musze isc poczytac

Do góry