reklama

Mamuski grudniowe

Bulkasia słyszałam że znieczulenie zzo jest o tyle lepsze bo jest sie świadomym a podobno po narkozie jest gorzej bo mozna sie źle czuć ja sie czulam dobrze tylko półprzytomna i ominął mnie fakt widzenia dziecka bo małą zobaczyłam dopiero w 4 dobie życia po cesarce przewieźli ją odrazu do innego szpitala na operacje,a teraz będę świadoma zobacze swoje dziecko jeszcze jak sie uda że mój gin ktory prowadzi mi ciaże będzie robił cięcie to już wogóle będę szczęśliwa bo mu ufam ja w tym szpitalu w kórym będe rodziła to też należą mi sie wszystkie formy dostępne znieczulenia byla bezpłatnie,moja koleżanka rodziła tam sn i byla bardzo zadowolona dostala sale do porodu rodzinnego jednoosobową z łazienką pilką do skakania i czymś tam jeszcze co chwile przychodzila do niej polożna sprawdzać jak sie czuje zanim zaczęła sie akcja bóli partych i była dlamniej bardzo duzym wsparciem i chwalila tą położną strasznie mam nadzieje ze ja tez trafie na taki super personel :rolleyes:

reklama
Porod sn ? Kurde uzywacie tu takich skrotow ktore ciezko mi rozszyfrowac :-D Czy to oznacza porod naturalny? Jesli tak to ja przemywalam sie tantum rosa wlasnie i wietrzylam tam na dole. Poza tym bylam pod bacznym okiem mojego meza, takze gdyby cos sie zaczynalo dziac to bym wiedziala. Mialam moment, ze zauwazyl ze troche mi sie szew zaczal rozchodzic, tzn tak minimalnie, to wtedy po prostu tak sie nie forsowalam, podawal mi mala do wszystkiego, duzo lezalam i ladnie sie zroslo.

Tak Basia, poród sn tzn. siłami natury ;-)
Ja się zbieram do wyrka, czeka mnie ciężki weekend, niedziela to będzie w ogóle porażka :dry: Cały czas się biję z myślami, czy dobrze robię... Nie wiem czy to z tego stresu czy jak ale mnie pod wieczór jakieś skurcze łapały, do tego cukier mi wybiło po kolacji...

Wiolka życzę Ci aby udało się trafić i na dobrą położną i dobrego lekarza.
Dobranoc wszystkim brzuszkom :tak:

A ja dopiero zaczynam sie rozkrecac na wieczor, corka pospala po 17 w samochodzie i dopiero zasnela po 22. Taz troche poleze przed tv i sie zrelaksuje. Slodkich snow wam zycze przy okazji !

dzień dobry
madlen79 zero możliwości znieczulenia nawet jakbym chciała zapłacić, ponoć w całym województwie:no:
wiolka a gdzie Ty rodzisz , że taki standard?super.
neska tantum rosa, wietrzenie na maksa, a na sutki początkowo maść ochronna - ja mam maltan, później się brodawki hartują i jest ok;-) mnie źle ostatnio zszyli liczę że teraz to natną w tym samym miejscu i ładniej zszyją
lil najlepszego dla synusia:-)

No ja dzis dzien baaardzo wczesnie zaczelam jak na mnie, maz pojechal na ryby, a ja musialam wstac do córci. Troche jestem nie wyspana, bo normalnie siedze do 1-2 w weekend (poprostu spac mi sie nie chce z racji mojej pracy) a dzis pobudka 6:40....masakra, no ale sobie porobie wszystko teraz a potem ide drzemac z córa. pozniej kolezanka mnie odwiedzi, moze na jakis spacer pojdziemy, jesli tylko pogoda nam na to pozwoli.

Witam i ja :)
Pogoda bura oby bliżej do grudnia bo ja już mam schizy odnośnie tego mojego rowarcia:/
Spac w nocy nie mogę, normalnie bezsenność typowa, milion mysli na minutę i nie moge sie wyłączyć - porażka. A jeszcze dzidź w brzuchu tak się rusza że ja cala podskakuje leżąc na boku, w ogole ostatnio jego ruchliwość jest ogroma, non stop, nie mam pojecia kiedy On śpi:baffled:
Co do rany po sn to ja równiez juz w szpitalu polewalam sobie rozrobionym roztworem tantum rosa, do tego przemywałam się szarym mydłem w płynie (nieocenione na takie sprawy), w domu jak już byłam to z racji tego ze to byla zima i człowiek nie bardzo miał jak sie wietrzyć z goła pupą więc po kazdym prysznicu suszyłam sobie ta ranę ...suszarką:) i bolące miejsca psikalam Octaniseptem - tym co miałam dla malej do pępka.

nathani ja jestem nacieta raz z jednej strony a z drugiej tez mam szycie bo pęklam. Moim marzeniem jest nie być teraz szyta ani nie peknąć, byłoby cudownie;-)

Lil buźka dla Alanka;-)

reklama
Ja mialam cc z zzo, M byl przy mnie i problem dla mnie taki to jak sie maly urodzil to pojechal sobie z tata a ja zostalam na sali pooperacyjnej najdluzszy czas w moim zyciu:sorry2:

Teraz tez mnie czeka cc, a M tak mnie namawia zeby sprobowac sn:sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry