reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamusiowe dolegliwości różnorakie

Wracając do dolegliwości to ostatnio bardzo się pocę w nocy, zużywam 3 koszulki, w dodatku najbardziej poci mi się dekold i biust. Dla mnie to coś niebywałego, bo ja do tych małopotliwych należę (pewnie dlatego, że mało piję).

reklama
Mi poprzednio też najpierw wody odeszły (ale byłam w szpitalu bo po terminie) i od tego momentu zaczeły się regularne i bolesne skurcze co 5 min. Od momentu odejścia wód urodziłam po 6,5h (na początku myślał że to długo, ale jak poczytałam że inne kobitki kilkakrotnie dłużej ... :baffled: ).
I tak się przeciągło bo na pooród byłam gotowa z 2 godz wcześniej(rozwarcie takie jak trzeba i główka obniżona), tylko przeciągło się ze względu ma słabe skurcze parte :wściekła/y: :wściekła/y:.

Straszycie tymi wodami, a co ja zrobię jak mi w pracy odejdą :szok: :szok: :confused: , a do domu 20 km, a potem wracać do Krosna :eek:. Może zacznę wozić ze sobą w aucie spakowaną torbę, która nawiasem mówiąc jeszcze nie jest gotowa:dry:.
Ale co ja tak panikuję jak jeszcze miesiąc :confused: :-p

Miesiąc Dorotak to spoko. A co ja mam powiedziec. Mi do terminu zostało 10 dni :szok: ( mowie o 5.11 ). Jesli USG mialy racje to tylko 5 dni.
Ja wczoraj przewaliłam jeszcze raz torbę i juz nic nie dopakowuję, ale już z domu sie nie wypuszczę. Jeśli tak to tylko z torbą :-D

ehhehehe a nie wygodniej z podpaską lub pieluchą ? Cynamonka z jakiej dzielnicy Szczecina jesteś, jesli to nie tajemnica? Pisałam chyba już kiedyś, że spędziłam w tym mieście szumne lata młodości, mam wielki sentyment .........

Ostatnie 5 lat mieszkałam na Bezrzeczu; to jest przedłużenie Pogodna a raczej juz Krzekowa. Ale dzieciństwo spędziłam na Osiedlu Arkońskim

Cynamonka mieszkałam przez rok w domu studenta zaraz obok szpitala psychiatrycznego hehehheh i z pół roku na Arkońskim, ale nie mogę sobie przypomniec nazwy ulic, pozostałe 5 lat bytowałam głównie w centrum, pogodno cudne, zastanawiałam się, czy możemy się znać, ale chyba dzieli nas zbyt duża różnica wieku

mi zaczelo sie od skurczow a na porodowce odszedl czop wody nie odeszly mialam przecinany pecherz plodowy :baffled: szybko mialam rozwarcie ale podobnie jak u doroty slabe skurcze parte i podano mi kroplowke z oksytocyna troche parcia i paulinka byla na swiecie :-)
moj maluch ma obnizona glowke wiec juz za daleko sie z domciu nie ruszam a jak juz to z mezem choc do terminu 3 tyg ja nastawiam sie na wczesniej;-)

Góralka jesli akcja skurczowa rozbujała sie na dobre to musza w koncu przebic, żeby dzidziol nie walil glowa w mur :-) . Tak to juz jest z tymi glupimi oznakami porodu. Jednym mamusiom odchodzi czop, innym nie ( lub tego nie zauwazaja lub dopierow szpitalu itd ) , jednym odchodza wody innym trzeba pomoc. W koncu trzeba urodzic. Pocieszcie sie, ze zadna z nas nie bedzie nosic dzidzi dluzej niz 42 tygodnie :baffled:

Ja dzis kurde wcale spac nie moglam ze wzgledu na bole krzyzowe, a dwie poprzednie noce byly calkiem spoko.

reklama
Byłam wczoraj w szkole rodzenia. Położna mnie zbadała. Określiła, że dzieckojest bardzo nisko w miednicy, brzuch opuszczony już 2 tydzień, dziecko około 4kg. Powiedziała,że jeszcze góra tydzień i urodzę. no to czekam. Torba spakowana:tak:

Do góry