reklama

Mamuski grudniowe

hej dziewczyny, nie odzywalam sie dlugo bo ostatnio jakos nie mam kiedy, do pracy jeszcze chodze, robie tez kurs i opikuje sie corka. Podczytuje was praktycznie codzinnie za to ;-)
mnie od jakiegos tygodnia dopadly takie...bole...polozna mowi ze braxton-hicks, bow drugiej ciazy mocniej sie czuje a do tego ja wciaz pracuje i jeszcze mam rezolutna 3-latke w domu. Radzila zeby zadzownic do lekarza i poprosic o zwolnienie na tydzien. Nie chcialam za bardzo bo zostaly mi tylko 2 tygodnie pracy w sumie, ale fakt jest takie ze wszytsko mnie boli i wysiedziec w pracy mi ciezko....w kazdym razie chcialam zapytac czy wy tez tak macie? takie spinannie sie, twardnienie brzucha i takie ciagniecie w dol, jak na okres, a casem to az mi idzie w plecy jakby - boli mnie cala dolna partia plecow. Dziecko jakos czesto uklada mi sie skrajnie po prawej stronie i juz mnie caly prawy bok boli az pod zebra. Jak leze to jeszcze pol biedy, chociaz tez czasem mi sie spina, ale jak juz wstane to jazda sie zaczyna. Dzidzia bardzo duzo sie rusza, co jest dobre, ale ewidentnie ma juz malo miejsca i sie 'rozpycha' heheh. Polozna polecila mi paracetamol a jesli bole beda silniejsze to mam sie zglosic na oddzial polozniczy do spzitala zeby mnie podlaczyli pod KTG i sprawdzili czy to powazniejsze skurcze czy braxton-hicks....

reklama
Mummy2 pewnie masz twardnienia macicy to ani skurcze ani BH, ja walcze z nimi juz druga ciaze i moglabym o nich ksiazke napisac:sorry: napisze w skrocie powinnas jak najszybciej udac sie do gina i to on powinnien zadecydowac co z nimi dalej zrobic, ja mam teraz innego gina i on inaczej do nich podchodzi niz gin przy pierwszej ciazy.

Twardnienia biora sie z nadwrazliwosci macicy i nie kazda kobieta je czuje, przy kazdej kolejnej ciazy pojawiaja sie wczesniej i sa bardziej nasilone, nabieraja tez sily z tygodniami ciazy. Macica jest bardzo wrazliwa i twardnieje, w ten sposob reaguje doslownie na wszystko najczesciej to jest przy schylaniu sie, przy szybkim wstawaniu lub zmianie pozycji, kiedy maluszek sie przekreca, przy orgazmach przy pelnym pecherzu przy zmeczeniu itp Najczesciej to sygnal do zwolnienia, ja leze biore leki a i tak sie stawia tylko ze mniej;-)

Te twardnienia nie sa skurczami i wlasciwie to ostrzegaja, ale nigdy nie wiadomo kiedy przejda w prawdziwe skurcze i to jest niebezpieczne mozna tak dociagnac do konca ciazy, a moga zaczac dzialac za godzine:sorry: Sa krotkie i nie powinny bolec, jesli masz ich wiecej niz 6 na godz, bola lub powoduja krwawienie to szybko na IP, a jesli poprostu dokuczaja trzeba skonsultowac sie z ginem niech on zadecyduje co dalej robic napewno nie wolno ich lekcewazyc szczegolnie w terminie kiedy ciaza jest jeszcze za mloda na rozwiazanie:sorry:

Co moze pomoc napewno lezenie tak zeby nie naciskac na macice, ciepla kapiel, termofor z ciepla woda polozyc sobie pod brzuchem, duzo odpoczynku zero jakiegokolwiek wysilku, zero sexu, czesto biegac do wc tak zeby pecherz byl pusty, duze dawki mg i progesteronu;-) No to tak w skrocie;-)

Ostatnia edycja:
Ach... wykąpana podczytuję... Jako, że lustrzyca osiągnęła już poziom zaawansowany, małż musiał sobie przypomnieć jak się goli żonę... w końcu jutro wizyta.. i chyba doktorek się uśmieje:baffled:

mummy ak cie czytam to tak jakbym o sobie myslala. Dokladnie mam to samo co ty. Mi ginka powiedziala ze to skurcze BH, a jak boli jak na @ wiecej jak 10razy dziennie to niezwlocznie zglaszac sie na ip. Tak ze nie jestes z tymi dolegliwosciami sama.

neska widać że cię męczy heheheh:-p

A ja dzisiaj wstałam wcześniej i odwiozłam męża o pracy, Alan jeszcze śpi i nawet nie mam zamiaru mu w tym przeszkadzać bo chcę pojechać sama do lidla w spokoju po zakupy miedzy innymi dzisiaj jest termometr do ucha i czoła po nie całe 50zł, przy dwójce dzieciaczków nie zastapiony będzie.

Burczy mi w brzuszku ide jakieś śniadanko zjeść, kurde nie zjem bo chleba nie kupiłam, no nic pocieszę się jabłkiem i kawką.

witajcie kochane. 28 tydz.mi stuknał:-)
misia nie mam pojęcia jakie normy progesteronu...
liwuś trzymam za sprawy w mopsie
mummy tez mi się napina szczególnie jak za dużo chodzę, biore mg, nospe,luteine
ciril hihihi ja juz też nic nie widzę i muszę zatrudnić m;-)
neska łącze się w bólu zgagowym.
lil dietetyczne śniadanko :-p

Hejka, wczoraj jak padłlam o 20 tak dzisiaj 6:30 budzik mnie obudziła, ale jestem wyspana:tak: Już po śniadanku i do pracki.
liwus powodzenia w urzędzie.
ciril ja też zarośnięta i niedługo to chyba do fryzjera z tym trzeba będzie iść;-)
neska ja miałam zgagę przez 2 dni i dzisiaj zniknęła, ufff..
nathani gratki:-)
Dla reszty buziaczki i miłego dnia:-):-):-)

reklama
Hejka...

Ciril &&&&&&& za wizyte ja dzis tez ide do gina na 19.00;-)

Neska mnie tez coraz bardziej dokucza zgaga:sorry: ostatnio po Kubusiu mnie teak meczyla:eek:

Lili udanych zakupow:tak:

Nathani gratki 28 tyg:tak: no to teraz byle do 30;-)

Bulkaasia zeby szybko dzien w pracy minal:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry