reklama

Mamuski grudniowe

u nas narazie ladnie ale podejrzewam ze w ciagu kilku godzin to sie zmieni. Madlen moze cie przyjma w przyspieszonym trybie ze wzgledu na ciaze....trzymam kciuki!
Karola moze u was jest inaczej, u nas w Leeds niestety tak to wyglada :-( znajomi wykupili taki dom kilka lat temu i dopiescili, a tu zaczal grzybek wychodzi, to w lazience, to w salonie, tzrebaby sciany zrywac i nowy plastering.To jest fakt, ze na dzien dobry remont musisz zrobic porzadny. Inni natomiast dostali nowy domek, na nowym osiedlu, ale to poza Leeds, no i tez osiedle jest fajne ale w srodku gownianej dzielnicy....wyjsciem jest tez housing benefit - wynajmujesz sobie dom jaki ci sie podoba i PAnstwo pokrywa wiekszosc rentu, ale tu z kolei sa wymogi dotyczace zarobkow, ktore musza byc bardzo niskie, czyli najlepiej jakby jedno z was nie pracowalo tylko na zasilku bylo. Ten socjal jest tu duzy w UK ale tez i niesprawiedliwy. Ci co nie pracuja dostaja wszytsko, a ci co pracuja i probuja jakos powiazac koniec z koncem to jeszcze maja odbierane, bo ciagle tylko progi zarobkow zmniejszaja. Dochodzi do takich paranoi ze matki z pracy sie zwalniaja bo nie oplaca im sie pracowac, jako ze benefity wieksze dostana ehhh

reklama
Mummy2 - dzieki za link do zdjec- bardzo fajne :)

Ja jutro mam usg polowkowe i chyba jajko zniose do jutra..

Mummy2, Karola i madlen - moze przeniesiemy watek mieszkania w uk do 'ciazy w uk' ?

My też jutro wizyta u ginka...moze jakies usg mi walnie :p na połówkowe ide w 21-22tc.

Wczoraj i dzisiaj maluszek nie szlal za barzo...juz nie moge sie doczekać kiedy bedzie systematycznie i widocznie kopać ... ale to jeszcze troszke czasu musi upłynąć. Chociaż według wyników z ostatniego usg to mam napisane ze ruchy powinnam czuc mocniejsze 20 lipca :-) się okaże za 3 dni :tak:

Własnie zauważyłam ze wskoczyłam w 5 miesiąc czyli jesteśmy już w połowie :)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry u mnie dziś niesamowicie silny wiatr i pada co chwile więc pogoda ogólnie dupna ja czuje już mocne kopniaki małej wieczorami daje znać jak ja chce iść spać i rano często sie wierci wszędzie jest masakra z tymi mieszkaniami i cenami ludzie często chcą kolosalne sumy za mieszkania w stanie średnim nam sie udało po cenie wynająć cały dom z ogrodem i jesteśmy niesamowicie szczesliwi ze tu mieszkamy:-) spać mi sie chce niesamowicie dziś drugi dzień:sorry:miłego dnia Witam nową grudniową mame

Mummy2 - ja tez wczoraj mialam dzien do bani i nawet tej pogody tutaj nie komentuje- tak jak bulkaasia wrocilam z pracy zmarznieta i lekko podmoczona.. dzis niby lepiej ale tez pochmurno tyle ze nie pada.. ja tez mam nos zatkany i do tego ucho codziennie przez kilka godzin.. z tym uchem to juz to kiedys mialam ale przez to ze teraz w ciazy ciagle nos zatkany to jest jescze gorzej.. rano jak sie obudze to juz po spaniu..

Dziewczyny czy wam sie udaje spac tylko na lewym boku?? mi nie.. lubie spac na plecach ale przeciez wszedzie kategorycznie zabronione..

Sylwkowa- to co ty opisujesz mialas przez 2 dni to ja taka depresje mam od 3 tyg z przerwami.. i bardzo zaluje ze nie pojechalam do polski na poczatku lipca na weekend (po prostu nie postawilam na swoim..) - tutaj lalo a w polsce upal..- troche bym sobie baterie podladowala :) jade do polski pod koniec lipca na urlop wiec nie powinnam narzekac ale w tym roku wyjatkowo nie czuje lata - jak powiedzilam bulkasia - to jest jesien nie lato tutaj.. wiesz moze przemysl sprawe urlopu bo wiesz lato minie i nawet slonca nie zobaczysz - oczywiscie ty wiesz lepiej co zrobic -ja po prostu zaluje ze sama nie pojechalam pare tyg temu i zostalam i nic na tym nie zyskalam.. ja w przyszlym tyg jade do polski autem - tez okolo 20 godzin. a jesli chodzi o samolot to zdaje sie ze jest lepiej teraz nam latac niz w 1 trymestrze (ja tez polecialam w 14 tyg). w ogole jest podobno bezpiecznie ale tu juz wole nie przekonywac. Pisze o tym bo z ta deprecha jest tak ze moze byc coraz gorzej..- czy ty tutaj wypoczywasz? relaksujesz sie? ja nie - i dlatego ewakuuje sie do polski na urlop :)

Margt1 a dlaczego niby skoro Ci WYGODNIE miałabys nie spać na brzuchu. Ja śpie - na razie, bo jak jest brzuch duży to potem na brzuchu 5 minut wyleżec to jest wyczyn bo tak łupie kręgosłup:confused2: pamiętam jak na badaniach KTG trzeba było ale też się przekręcałam wtedy na bok bo nie dawałam rady.

Cze dziewczyny,
pewnie mnie nie pamietacie, bo dodalam tylko kilka postow na poczatku naszej drogi :) a teraz chcialabym z Wami tu zostac. Dziewczyny z UK juz przywitalam i opisalam tam swoja sytuacje. To moja 5 ciaza, 4 poprzednie skonczyly sie poronieniem. Mam trombofilie i macice dwurozna i lekaze nie dawali nam duzych szans. Jestem na zastrzykach z heparyny i aspirynie, caly brzuch i uda mam w siniakach, ale nie poddam sie. Teraz nie moge uwierzyc w swoje szczescie! Dla mnie to CUD. W tamtym tygodniu dowiedzialam sie, ze bedziemy mieli syneczka- Franciszka :-D

Pozdrawiam Was serdecznie :-)

Ja tez spie jak wygodnie. Na brzuchu nie spie bo boli jak na nim spie. Ale zasypiam na prawym boku raz na jakis czas sie zdarzy na lewym. A na plecach budze sie codzoennie rano;-).
Marfot wydaje mi sie ze gdyby to bylo takie wazne to gin czy te wasze polozne czy gp czy jak ten ktos sie tam nazywa mowili by o tym. A fak czytamy tylko takie ostrzezenia na necie...
Leazalam w szpitalu przez tydzien i ani razu nie uslyszalam nic na temat, ze zle leze czy cos w tym stylu

reklama
muffy witaj ponownie :-)
margot mozemy przeniesc watek ;-),a co do lotow to ja lece w nast.niedziele i tez wydaje mi sie,ze lepiej latac w polowie ciazy niz na poczatku lub na koncu :tak:
a ja ostatnio mam problemy zeby znalezc sobie dogodna pozycje do spania..wierce sie z boku na bok,az wkoncu mnie to przekrecanie zmeczy :-D,a na brzuchu nigdy nie lubilam spac
Aniu a ty bylas w szpitalu ?? cos powaznego ??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry